Cei de la Sucuri au descoperit mai multe vulnerabilități la diverse pluginuri WordPress utilizate frecvent. Mai multe detalii de ordin tehnic găsiți în articolul lor. În general vă recomand să nu vă instalați prea multe pluginuri WordPress dacă nu vreți să aveți probleme mari cu securitatea (că probleme mici și scăpări vor exista întotdeauna). Verificați dacă există disponibile update-uri pentru pluginurile voastre și realizați-le. De asemenea, cei de la WordPress au lansat versiunea 4.1.2 care e și ea disponibilă pentru update. Ar trebui să vă apară pentru update direct din dashboard. În rest, ce mai faceți, cum stați cu versiunile mobile/responsive ale site-urilor voastre? De astăzi a intrat în vigoare update-ul Google de care, printre altele, menționam în acest articol.

WordPress 4.2 – deja am inceput sa actualizez site-urile.
Daca la versiunea anterioara si-a facut update singur, acum trebuie facut manual.
Intr-adevar este bine sa fii la zi cu actualizarile WordPress si a plluginurilor, insa cateodata iti da tema peste cap.
Nu se observa inca diferente la trafic din cauza algoritmului.
Da cam ai dreptate aici. Nu stiu nici eu care ar fi tema ideala. Am mai vazut o tema Hueman parca si e si free. Oricum si mythemeshop imi place foarte mult. Probabil intre astea ma voi hotara dar deocamdata mai astept sa vad ce va fi cu noul update… nu vreau sa ma agit degeaba.
Eu merg mai degrabă pe ceva consacrat. Genesis, sau de curând http://mythemeshop.com/?ref=gabriel926 ( link afiliat cu discountul de aici http://www.gabrielursan.ro/100-din-100-la-experienta-utilizator-conform-google-si-mai-pot/ ). Au suport mai bun și poți să faci temele să arate la fel doar în câțiva pași. Pe Theme Forest te chinui cu supportul. Nu că nu ar exista, dar trebuie să stai să pui întrebări și asta mănâncă mult timp.
De la mythemeshop imi plac cel mai mult Schema, Steadly income si Splash. De la Schema care varianta o folosesti: default sau minimal?
Schema default, ca aia minimal era prea simpla.
Inteleg. Schema e cea mai tentanta din cate am observat. Ai idee daca se poate pune ca featured la un articol si un vidoclip de pe youtube de exemplu daca fac un blog cu tutoriale video sa am in loc de featured image videoclipul din articol? Referitor la meniu acesta poate avea literele mai mici astfel incat sa incapa mai multe categorii principale?
În principiu poți să faci cam orice :) Da, există un plugin care vine la pachet cu temele de la MyThemeShop, plugin prin care poți să faci cu ușurință custom posts. Literele mici pot fi reglate din font (ai o pagină simplă cu opțiuni în sensul ăsta).
am gasit doua teme care la page speed insights scot 95/100 la page speed si 100/100 la user experience…
nu stiu daca dupa ce le instalezi mai scot atata probabil depinde si de ce pluginuri si configuratii mai adaugi. Ce parere ai de ele?
http://demo.theme-junkie.com/?theme=gomedia
http://demo.theme-junkie.com/?theme=mystery
Banuiesc ca se pot aranja astfel incat sa arate a blog nu a magazine theme cum arata acum.
De pe Theme Junkie am tot cumpărat teme la viața mea. Unele sunt bune, altele nu. Cert este că pentru un utilizator mai puțin experimentat, chiar inițiat, e o provocare să le faci să arate la fel ca în demo.
Serverul e unul bun probabil; nu au plugin-uri instalate, temele nu afișează comentariile cu gravatar, nu au widget de facebook și nici prea multe js-uri externe. Odată puse pe blog vei scoate mai puțin, dar tot vei scoate un scor bun.
Cu tema cheală, fără plugin-uri și widget-uri care să apeleze fișiere externe îmi dădea undeva la 85 – 87 (all green), dar nu poți ține tema așa – nu aceasta este ideea.
Optimizarea este bună și în cazul unor site-uri chiar necesară, dar nu trebuie ajuns în cealaltă extremă – unde optimizarea ia locul funcționalității.
Foarte bine punctat.
La mine update-ul la noua platforma s-a facut automat. ;)
Dap, depinde de setările pe care le ai :) Uneori e bine să se facă update-urile automat, pentru că e mai comod dacă ai mai multe site-uri aranjate ok. Dar atunci când despre un update mai vorbesc băieții că le-au creat probleme, merită să mai aștepți un pic. Eu, de obicei, dacă nu sunt update-uri care vizează direct securitatea și vizează doar anumite funcționalități, mai aștept un pic.
une poti verifica scorul? Se refera la speed sau la user experience?
Aici: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/
mersi. am observat ca te-ai referit la speed care e 84/100. user experience e 100/100. stai bine.
ce scor e considerat ok? peste 60/100 ?
Nu știu să zic exact, dar au niște coduri de culoare. Vei observa că la scor îți apare tabul cu roșu, galben sau verde. Când e cu verde e ok. Când e cu galben e loc bun de îmbunătățiri, iar când e cu roșu e cam nasol și trebuie să faci ceva măcar să treci în galben.
Multe dintre plugin-urile uzuale pot fi înlocuite cu cod și nu necesită nici foarte multe cunoștințe (ex: social buttons, related posts ș.a.m.d.).
Forțat fiind de împrejurări, a trebuit să pun tema la care lucram pe blog; am stat până la 5 dimineața, am mai șurubărit puțin și azi la ea – acum scoate un scor decent și e optimizată pentru mobile.
Bogdan, 84/100 e mai mult decât decent. Felicitări ;)
Merci. Mai am de pus câteva widget-uri și de modificat câteva pagini și meniul de sus. Să văd ce scor scoate după.
Îmi place că pe rezoluția Chromebook Pixel (cea afișată de Google în Page Speed) intră direct articolele. Adică tema e optimizată super responsive ca să zic așa :)
Are breakpoint la 1024, rezoluția de pe Chromebook-ul tău probabil.
Mă străduiesc, dar mai e de muncă… vedem ce o ieși :-D.
Nu am încă un Chromebook Pixel, dar recunosc că modelul 2015 ( http://www.gabrielursan.ro/noul-google-chromebook-pixel/ ) îmi face cu ochiul tare :)
eu la unele am facut update-ul wordpress iar la altele am versiuni mai vechi. la cele vechi nu stiu daca le mai updatez pentru ca m-am chinuit si le-am securizat la maxim cred…(nimic nu e sigur oricum). am folosit un custom htaccess dupa ce am studiat pe net, plus mai multe masuri de securitate facute manual fara vreun plugin (poate doar BBQ Block Bad Queris plugin). pana si dupa ip e blocat accesul in wordpress account pentru ca trebuie sa introduc de fiecare data ip-ul in htaccess ca sa ma pot loga (asta pentru ca am ip variabil). nu stiu cat de securizate sunt dar nu ma mai obosesc sa le mai fac update la unele.
referitor la noul update google nu imi dau seama inca daca are vreun efect. poate dureaza pana se propaga definitiv. deocamdata dupa cautari in google pe mobil apar inca site-uri care nu sunt ‘mobile friendly’, deci banuiesc ca inca nu se poate trage vreo concluzie definitiva.
apropo e chiar faina tema care ti-ai instalat-o mai nou.
Legat de securitate, nu știu ce să zic, dar cred că și update-urile au rolul lor. Și eu m-am jucat cu un custom htacces la un moment dat, dar tot am avut niște probleme prin 2012.
am 3 tipuri de htaccess…plus alte masuri de securitate dar normal ca nu ma pot baza pe ele 100%. stiu ca e indicat sa updatez site-urile la ultima versiune de wordpress si recomand asta tuturor. incerc totusi sa fac si backup macar o data pe saptamana.
Așa e. Știam că regulile din htacces nu acoperă chiar tot.
La mine wp-ul si-a facut update automat. ;d
E ok în majoritatea cazurilor, dar vezi ce i-am scris și lui Farcaș Gelu Dănuț ;)