Hyper Cache și CloudFlare este combinația câștigătoare pentru mine

Odată cu schimbările de la blog, am început să-mi bag nasul și în chestiile legate de viteza de încărcare a acestuia. La început am folosit WP Super Cache, fabricat chiar de cei de la Automattic. Nu bulea nimic, numai că nu vedeam îmbunătățiri reale în testele pe care le rulam.

Apoi, am testat cu W3 Total Cache, plugin dezvoltat de unul din șefii de la Mashable (din câte știu). W3 Total Cache este foarte fain, dar cu toate optimizările făcute nu am înregistrat cine știe ce rezultate mai bune. În plus, când am adăugat galeria foto cu ieșirea bloggerilor, am observat că au apărut probleme.

Adică, era afișat un mare spațiu negru în galerie foto, iar imaginea era jos de tot. Am dezinstalat și W3 Total Cache și am instalat până la urmă Hyper Cache. Andrei Chira de la Simplenet îl tot recomandă, dar eu nu băgasem în seamă treaba asta până acum pentru că nu prea scria lumea bună din afară despre acest plugin. Totuși, am descoperit că e un plugin simplu și ușurel, care își face bine treaba.

Andrei a făcut un tutorial video de instalare. Vă recomand să-l urmăriți cu atenție înainte de a instala și configura Hyper Cache. Apoi, am ales să mă întorc la CloudFlare. Mai multe despre CloudFlare puteți afla aici (au un video de prezentare pe homepage).

Am lăsat setările lor standard, mai puțin partea de SSL pe care am dezactivat-o. Vezi aici o discuție despre certificatele SSL. Am instalat și pluginul CloudFlare pentru WordPress ca să-mi arate statisticile ok și să învețe de pe urma spamului pe care îl primesc. Se pare că pentru mine combinația asta a mers cel mai bine, având cele mai bune rezultate în teste de când am blogul. Pagina principală a blogului se încarcă sub o secundă, are doar 253 de KB și 20 de requests. Scorul din GTmetrix este de 98% pe PageSpeed și 94% pe YSlow. A, da folosesc și pluginul WP Smush (varianta free) pentru optimizarea imaginilor, dar n-am apucat să le optimizez încă pe toate (poți să faci smush la câte 50 în varianta free). Iată și un print screen.

GTmetrix Ursan

P.S.: Vă recomand să testați și Canva ca editor foto.

22 de comentarii la „Hyper Cache și CloudFlare este combinația câștigătoare pentru mine”

 1. Incearca-l si pe asta: https://ro.wordpress.org/plugins/wp-fastest-cache/
  Eu am folosit Total cache, Super Cache etc., am avut parte de multe conflicte.
  Incearca Fastest cache, este simplu de configurat si bun.
  Am folosit mult timp Cloudflare, folosesc Wp Smush gratuit.
  Foarte bine ca ai scos modulul cu Facebook, eu am facut teste pe mai multe site-uri si acel widget cu Facebook are un efect. Ai incercat Yoast pe bani? Ma tenteaza. :)
  Inainte de a incarca imagini, eu folosesc Photorazor de la stormdance.net (este gratuit) si Riot de la http://luci.criosweb.ro/riot/

  Răspunde
  • Am încercat Yoast pe bani pe alte site-uri. E ok. Dar momentan nu mă pronunț pentru că aștept rezultate.

   Legat de pluginuri de cache, nu le mai schimb ca pe șosete. Ăsta pe care îl am acum e foarte bun :)

   Răspunde
   • Cam toate pluginurile de cache fac in principiu acelasi lucru, nu le mai schimba daca vrei.
    Vezi ca la pluginul de atentionare legat de cookie-uri, poti seta sa dispara acea bara daca derulezi in jos site-ul.
    Scutesti usetrul de un click :)

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.