Gata acvariul un pic mai mare

Aici vă povesteam că ne-am tras acvariu. Ulterior am primit o grămadă de mesaje de bine. Sfaturi utile. Mulțumesc tuturor! Așa că a apărut povestea acvariului 2.

Primul acvariu avea 25 de litri. Al doilea avea 58 de litri. V-am povestit aici cât de entuziasmat eram de el. Însă era crăpat la îmbinări. Dar nu m-am oprit aici. De fapt, m-a ajutat tatăl meu foarte mult. Mulțumim bunicule!

A mers el și a cumpărat silicon special de lipit acvarii și l-a rezolvat împreună cu Sara într-o zi. Așa că împreună cu familia ne-am apucat de acvariul mai mare. Ieri seară l-am pregătit. În primul rând țin să vă anunț că am ținut cont de toate sfaturile primite de la voi. Și recunosc că a ieșit ceva care îmi place mai mult. Cu toate că e un acvariu mai simplu, mie îmi pare că arată mai natural și mai prietenos fără toate decorururile pe care m-am încântat la început să le cumpăr ca să îl împopoțonez.

La final pun și o poză cu acvariul. Pentru pasionați, hai să vă zic ce-am făcut. În plus, vă întreb: câți pești ar intra într-un astfel de acvariu? Momentan am o pereche de Gupi, o pereche de Tetrazona, două femele Xifor, un Neon, doi sanitari de tip porcușor și doi sanitari de tip lipitoare. În total 11 pești la un acvariu de aproape 60 de litri. Întreb pentru că aș vrea să aduc măcar un partener peștelui Neon. Și un mascul celor două femele de Xifor.

Am pus un strat de pământ special peste care am turnat un strat de granulație de tip pământ care se pune peste. Apoi, am pus o pungă de pietriș alb spălat în 4 ape, că asta mai aveam pe acasă. După care am mers cu fiică-mea să mai luăm pietriș.

N-am găsit decât pietriș negru pe stoc așa că l-am ales pe ăla. Am cumpărat plante naturale de două tipuri. Al treilea tip de plante pe care îl vedeți în acvariu sunt de la acvariul mai mic. Am înfipt plantele adânc, dar tot se mai văd rădăcini pe afară în poză (probabil le-au scos peștii). Am decis să nu mai pun decorațiuni și să las peștii într-un mediu cât mai apropiat de cel natural păstrând doar strictul necesar (pompa de aer + filtru și încălzitorul cu termostat).

L-am lăsat mai bine de o zi să funcționeze singur, fără pești. Am pus doar picăturile necesare de substanță pentru start ca să fie plantele și peștii fericiți + substanța de curățare care face apa clar-cristal. În această seară peștii au fost mutați în noua casă și pare că se simt mult mai bine. Recunosc, nici eu nu credeam că doar plante naturale + pești + minimul necesar pot să facă niște vietăți așa fericite. În plus, aranjarea pietrișului cu mai mult în spate și mai puțin în față oferă cu adevărat o priveliște mai frumoasă. Trebuie doar să aștept să se cicleze ca să mai pot adăuga niște pești. Mi-e milă de Neonul ăla singur și de lipsa unui mascul la Xiforoaice :)

Acvariu Ursan
Un acvariu banal de începător

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

15 comentarii la „Gata acvariul un pic mai mare”

  1. socoteste asa pt nr maxim de pesti –> 1cm de peste = 1 litru de apa; atentie acum la lupta cu algele…daca nu ai lumina corespunzatoare pt plantele tale apar algele; atentie iarasi de unde iei plante… te poti trezi cu invazie de melci…

    Răspunde
  2. Salut,

    folosesc si eu un acvariu avand aproximativ acelas volum. Din experienta mea (30 de ani de acvaristica) Tetrazona nu are ce cautat in acest acvariu avand un comportament mai agresiv. Un mascul de Xifor este chiar indicat, dar la Neon, pentru ca sa se simta in elementul lor, si asta se va vedea si in coloritul lor, este recomandat sa ai intre 8-10 exemplare minim (acesti pesti au un comportament de banc). La Guppy ar fi indicat ca raportul femela/mascul sa fie cam 3/1, pentru ca masculii sa nu epuizeze femelele, ma refer la faptul ca masculul de Guppy dupa cum o sa observi si tu este mai tot timpul pe langa femele. Sa nu iti faci griji pentru capacitate pentru ca daca ai un filtru bun care si oxigeneaza apa poti creste 25-30 de exemplare in aceste acvariu, ma refer la aceste specii (Xifor, Guppy, Neon, Sanitar etc.).

    La mine acvariul arata ceva de genu: (https://www.facebook.com/alex.leva.796/videos/vb.100010922523283/213934772313939/?type=2&theater)

    Sper ca experienta mea sa iti poate fi utila si sa te fereasca de neplacerile prin care am trecut cu toti de-a lungul timpului.

    Răspunde
    • Mulțumesc! De Tetrazona am auzit și eu ulterior, cu toate că atunci când am cumpărat peștii am cerut sfatul celui care vindea. În acest mometn sunt singurii de care trebuie să scap. Îi voi da cuiva cel mai probabil. Am cumpărat până la urma încă 5 neoni ca să fie în total 6 și să umble împreună. Nu se deschide linkul din comentariu. Mai poți trimite odată poza cu acvariul?

      Răspunde
  3. Buna seara. Va recomand cu caldura sa rasfoiti forum.acvarist.ro, acvariu.ro, aquascaping.ro. Din pacate ati inceput cu stangul, nu va bateti joc de acvaristica, sau macar nu postati asa ceva ca poate va ia cineva ca exemplu.
    P.S. Vietatile nu sunt fericite.

    Răspunde
  4. Volumul de apa suporta relaxat inca trei neoni. Asa e, in lipsa unui mascul, una dintre femelele de Xifo va deveni mascul. Atentie la Guppy, se inmultesc foarte rapid si sunt vivipari (puii eclozeaza inainte de a iesi din burta mamei) ! :) Succes !

    Răspunde
  5. la xifo nu ai nevoie de mascul, pentru că în scurt timp vei vedea cum îi crește spada uneia dintre femele, care va deveni mascul. tetrazona va mânca aripioarele celorlalți pești, mai ales ale neonilor. scapă de el.

    Răspunde
  6. poti lua mai multi neoni pentru ca aia umbla in banc! cativa ancistrusi mai poti lua, pentru ca aia curata bine sticla de alge! in rest nu stiu ce sa zic! singurii pesti de apa dulce care imi plac in mod mai deosebit sunt Discusii! Dar sunt greu de intretinut si ai nevoie de un acvariu mare iar pestii sunt foarte scumpi si greu de inmultit!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.