Vei putea ști câte calorii are un aliment, cât de proaspăt e și multe alte detalii cu SCiO

SCiO este un dispozitiv foarte interesant a cărui poveste a pornit pe Kickstarter, binecunoscuta platformă pentru diverse proiecte noi. Ei aveau nevoie de vreo 200.000 de dolari ca să lanseze proiectul, însă au reușit să strângă peste 2 milioane de dolari, la un moment dat fiind în top 5 proiecte finanțate de pe Kickstarter. Ideea SCiO este super tare. Să vă povestesc.

SCiO este un senzor molecular de buzunar cu care vei putea scana mâncare, medicamente și multe altele. Este un dispozitiv atât de mic astfel încât poate fi pus la brelocul de la chei. Bateria ține aproximativ o săptămână și se încarcă cu ajutorul unui cablu microUSB (ca un încărcător de telefon).

În acest moment mai mulți dezvoltatori au intrat în posesia kiturilor de development. Cei de la SCiO au declarat de curând pe Kickstarter că a fost realizată deja prima aplicație compatibilă cu dispozitivul. Practic, SCiO se va sincroniza cu aplicația de pe telefon și vei primi în timp real informații despre ce scanezi. Legume, fructe, medicamente și alte tipuri de materiale sau elemente fizice.

Până să vă pun mai jos videoclipul de prezentare, hai să ne imaginăm câteva scenarii de folosire. Vrei să afli cât de dulce e un pepene înainte să-l cumperi? Scanezi. Vrei să afli cât de proaspete sunt niște legume? Scanezi. Vrei să afli câte calorii conține un shake? Scanezi.

Vei putea afla foarte multe detalii despre elementele organice de pe un material sau un aliment. Funcționalitatea este valabilă și pentru medicamente. Imaginează-ți că vei putea vedea ce substanțe conțin anumite medicamente. Practic, scenariile de utilizare și posibilitățile de dezvoltare sunt multiple. Important e să se implice cât mai mulți dezvoltatori.

Dispozitivul poate fi precomandat deja sub diferse forme. Kituri pentru dezvoltatori, seturi pentru educație, soluții pentru companii și dispozitivul standard pentru end useri. Cea mai ieftină variantă costă 249 de dolari, iar dacă o precomanzi acum primești gratuit toate aplicațiile dezvoltate de ei cu licență pe 2 ani. Prețul nu include costurile de transport sau taxele specifice fiecărei țări (e ca și cum ai comanda ceva de pe dx). Însă, nu vei fi taxat până nu se realizează expediția. Primele unități vor fi livrate în iulie 2016.

SCiO scanner cu senzor molecular

Iată și un videoclip de prezentare pentru SCiO. Vă veți lămuri. Mie mi se pare o chestie genială care merită share :). Dacă prinde la oameni, sigur va schimba foarte multe lucruri în bine.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.