Despre certificatele SSL. Merită?

George a scris un articol foarte fain aici despre cum să-ți treci site-ul pe https gratuit, adică cum să-ți instalezi un certificat SSL gratis. Am citit pe îndelete, am schimbat câteva comentarii. Mă cam bate gândul să testez treaba asta. Bine, nu pe GabrielUrsan.ro, ci pe un alt site mai puțin important pentru mine în acest moment. Știu că și Marius se lupta cu treaba asta la un moment dat, dar nu înțeleg concluzia lui finală (Marius, poate ne lămurești aici cu un comentariu). Înțeleg că scad veniturile AdSense?

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

10 comentarii la „Despre certificatele SSL. Merită?”

 1. În plus știu că SSL-ul are ceva conflicte cu pluginurile, am citit la mulți care au instalat, le-au dat peste cap tot ce aveau.

  Dacă nu ai magazin online, nu prea văd sensul. Am vrut și eu să bag, după ce m-am documentat, m-am lăsat păgubaș.

  PS :Dacă prinzi un domeniu plantă din care să faci rapid 170€ și apoi să îi dai drope, merită adsens.

  Răspunde
  • Foarte corect, atat timp cat servesti continut SSL, si AdSense iti va afisa doar reclame care sunt SSL compliant. Care, bineinteles ca sunt in numar mult mai mic, de aici si treaba cu incasarile… :D Intrebarea cea mai importanta este: Ne trebuie SSL ca sa fim cool, sau pentru ca vrem sa protejam ceva? :)

   Răspunde
 2. Am avut un SSL gratuit instalat vreo săptămână, dar l-am scos după ce am constatat că veniturile AdSense au scăzut dramatic (n-am calculat atunci cu câte procente, cum a făcut Marius, dar s-au dus la vale rău de tot).
  Da, sunt un pișcotar care-și plătește găzduirea și domeniile cu veniturile din AdSense și nu-mi convine să rămân fără ele din cauza unui SSL căruia nu-i văd rostul pe site-urile mele (nu am magazine on-line unde certificatul SSL este obligatoriu).

  Răspunde
 3. Nu numai eu am zis-o. Toata lumea o zice. Mie mi-au scazut cu 40% veniturile din adsense. Pe langa asta… tre sa ai grija de multe, multe balarii cu SSL-ul. Momentan e o bataie de cap in plus.

  Răspunde
 4. Vezi, cam asta e diferenta dintre un om serios si un piscotar. Piscotarul, va fi mereu interesat de cei 3 centi care ii ia de la Google vs. securitatea datelor. Piscotarul cu diploma, va intreba mai intai, daca scad incasarile din AdSense, ca de fapt asta il intereseaza pe el, si nu securitatea site-ului sau. Acestea fiind zise, nu are niciun rost sa iti pui un certificat SSL, e degeaba, a fost inventat de unii care se plictiseau, unde mai pui si ca iti scad incasarile din AdSense…

  Răspunde
  • Eu am ajuns la următoarea concluzie. Dacă ai un magazin online, un site de prezentare a firmei sau un site de afiliere, https e un must la magazinul online și e recomandat la un site de prezentare și la cel de afiliere (nu produs, ci recomandări de produse) pentru un infim plus pe partea de SEO.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.