100 din 100 la experiență utilizator (conform Google) și mai pot

După cum observați, am simțit nevoia de schimbare pe blog. Am tot fâțâit niște teme pe aici. Au fost unele probleme (că așa e în development), dar s-au rezolvat.

Am schimbat tema blogului cu una de aici. Mi-a dăruit-o Florin deși recunosc că am cumpărat-o înainte. Mi-a zis că mi-o dă când ajunge la un computer și am zis că nu mai stau până atunci. Mai degrabă așteptam, pentru că a ajuns mai repede decât credeam la un computer și mi-a dat-o.

Tema se numește Schema și se pare că e una dintre cele mai optimizate teme SEO existente pe piață. Este construită special pentru viteză și prietenie cu motoarele de căutare. Are rezultate mult mai bune decât cea mai rapidă temă Genesis. După un an cu Genesis am hotărât să fac pasul. Dacă te interesează această temă WordPress pe care o poți dezvolta după bunul plac, intră aici și caută tema Schema. Dacă folosești codul de reducere  50ursandiscount o vei lua mai ieftin decât oriunde. La jumătate de preț. Valabil pentru toate temele de acolo. Inclusiv dacă te faci afiliat.

Dar să revenim la subiect. După cum știți, Google pregătește un mare update pe 21 aprilie. Am scris  despre asta aici. Și Vali a punctat bine aici necesitatea unor teme responsive, a unor fonturi decente și a unor soluții de hosting pe măsura traficului.

Cu alte cuvinte, aveți grijă de blogurile voastre. Uneori, de dragul vizitatorilor (pentru că de pe urma lor trăim), merită să sacrifici un pic din branding și să-ți faci blogul să arate așa cum trebuie să arate și să se miște un blog în 2015.

Nu am avut liniște zilele astea. Tot testam blogul cu Google Page Speed Tools și îmi venea să plâng. Dar nu m-am lăsat și iată că am reușit să obțin niște scoruri bune în Google Page Speed. Am scor maxim la experiență de navigare a blogului de pe mobil, 91 din 100 la navigare de pe computere și doar 60 din 100 la navigare de pe mobil. Momentan lucrez la scorul pentru mobil. Regenerez imagini și estimez că va dura cel puțin două zile. Merită efortul, pentru că astfel voi livra imagini proporționate  bine pentru mobil în câteva zile. Asta înseamnă și niște bani cheltuiți pe diverse servicii (pentru că a avea un blog bun presupune și alte costuri pe lângă hosting). Dar merită. Niște print screen-uri.

Print 1 Print 2

Print 3

 

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

22 de comentarii la „100 din 100 la experiență utilizator (conform Google) și mai pot”

  1. Pagina principală a blogului am optimizat-o cât am putut. La experienţa utilizatorului e 99/100, dar merge şi aşa. Articolele nu sunt chiar atât de optimizate, dar măcar nu sunt „pe roşu” şi am rezolvat cu optimizarea imaginilor folosind reSmush.It. p.s: În articole mai vechi ai legături către alte articole mai vechi, legături ce returnează 404 deoarece sunt de forma an/luna/zi/nume-articol.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.