Exista mai multe sanse sa-ti cada un meteorit in cap decat sa mori de inima de la treaba asta

Astăzi am avut o zi plină. Dar în sensul bun. Dimineață am mers cu Sara (fiica mea de 2 ani și 2 luni) pentru prima oară la grădiniță la FasTraKids. Program scurt, de la 9 la 13, să văd cum se acomodează. Totul super ok, dar am să scriu despre asta într-un alt articol. Ideea e că mi-am luat liber a doua jumătate a zilei și am prins un pic mai mult timp pentru sală după-amiază.

Și cum joia nu e zi de sală, am zis să profit și să antrenez picioarele, grupă musculară foarte urâcioasă pentru mulți care fac sport. Dar asta e. Trebuie să-ți faci timp și de picioare. Mă duc frumos la sală, alerg vreo 12 minute de încălzire după care mă apuc de antrenament. Toate bune și frumoase, apuc să-mi fac exercițiile la vreo două aparate, după care apare un instructor și-mi zice: Opa, azi ai venit mai devreme, hai să te bagi la un spinning de test, să vezi cum e!

Aveam timp tura asta, așa că mi-a surâs ideea. Auzisem că la spinning pierzi între 600 și 800 de calorii per ședință (o oră). Asta înseamnă foarte mult efort, așa că mi-am făcut curaj și am zis da. Mă duc frumos să-mi iau două sticle de apă la 0,5 l, că instructorul a zis că nu mă primește fără un litru de apă la mine în sală, mai ales că era prima oară. Zis și făcut. Îmi iau apă la mine și pășesc timid în sală.

Totul părea simplu. Am zis că e o bicicleală scurtă de faleză sau drum montan. Obișnuit cu bicicleta de când eram copil nu m-a speriat nimic. Am intrat în sală crezând chiar că am cât de cât condiție fizică și că am să fac față cu brio. Leo m-a ajutat să-mi reglez bicicleta de spinning, astfel încât totul să fie în regulă și să nu-mi bulesc genunchiul stâng, genunchi cu are am niște probleme (de când am avut accidentul și am fost operat).

Și a început ora de spinning frate. La început dă-i cu încălzire. Muzică pusă la fix de instructor, totul foarte frumos controlat. Apoi, trebuia să “încarci” bicicleta cu greutate din ce în ce mai mare. Și s-a dezlănțuit iadul (în sensul bun al cuvântului) în următoarele 10 minute, după care am pierdut noțiunea timpului, pentru că eram preocupat să respir cum trebuie și să beau apă. Pedalam de jos, după care urcam în poziția 2 în picioare, după care urcam în poziția 3 (aerodinamică) în picioare.

În primele 15 minute m-au încercat două senzații. Prima senzație era că îmi venea să vomit. A doua senzație era că îmi venea să renunț și să ies din sală. Noroc că mai erau și alte persoane din sală la care mă uitam și mă motivau să continui, văzându-le că ele n-au nici o problemă. După primele 15 minute deja eram mai ok. Intrasem în ritm. Și apoi a început cu adevărat antrenamentul. Parcă eram în armată. Auzeam “încarcă” din 2 în două minute (“încarcă” era îndemnul să rotești potențiometrul la bicicleta de spinning ca să dai și mai greu la pedale). Mă simțeam ca un soldat din trupele speciale care avea mai multe opțiuni, însă nici una nu era de a renunța. Failure is not an option – NASA.

Apoi au început să se elibereze endorfinele în corp și să am o senzație de “bine”. Am continuat bucuros antrenamentul. Nici nu știu când a trecut o oră. Vreau să vă spun că antrenamentul de la spinning a fost cel mai tare din viața mea. Dacă respecți ce spune instructorul vei avea parte de intensitatea vieții tale în ceea ce privește antrenamentele de cardio. Nu pot descrie senzația în cuvinte, pentru că merită încercată. Și nu e nici advertorial articolul ăsta pentru că în afară de linkul către pagina prietenului meu Leo, nu am dat nici un alt link.

Și acum să revin la titlu: dacă nu ai nici o problemă cu inima și faci spinning de cel puțin două ori pe săptămână, nu numai că vei da jos kilograme multe, ci vei avea și o inimă mai sănătoasă decât prevede legea. Pentru că spinning e “tata lor” la capitolul cardio. Și vă recomand din tot sufletul să încercați măcar odată spinning dacă aveți vreo sală în orașul vostru care face această disciplină. Veți fi surprinși. Spinning rulez.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Un comentariu la „Exista mai multe sanse sa-ti cada un meteorit in cap decat sa mori de inima de la treaba asta”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.