Cum să nu cumperi chestii: regula celor 30 de zile

Dacă multe bloguri (inclusiv al meu) vă îndeamnă uneori cum să cumpărați chestii, iată că tura asta scriu un articol legat de cum să nu cumperi chestii. Sau cum să economisești bani, cu alte cuvinte.

Eu am început să aplic regula celor 30 de zile. În acest moment mă aflu sub această regulă în ceea ce privește acest produs. Regula celor 30 de zile presupune să amâni impulsul de cumpărare în cazul unor produse. Atenție, produse, nu servicii.

Dacă e vorba despre un abonament la sala de fitness nu amâna, pentru că îți face bine. Dacă e vorba despre a beneficia de niște servicii de estetică sau de niște servicii medicale, iarăși, nu amâna, pentru că îți face bine. Cu alte cuvinte, orice are un aport pozitiv asupra organismului tău sau asupra felului în care arăți, nu amâna. Când e vorba de noi, de corpul nostru, de frumusețea noastră, de sănătatea noastră, nu aplica regula celor 30 de zile.

În rest, în cazul produselor (mai puțin a deodorantului :)), regula celor 30 de zile poate fi aplicată fără probleme.

Adică, în momentul când vrei să-ți cumperi ceva și ești foarte pregătit să o faci, așteaptă. Așteaptă 30 de zile să vezi cum e viața fără acel produs pe care vrei să ți-l cumperi. În 30 de zile se pot întâmpla multe. Poți să-ți dai seama că nu ai o nevoie așa acută sau poți să-ți dai seama că bugetul tău personal poate fi grav afectat.

Gândește așa: Ok, vreau produsul, îl vreau acum. Dar hai să aștept 30 de zile până îl cumpăr. Pentru că, dacă după 30 de zile îl doresc cu aceeași ardoare înseamnă că e produsul pe care îl vreau cu adevărat. Sunt un om cu capul pe umeri și știu cum stau lucrurile. Știu că acum mă ”mănâncă” tare să îl cumpăr, dar dacă o voi face peste 30 de zile bucuria va fi și mai mare. Voi putea citi recenzii mai multe pe net, mă voi documenta suplimentar, voi avea timp să discut cu prietenii. Merită să aștept cele 30 de zile.

Cam asta e regula celor 30 de zile pentru a economisi bani. La mine funcționează. Iar dacă te ții de ea, vei vedea că economisești și bani. Poate e genul de articol care merită un share. Nu știu, zic și eu :)

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

6 comentarii la „Cum să nu cumperi chestii: regula celor 30 de zile”

 1. Poi nu-ti mai iei chestia care o vroiai si banii ti se duc pe altceva!
  Oricum, materialul e interesant si ideea e buna de aplicat!!

  Răspunde
 2. Eu unul am plecat din Palace Mall chitit pe noul Ford monden, eram gata sa demarez actele.
  Apoi la rece am pus pe hârtia mintii utilitatea vs ce am, preț, la ce mă înhămat, ce restricții viitoare voi avea.

  Mă felicit iar, e posibil sa îmi iau alta casa , de data ăsta în Iași. Dacă luam mașină, adio casa. Așa am făcut și acum doi ani. Am mers la reprezentanta auto sa iau mașină, câteva piedici…înjurături, după un an mi-am luat casa :))

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.