Oameni buni, trebuie să fim mai buni

Bogați sau săraci, tineri sau bătrâni, proști sau deștepți, observ că toți avem o mare chestie în comun: pasiunea de a ne expune și uneori de a ne impune punctul de vedere.

La o rugăminte a unui cititor gălățean de-al meu am lansat în acest articol o dezbatere online legată de maxi-taxi-urile din Galați. Eu am declarat de la bun început că sunt pe lângă dezbatere. Adică, era de porc să zic că pot să mă implic cu păreri, să fac sau să dreg, în condițiile în care pe mine personal nu mă implica dezbaterea.

Nu am intervenit cu nici un comentariu. Pentru că mi-am propus să nu fac asta. Oricum, recunosc că, privind partea bună a lucrurilor, avem foarte mulți gălățeni deștepți, cu opinii bine susținute. De ambele baricade. Dacă ar exista aceste baricade. Mi-ar plăcea ca mult mai mulți gălățeni să-și facă blog, pentru că au multe chestii faine de spus. Multe păreri ce merită auzite.

Mă bucur că prin intermediul acestui articol și le-au exprimat cu ocazia asta. Vă recomand să citiți comentariile de la acel articol. Intrați aici, citiți articolul și apoi citiți comentariile de la el. Eu le-am citit aproape pe toate. Zic aproape, pentru că au fost peste 100.

Poate sună ca o chestie hipster-pacifistă, dar dacă citiți comentariile de acolo consider că merită să încercăm să fim un pic mai toleranți față de semenii noștri, față de părerile lor, față de lucrurile sau aspectele care, pe ei, îi/le dor.

Vorbim de oameni care nu ajung la muncă la timp, oameni care își pierd locurile de muncă și au copii de întreținut, oameni care nu mai suportă mirosurile din mijloacele de transport în comun, oameni care își doresc un oraș cu un trafic mai aerisit, oameni care își doresc mai mult respect din partea celorlalți, oameni care consideră că sunt probleme mai mari de discutat, oameni care… oameni. La urma urmei, vorbim despre lucruri care impactează oameni și alți oameni.

Nu vreau să sune aiurea, dar indiferent de subiect cred că merită să ne respectăm mai mult între noi. E singura soluție către o societate mai civilizată, mai ca ”în afară”, mai așa cum ne-o dorim cu toții. Indiferent de subiectul dezbaterii. Scopul articolului meu de aici nu a fost să atrag, ură, trafic sau comentarii. Scopul articolului meu a fost să ofer gălățenilor o platformă online unde comentariile să fie publicate și citite. Fără cenzură.

Sunt convins că cei care aveau de citit părerea gălățenilor au citit-o. Și mă bucur că am făcut asta. Mai departe? Mai departe deciziile nu sunt la mine sau la tine, cetățeni de rând, dar e bine de știut că împreună putem crea o forță a opiniei. Eu personal mă ofer să mai susțin și alte dezbateri (chiar dacă am avut un comentariu în care cineva mă trata cu ”marș cu dezbaterea ta de aici”). Fac doar un mic apel. Oameni buni, trebuie să fim mai buni.

Cei cu o opinie contradictorie sunt tot oameni, iar noi merită să fim oameni cu ei. Opiniile contradictorii susținute cu bun simț și educație au dus mereu la progres. Un mic pas aici, un mic pas acolo și așa merge treaba. Oamenii vor pleca mai degrabă urechea la o opinie spusă cu bun simț și scrisă corect gramatical decât la o înșiruire de epitete care credem că ne scot mai mult în evidență opinia.

Schimbarea pleacă de la noi. Eu, personal, mi-am pierdut de mult încrederea în alții. Așa că, ce alte șanse avem? :) Salut cu respect și admirație toți concetățenii mei gălățeni care au comentat la articolul care stă la baza inspirației acestui articol. Adică articolul ăsta. Respect opinia voastră. Oricare ar fi aia. Important e că aveți o opinie. Mulțumesc mult.Respect Galati

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Oameni buni, trebuie să fim mai buni”

  1. Afirmatie de nota 10. Cum va trebui sa devenim mai buni? Intr-o societate bazata pe concurenta in opinia mea nu exista termenul “bun” sau “rau” exista termenul “rezultat”Economia capitalista se bazeaza doar pe rezultate punind in umbra valorile umane. “Bunatatea” “sa fim mai buni” sta in ADN.Daca nu o ai, nu o cauta. Daca o ai nu o arata!In fond si la urma urmei exista bunatate in fiecare dintre noi dar……….Iti dau un exemplu concret. Acum o saptamina am iesit la cumparaturi intr-un magazin din Italia.La intrare am vazut o persoana care cerea ceva banuti.M-am oprit un moment sa discut cu acea persoana.Mi-a spus ca este originar din Romania(Tirgoviste) eu din Brasov.In fine i-am cumparat un pui intreg si doua bucati de piine.Am cheltuit 5 euro o suma derizorie.Cind l-am “livrat”mi-a spus ca il dorea “PRAJIT” Eu am vrut sa fiu mai bun dar nu am reusit.Concluzia? Asculta bine ceea ce vrea o persoana dupa care ajuta-l daca vrei.Nu iti pierde increderea! In fiecare dintre noi exista bine si rau.Apreciaza oamenii,traieste viata.Sunt sigur ca fiecare dintre noi,la final va avea remuscari.Te asigur!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.