Mă macină tare noul MacBook Pro de 13 inchi

Uneori, când am chef, stau pe Quora și mai urmăresc întrebări și răspunsuri pe acolo. Discuțiile pot fi foarte interesante. De exemplu, cineva povestea că un laptop e mai mult decât o mașină în zilele noastre, pentru unii dintre noi. Și fiind mai ieftin decât o mașină bună, merită să avem parte de maximum de calitate pe care ni-l permitem dacă tot stăm aproape 8 ore pe zi în fața lui.

Iar la un moment dat am dat peste o discuție legată de laptopurile de tip MacBook Pro. Dacă în cazul telefoanelor mobile iPhone există foarte multe motive pentru care compania Apple ar putea fi criticată, în cazul laptopurilor de uz profesional, respectiv MacBook Pro, nu comentează foarte multă lume.

Inclusiv șefii de la Google spuneau la un moment dat că își doresc ca un utilizator al altui sistem de operare să nu mai place de la Android odată ce a făcut schimbarea, așa cum lumea nu mai renunță la computerele Apple odată ce au făcut schimbarea. Să nu uităm nici de faptul că începând cu anul 2013 angajații Google folosesc în mare măsură laptopuri Apple.

Eu personal nu am lucrat niciodată până acum pe un laptop Apple. Modelul de MacBook Pro pe care am pus ochii ar fi acesta. Este cel cu generație nouă de procesor (Broadwell) și cu trackpad cu Force Touch. Nu că m-ar încălzi prea mult trackpad-ul, dar dacă tot mi-aș lua ceva nou, atunci nou să fie.

Pe de altă parte mă aflu în disonanță mare. În acest moment am acest laptop care nu e slab deloc. Ba din contră. Sunt foarte mulțumit de el. Se mișcă exemplar, e subțire pentru un laptop de 15 inci, e fabricat din materiale de calitate. De fapt, cred că singurele mele dorințe (în plus) în acest moment la un laptop ar fi 3:

Ecran IPS de calitate mai bună (de asta mă atrage Retina Display). Autonomie mai mare de funcționare (pentru 6-8 ore de utilizare la birou sau pe drumuri să nu-mi mai iau încărcătorul cu mine). Dimensiune mai redusă (cu 13 inchi încapi mai bine pe orice birou). Cam asta ar fi ceea ce urmăresc. Nu știu dacă sunt 3 motive suficiente ca să fac pasul. Pentru că laptopul de care zic este foarte scump și ar însemna un efort financiar uriaș fie și dacă vorbim de rate. Cam așa arată jucăria.

Noul Macbook Pro 13

Problema e că mă mai ține ceva. Noul Chromebook Pixel 2015. Care e și mai puternic, are și touchscreen (nu că l-aș folosi), are și o autonomie de lucru mai mare, are și dimensiuni reduse, are și display gen Retina și e și mai ieftin. Singura lui problemă este sistemul de operare Chrome, care nu e un sistem de operare la fel de dezvoltat sau la fel de complex ca Mac OS X sau Windows.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

5 comentarii la „Mă macină tare noul MacBook Pro de 13 inchi”

  1. https://www.apple.com/ro/macbook-pro/specs-retina/ Laptopuri generoase,acum depinde la ce-l folosesti,daca lucrezi cu programe profesionale pentru programare ,editare foto ,video,cat si
    audio merita banutii,sistemul de operare super perfomant contureaza toate componentele de ultima generatie,daca vrei sa joci jocuri aici e mai dificil.. trebuie sa-ti cumperi unul cu o placa video dedicata,dar pretul va fii super piperat si jocurile pentru Mac sunt putine..La capitolul jocuri nu recomand.In concluzie MacbookPro este unul din cele mai bune laptopuri si asta datorita optimizarii componenetelor cu software-ul.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.