Vă este dor de jocurile vechi?

Jocurile vechi sunt jocuri pe care unii dintre noi nu le vom uita niciodată, pentru că au marcat copilăria multora dintre noi. Multe din jocurile vechi sunt punctul de temelie care ne face să ne aducem aminte de primele utilizări ale computerului.

De curând am descoperit site-ul GOG.com, și n-are nici o treabă cu al nostru Cristian Gog :). Pe acest site există o mare parte din jocurile vechi într-o variantă optimizată pentru rularea pe computerele din zilele noastre, fie că vorbim de un PC sau un Mac.

Veți găsi jocuri precum Prince of Persia, Rayman, Serious Sam, Baldur’s Gate, Heroes of Might and Magic, Unreal Tournament, Duke Nukem, Rollercoaster Tycoon, Caesar, SimCity, Settlers, Dungeon Keeper, Alpha Centauri și multe alte jocuri vechi.

Prețurile sunt foarte accesibile, iar pentru unele jocuri acestea pornesc de la 2.99 euro. Adică cam cât un joc mai bunicel sau o aplicație mai decentă din App Store sau Google Play. În mod normal, o mare parte din aceste jocuri pot fi găsite și în formă piratată, dar în versiunea veche, de obicei destul de incompatibilă cu un hardware de top al zilelor noastre.

De asta probabil mulți aleg să dea câțiva euro și să-și cumpere jocul preferat din copilărie gata optimizat pentru computerele de generație actuală. Pe mine mă bate gândul să-mi cumpăr Silver, un RPG cu care mi-am bătut capul în copilărie și pe care n-am reușit să-l termin din cauza unui bug (variantele piratate de pe vremea aceea aveau mult mai multe bug-uri decât variantele de pe vremea asta :)).

Vouă de care din jocurile vechi vă este dor?

Jocurile vechi

2 comentarii la „Vă este dor de jocurile vechi?”

  1. Cu toate ca nu ma mai joc nimic parca de Duke Nukem imi e putin dor … a fost primul joc pe care l-am jucat in retea – 3 calculatoare – dar toti stiam locurile unde puteam trece prin ziduri din cauza unor bug-uri :)

    Răspunde
  2. Nu prea am un dor fata de ele, o nostalgie mai mult, dar m-am saturat de ele, le-am uzat la vremea lor, acum incerc sa le uzez pe cele noi :) Majoritatea sunt jocuri bune.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.