100 din 100 la experiență utilizator (conform Google) și mai pot

După cum observați, am simțit nevoia de schimbare pe blog. Am tot fâțâit niște teme pe aici. Au fost unele probleme (că așa e în development), dar s-au rezolvat.

Am schimbat tema blogului cu una de aici. Mi-a dăruit-o Florin deși recunosc că am cumpărat-o înainte. Mi-a zis că mi-o dă când ajunge la un computer și am zis că nu mai stau până atunci. Mai degrabă așteptam, pentru că a ajuns mai repede decât credeam la un computer și mi-a dat-o.

Tema se numește Schema și se pare că e una dintre cele mai optimizate teme SEO existente pe piață. Este construită special pentru viteză și prietenie cu motoarele de căutare. Are rezultate mult mai bune decât cea mai rapidă temă Genesis. După un an cu Genesis am hotărât să fac pasul. Dacă te interesează această temă WordPress pe care o poți dezvolta după bunul plac, intră aici și caută tema Schema. Dacă folosești codul de reducere  50ursandiscount o vei lua mai ieftin decât oriunde. La jumătate de preț. Valabil pentru toate temele de acolo. Inclusiv dacă te faci afiliat.

Dar să revenim la subiect. După cum știți, Google pregătește un mare update pe 21 aprilie. Am scris  despre asta aici. Și Vali a punctat bine aici necesitatea unor teme responsive, a unor fonturi decente și a unor soluții de hosting pe măsura traficului.

Cu alte cuvinte, aveți grijă de blogurile voastre. Uneori, de dragul vizitatorilor (pentru că de pe urma lor trăim), merită să sacrifici un pic din branding și să-ți faci blogul să arate așa cum trebuie să arate și să se miște un blog în 2015.

Nu am avut liniște zilele astea. Tot testam blogul cu Google Page Speed Tools și îmi venea să plâng. Dar nu m-am lăsat și iată că am reușit să obțin niște scoruri bune în Google Page Speed. Am scor maxim la experiență de navigare a blogului de pe mobil, 91 din 100 la navigare de pe computere și doar 60 din 100 la navigare de pe mobil. Momentan lucrez la scorul pentru mobil. Regenerez imagini și estimez că va dura cel puțin două zile. Merită efortul, pentru că astfel voi livra imagini proporționate  bine pentru mobil în câteva zile. Asta înseamnă și niște bani cheltuiți pe diverse servicii (pentru că a avea un blog bun presupune și alte costuri pe lângă hosting). Dar merită. Niște print screen-uri.

Print 1 Print 2

Print 3

 

About The Author

Gabriel Ursan

Blogger la GabrielUrsan.ro, om de marketing online și dezvoltare într-un grup de companii. Pasionat de online și tehnologie. Soț și tată (de fetiță). Vesel, ambițios, optimist. Apropo, ăsta e linkul meu de afiliere dacă vrei să cumperi ceva. Detalii despre publicitate pe blog găsești aici.

22 Comments

 • Am avut si eu tema Schema. E faina si se misca bine dar am schimbat-o deoarece m-am plictisit repede de ea. Bafta la un scor cat mai mare, sa te prinda bine update-ul.

 • Coffee

  Reply Reply 13/04/2015

  Imi pare rau ca nu am putut sa ti-o trimit mai devreme. Mult succes cu ea, sa ajungi in Top3 bloguri!

 • Marius

  Reply Reply 13/04/2015

  Schema da, e altceva. O am si eu pe un proiect. E foarte ok, dar chiar nu mi am bătut capul cu scorul din webmaster tools…

 • Update: Am primit 66/100 pe mobil si 88/100 pe desktop…Mai am de lucru. :))

 • Coffee

  Reply Reply 13/04/2015

  Cred ca nu sunt singurul care așteaptă un articol despre ce te-a determinat să renunți la Genesis. Erai fanul no. 1.

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 13/04/2015

   Nu m-a deranjat ceva în mod anume. E ok Genesis, dar interfața pe mobil a temelor de la My Theme Shop mi s-a părut mai atrăgătoare.

 • VASI le R

  Reply Reply 13/04/2015

  Pagina principală a blogului am optimizat-o cât am putut. La experienţa utilizatorului e 99/100, dar merge şi aşa. Articolele nu sunt chiar atât de optimizate, dar măcar nu sunt „pe roşu” şi am rezolvat cu optimizarea imaginilor folosind reSmush.It. p.s: În articole mai vechi ai legături către alte articole mai vechi, legături ce returnează 404 deoarece sunt de forma an/luna/zi/nume-articol.

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 13/04/2015

   Știu de problemă. E la articolele foarte, foarte vechi. Nu prea am idee cum s-o rezolv.

 • Coffee

  Reply Reply 26/04/2015

  Ceva observatii dupa doua saptamani de utilizare? Search traffic, bounce rate

  • Gabriel Ursan

   Reply Reply 26/04/2015

   Abia am ajuns acasă. Stai să văd :)

   • Coffee

    Reply Reply 26/04/2015

    Sunt curios daca stai pe ea, daca te-ai acomodat sau esti dispus sa te intorci la Genesis.

    • Gabriel Ursan

     26/04/2015

     Momentan observ că fontul mai dă ceva buleli. Trebuie să îmi fac timp să caut altceva și după aia văd eu :)

    • Coffee

     27/04/2015

     M-am uitat la traficul tau. Pare ca Schema incepe sa dea rezultate.

    • Gabriel Ursan

     28/04/2015

     Să sperăm :)

    • Coffee

     28/04/2015

     Hai ca am pus-o si eu pe blog. Imi place plugin-ul de review.

    • Gabriel Ursan

     28/04/2015

     Succes maxim :)

    • Coffee

     30/04/2015

     Mulțumesc! Frumos font ti-ai ales. Parca e buna Schema asta totusi, eu sunt mulțumit.

    • Gabriel Ursan

     30/04/2015

     E Open Sans, nimic deosebit. Dar am considerat că e mai decent.

Leave A Response

* Denotes Required Field