Ocazie buna pentru cine vrea sa lanseze un site nou

Dacă ești plin de idei, dar nu ți-ai bugetat și numele de domeniu, ai o ocazie bună să primești un domeniu gratuit de la Simplenet. Simplenet este o firmă de hosting web premium, românească, specializată pe găzduirea site-urilor WordPress pentru un maximum de securitate și de viteză.

Eu sunt client Simplenet de ceva vreme și sunt extrem de mulțumit. Cel mai bun lucru la ei este suportul tehnic, de care uneori eu sunt uluit (atât ca viteză de reacție cât și ca calitate a rezolvării unei situații). Pe lângă mine, mai sunt suficienți bloggeri serioși care au găzduire de la Simplenet. Dacă veți intra pe site-ul lor aici, veți avea ocazia să citiți mai multe păreri. Mai multe despre ei am scris aici.

În această perioadă, Simplenet demarează o campanie promoțională prin care oferă un domeniu gratuit tuturor celor care aleg să-și cumpere hosting de la ei pentru un an de zile. La pachetele Personal și Standard domeniul este oferit gratuit în primul an, iar la pachetele Advanced și Business ai domeniul gratuit atâta vreme cât ești client Simplenet. Poți alege un domeniu .com sau .net, dar și un domeniu .ro care în mod normal costă mai mult. Deci, e o afacere bună.

Multă lume ar putea spune despre Simplenet că nu sunt tocmai ieftini. Vă spun eu că dacă faceți o comparație cu servicii similare din afară, prețurile sunt foarte bune. Chiar dacă în aparență mulți ar zice că voi compara mere cu pere în ceea ce urmează, nu e chiar așa. De exemplu, Synthesis (sunt cei care vând temele Genesis) este o companie care oferă hosting dedicat WordPress. La ei, prețurile pleacă de la 47 de dolari. Am fost client acolo. Și totuși, din punct de vedere customer care nu au fost niciodată la fel de rapizi precum Simplenet România.

La Simplenet prețurile pleacă de la 2,9 euro pe lună pentru un hosting shared (Personal) și 4,9 euro pe lună pentru un cloud hosting (Personal). Eu în acest moment am de la ei un pachet de cloud hosting Advanced, în valoare de 14,9 euro pe lună. La mine se pretează un astfel de pachet pentru că am nevoie de spațiu pe disc, dar pentru majoritatea blogurilor este arhisuficient cel mai mic plan de cloud hosting de la ei.

Apropo, promoția cu domeniul gratuit se aplică pentru pachetele de cloud hosting achiziționate pe un an de zile. Partea faină este că dacă alegi să plătești un an în avans, toată oferta se cumulează. Adică, vei primi două luni gratis (plătești doar 10 luni), un template premium bazat pe framework-ul Genesis (ăla pe care îl folosesc marii bloggeri din afară) în valoare de 49 de euro + TVA și o optimizare gratuită a blogului tău în valoare de 149 euro + TVA.

Cu alte cuvinte, iei hosting pe 1 an de zile, primești domeniul gratuit, plătești doar 10 luni și primești beneficii în valoare de 245 de euro cu TVA inclus. Eu zic că e un deal foarte bun de care merită să profitați acum, cât e cald. Asta înseamnă că puteți să vă mutați blogurile și site-urile pe care le aveți la un furnizor de web hosting meseriaș, dar să vă dezvoltați și un proiect nou online având în vedere domeniul nou pe care îl veți primi. Intrați aici și aruncați o privire la pachete.

Iar dacă vrei să-ți faci un blog și nu știi de unde să începi, citește neapărat articolul ăsta. Spor!

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

11 comentarii la „Ocazie buna pentru cine vrea sa lanseze un site nou”

 1. Următoare investiție o fac clar în găzduire.. aștept însă să vină ceva buget, prea multe cuvinte frumoase despre această firmă. M-ai convins.

  Răspunde
 2. @Cristi – eu cred ca atunci cand mi-am mutat un blog la ei i-am stresat cu peste 50 de mail-uri la care mi-au raspuns prompt si cu amabilitate. Sistemul de ticketing nu l-am folosit pentru ca … ticketing :) , am preferat sa dau mail-uri si n-a fost nicio problema.

  semnat – un client multumit

  Răspunde
 3. Gabi tocmai vroiam sa iau de la ei, cand o chestie “ciudata” mi-a furat ochii, “domeniu gratuit 1 an de zile” !?!?!?!? Domeniul .ro se plateste o singura data, si credeam ca nu se mai poarta faza ca providerul de hosting sa cumpere domeniul tau pe numele lui, ca dupa sa ii platesti chirie ?!!?!
  Si a doua chestie ciudata … lipsa unui telefon la formularul de contact … I like direct calling, si nu folosirea formularelor de pe site (poate ca sunt mai de moda veche). I do not like the ideea of a webhosting din Romania fara date de contact vizibile, asta denota un pic de amatorism, just my opinion.
  E posibil sa ii testez pentru un proiect despre care stii si tu, doar mi-am exprimat o idee.
  Advice pentru ei (in speranta ca citest ce mai scrie lumea despre ei) spuneti deosebirea dintre cloud hosting si shared hosting. Nu de alta dar in afara de uptime-ul de 99% care e la ambele servicii (desi apare ca diferenta majora intre ele), nu vad alta diferenta, desi pretul e dublu … deci sa intelegem ca uptime-ul la shared hosting e de 50-75%?

  Răspunde
  • E de mult faza cu domeniu pe 1 an de zile la preț mai mic, ca să-ți permiți un start-up și apoi să-l iei pe viață. Toți practică asta.

   Direct call e ok la suport, dar comanda trebuie făcută online. Plus de asta, toți furnizorii de hosting folosesc sistemul de ticketing la probleme (via mail) ca să-și monitorizeze performanțele angajaților în ceea ce privește timpul de răspuns + feedbackul de la client. Lucru care prin direct call e mai dificil. Și crede-mă, Andrei răspunde la probleme și la 2 noaptea pe email – din experiența mea. Mai mult, face și chestii în plus gratis (migrări, rezolvare de buleli din prostia mea etc. – chestii care în afară se plătesc extra).

   Uptime la shared hosting e chiar de 100% la fel ca la cloud hosting. Eu am folosit shared hosting de la Simplenet înainte să trec la cloud hosting și îți zic din proprie experiență. Treaba cu 99,99% uptime e chestie de acoperire, dar în general e 100%. Tu știi că blogul meu produce bani și nu mi-aș permite uptime mai mic de 99% :)

   Legat de celelalte, îți va răspunde direct Andrei Chira.

   Răspunde
  • Salut Cristi,

   Diferenta dintre shared si cloud este uptime-ul (99,9% la shared si 99,99% la cloud) si posibilitatea de a sustine mai mult trafic, pachetele cloud avand alocate mai multe resurse. Aceste informatii sunt prezente pe site pe pagina http://www.simplenet.ro/alege-hosting/
   Si domeniile .ro se pot lua pe 1 an de zile, cum spunea si Gabi, e o solutie mai ieftina care te ajuta sa demarezi mai rapid proiecte.
   Legat de suportul telefonic, nu e deloc scalabil si nici eficient, in plus ceea ce este scris in mailuri si in tickete ramane arhivat si poate fi urmarit.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.