Ne-am luat acvariu

Astăzi am fost cu Irina și Sara pe la Grădina Botanică și plimbându-ne noi pe acolo îmi trece prin cap ideea de a cumpăra un acvariu pentru Sara și un pește.

Am zis că dacă se va întâmpla să moară peștele îl pot înlocui ușor fără să-și dea seama, astfel încât să nu sufere. Am început să caut pe Google care pești sunt un pic mai rezistenți și apoi mi-am dat seama că nu vreau un singur pește.

Ajuns la pet shop am pus ochii pe un acvariu micuț, de 25 de litri. Băiatul de acolo a fost foarte amabil și mi-a explicat totul. Ba mai mult, m-a ajutat cu solul, nisipul, decorațiunile, pompele etc. Astfel, am plecat de acolo cu un acvariu la cheie. Dacă aveți nevoie de sfaturi îș găsiți la pet shop-ul din mall din Galați. Îl cheamă Dan și este foarte de treabă.

Ajuns acasă, i-am găsit împreună cu Irina un loc acvariului și am început să torn apă.

Tot la pet shop am învățat că cel mai ok este să pui un pahar de apă în acvariu și să torni apă în el astfel încât apa să curgă pe lângă. Astfel, pietrișul și decorațiunile nu se vor zăpăci pe acolo.

Am pus totul în funcțiune și apoi am turnat în apă aproape 10 ml dintr-o substanță care teoretic curăță sau optimizează apa. Sau ceva de genul ăsta :). Apa s-a tulburat și după cum veți observa în imagini nu s-a limpezit nici acum. Am citit în instrucțiuni că e normal și că în 24 de ore apa se va limpezi și va fi foarte clară. Avem o pereche de Guppy, două femele Xipho, o pereche de Tetrazona și un pește sanitar care nu mai rețin cum se numește (are gura ca o ventuză).

Spre plăcuta mea surprindere peștii s-au obișnuit destul de repede cu noua casă. Într-o săptămână plănuim să mai luăm vreo 3-4 (că mai mulți nu cred că stau confortabil într-un acvariu așa mic). Orice recomandare e binevenită ;)

Acvariu 1

Acvariu 2

Acvariu 3

Acvariu 4

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

12 comentarii la „Ne-am luat acvariu”

 1. Succes cu acvariul! Cred ca mi-ar place si mie unul.
  Noi pana acum am avut papagal, pe Galbenica. Andrei este indragostit de galben, toate lucrurile trebuie sa fie in culorile lui preferate: in primul rand galben, urmeaza verde, negru, maro si albastru.

  Răspunde
 2. Am avut și noi acvariu vreo 2-3 ani dar am renunțat la el din cauza bătăilor de cap cu schimbatul apei, care devenea absolut necesar la 2-3 luni. Acvariul avea cam 100l și, deși îl aspiram săptămânal, se adunau multe excremente, iar apa se înverzea cu tot filtrul cu carbon și alte minuni.

  Sper ca voi să nu vă plictisiți de la fel de repede, mai ales că e mult mai mic și n-ar trebui să fie complicat tare schimbatul apei și ținutul PH-ului sub control. Să fie într-un ceas bun!

  Răspunde
 3. Vezi să nu pățești și tu ca alții: a luat un pește, l-a pus în acvariu și peste noapte a rămas singur :( îi halise nesătulul pe toți ceilalți :(

  Persoanele de față se exclud, alții fiind… știu pe cineva care a pățit-o :)

  Răspunde
  • Așa am pățit eu cu un Betta splendens când eram mai mic și aveam acvariu acasă la ai mei. E un pește superb. Însă mi-a omorât câțiva pești din acvariu și a trebuit să-l scot. Ulterior aflasem că e un pește ”luptător” și că trebuie să stea singur. Acum m-am documentat și mi-a recomandat băiatul de la petshop ce să iau.

   Răspunde
 4. Felicitari pentru investitie! Noi am crescut cu acvarii in casa, tata fiind pasionat de acvaristica si e foarte benefic pentru copii, mai ales ca le dezvolti abilitatea de empatie, responsabilitate si grija fata de vietati sau lucruri.
  Daca ai un filtru bun si acum la pet-shop-uri sigur gasesti numai filtre ok, nu e recomandat sa schimbi apa, decat partial si asta undeva lunar ( o sa-l intreb pe tata pentru siguranta). In rest, incearca sa nu-i hranesti excesiv, imagineaza-ti ce stomac mic au. E posibil sa apara alge si atunci poti folosi un burete special cu care sa cureti peretii acvariului. Filtrul trebuie spalat saptamanal si aici o poti implica si pe Sara.
  Nu iti recomand sa iei imediat alti pesti, mai asteapta doua saptamani sa se aclimatizeze pestii deja achizitionati si daca raman sanatosi, apoi poti lua altii. Intotdeauna cand iei pesti, sa le spui ingrijitorilor ce capacitate are acvariul si cati pesti ai deja. Daca il suprapopulezi, vor suferi.
  Daca ai nelamuriri, ne poti intreba, avem un pasionat aproape. ?

  Răspunde
  • Să știi că ieri înainte să-l cumpăr chiar m-am găsit în mall cu Sorin și cu tatăl tău :) Da, mai stau un pic până să iau alți pești. Dar mai iau maxim 3-4 ca să am în total 10-11, nu mai mulți.

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.