Ne-am luat un acvariu mai mare, dar era spart :(

După ce m-a prins febra asta cu acvariul de care vă povesteam ieri, astăzi am fost cu fiică-mea la alt pet shop ca să caut niște plante și un pește sanitar. Cum socoteala de acasă…

Ne-am întors acasă cu un acvariu de 60 de litri, cu pământ, cu încă un soi de pământ de pus deasupra la primul strat de pământ, cu 6 pungulițe de pietriș alb, cu vreo 2 plante reale, cu o decorațiune sub formă de caracatiță și cu 2 pești.

Cert e că am luat pești și plante :). Am mâncat ceva repede împreună și ne-am pus pe construit acvariul nou ca să-i facem o surpiză Irinei când ajunge acasă de la serviciu. Spală acvariul cel nou, pune pământ, pune granulațiile alea de pământ, pune pietriș, aranjează totul așa cum trebuie (mai puțin în față, mai mult în spate), bagă decorațiunile, pune plantele și apucă-te tu Gabriele de turnat apă. Pun o farfurie în acvariu și torn peste ea.

Și torn. Și torn. Apă bună, direct de la filtrul de apă montat la bucătărie. Montez pompa și filtrul, termostatul și cealaltă pompă pentru decorațiunile care se deschid și fac bulbuci.

Și continui să pun apă gândindu-mă că tare ferciți vor mai fi peștișorii în noua lor casă. Acvariul devenise plin atât cât trebuie. Pun și substanțele de start și de curățare a apei și aștept să se încălzească apa la 24 de grade Celsius.

Numai că pe marginea din colțul din dreapta jos văd că se prelinge apă. Nu multă. Am zis că e de la manevrele pe care le-am tot făcut. Aduc un prosop și tot șterg. Am tot șters vreo oră în speranța că totul e ok. Dar nu era ok. Apoi, am citit că acvariile nu se pun direct pe o suprafață dură, ci se pun pe niște polistiren, ca sticla să absoarbă șocul de contact și să nu se spargă. Aici am greșit. L-am pus direct pe o măsuță. Apa se tot prelingea și am luat decizia de a reveni la acvariul vechi de 25 de litri. Cu greu, dar trebuia să fac ceva.

Și scoate tu Gabriele apa din acvariul mare, curăță-l etc. Că altfel nu-l puteam muta. Era greu ca naiba. A mai durat vreo oră și jumătate ca să fac din nou rocada. Din fericire peștii care erau bine mersi au rămas în acvariul mic și tentativa de tranziție nu a fost resimțită prea tare de ei. În tot acest timp ziceam ”Mai degrabă îi luam veverița aia pe care o voia și gata!

E o provocare pentru mine să nu moară nici unul. Temperatura o am ok, substanțele de întreținere sunt ok. Trebuie doar să-mi iau ceva de măsurat PH-ul apei ca să știu și dacă ăla e ok. Acum, noul mic acvariu are un crab suflător și o plantă articifială mai puțin, dar are două plante reale noi și o caracatiță de decor pe care peștii par să o placă.

Între timp văd cum rezolv cu acvariul de 60 de litri și în weekend mai fac o ultimă încercare. Așa arată acum fără crab, cu noile plante și cu noua caracatiță. Mi se pare ușor înghesuit…

Upgrade acvariu Ursan

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „Ne-am luat un acvariu mai mare, dar era spart :(”

  1. Sa fii atent la consumul de curent electric.Cand aveam si noi acvariu,imi aduc aminte ca plateam cam mult la lumina.Ti se pare ca nu consuma prea mult,dar adevarul este altul.Ramai la acvariul mic.Pentru orice vietate pe care o ai in casa ,raspunderea este la fel de mare.

    Răspunde
  2. Du-l inapoi…cel mai probabil era spart de cand l-ai luat, daca se spargea ca l-ai pus pe o suprafata dura, vedeai fisura cum se intinde… nu uita de ciclare…altfel mor pestii unul cate unul, stiu ca e greu sa astepti sa se cicleze dar, eviti astfel sa-ti moara pestii; incearca sa eviti sa pui in acvariu plasticuri si alte corabii sau obiecte calcaroase care pot dauna pestilor si privirii; incearca sa-l faci cat mai aproape de natura; fa rost de o radacina de vita de fie, o fierbi, o lasi in apa vreo cateva zile si apoi o pui in acvariu, da un aspect placut de radacina de copac si loc unde pestii se pot simti mai aproape de mediul natural…Recomand si folosirea unui filtru extern, mentine apa mult mai curata si mai bine filtrata…

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.