Donezi sânge și obții 150 lei în orice clinică aBeauty Clinique din țară

Este nevoie de sânge constant. Sângele nu se poate fabrica din alte surse și singura modalitate de a obține sânge pentru transfuzii este prin donații. O singură donare de sânge va salva între 2 și 3 vieți.

Eu personal sunt donator de sânge de ceva vreme pentru că mi-am propus să mă implic mai mult în acțiuni bune pentru societate, dar și pentru că doresc să duc un stil de viață mai sănătos. Da, donarea de sânge poate salva vieți, dar te ajută și pe tine.

Și pentru că aBeauty Clinique crede în bine, s-au alăturat ca partener permanent echipei de la BlooDo Challenge, aplicația funcțională prin care poți să-ți programezi donările de sânge.

Recompense

Cei de la BlooDo Challenge au dezvoltat un sistem de recompense bazat pe puncte. Pentru fiecare donare de sânge primești 50 de puncte care pot fi folosite la oricare dintre parteneri.

Dacă vei alege să îți utilizezi punctele dobândite prin donarea de sânge la aBeauty Clinique, vei obține pe loc un voucher în valoare de 150 lei care se va aplica suplimentar la promoțiile existente.

Cei 150 lei vor putea fi utilizați în toate clinicile aBeauty Clinique de estetică din România: București CaramfilBucurești UniriiBrașovCluj-NapocaConstanțaCraiovaGalațiIașiOradeași Timișoara.

Înscriere

Donează din inimă ❣️ pentru o șansă la viață! Hai în clubul donatorilor de sânge și celule stem hematopoietice descărcând aplicația BlooDoChallenge și alătură-te binelui.

Ce beneficii am dacă donez sânge?

Donarea de sânge are beneficii evidente. În primul rând este un gest autentic altruist care te implică pe tine direct, nu implică doar aspecte financiare. În al doilea rând, donarea de sânge are beneficii dovedite pentru sănătate.

  1. Beneficiezi de control medical gratuit înainte de donare
  2. Beneficiezi de analize medicale gratuite înainte de donare
  3. Donarea regulată împrospătează sângele din organism
  4. Donarea regulată îmbunătățește sistemul imunitar
  5. Donarea regulată diminuează riscul de boli cardiovasculare
  6. Donarea regulată diminuează riscul de cancer conform studiilor
  7. Donarea regulată reglează nivelul colesterolului & trigliceridelor
  8. Donarea regulată influențează benefic ficatul
  9. La fiecare donare de sânge se ard aproximativ 650 de calorii 🙂
  10. Donatorii au organismul mai rezistent la șocuri hemoragice
  11. Donarea regulată reglează nivelul de fier din sânge
  12. Primești bonuri de masă pentru donare
  13. Primești o adeverință pentru o zi liberă legală de la muncă
  14. Te simți mai bine pentru că te simți de ajutor
  15. Sângele tău va salva 2 sau chiar 3 vieți – e cel mai important!

Cine poate dona sânge?

Dacă ești o persoană sănătoasă, nu ai boli venerice sau cu transmitere prin sânge, ai peste 18 ani și ai peste 45 de kg dacă ești femeie sau peste 50 kg dacă ești bărbat, ești eligibil pentru a dona sânge.

Ce să fac înainte să donez sânge?

Înainte să donezi sânge este bine să fii odihnit (să nu pierzi noaptea de înainte de donare), să nu fi consumat alcool cu măcar 2 zile înainte și să fi mâncat un mic dejun ușor (ex: ceai cu pâine și cu gem).

Cât sânge mi se recoltează?

La o donare normală de sânge se recoltează aproximativ 450 ml de sânge (aproape jumătate de litru de sânge). Acest lucru se întâmplă relativ repede și nu durează mai mult de 10 minute cu totul.

Ce să fac după donarea de sânge?

Vezi cum te simți și nu te ridica brusc. Oricum, tot personalul e acolo pentru tine. Este important să te hidratezi cu apă. Poți mânca un sandviș sau bea un suc imediat după donare dacă simți nevoia.

Ce să mănânc după donarea de sânge?

Pentru o refacere mai rapidă din punct de vedere celular, este indicat ca după donarea de sânge să consumi alimente neprocesate bogate în proteine (carne, lapte, brânză, ouă). Poți mânca orice după donarea de sânge.

Ce primesc pentru că donez sânge?

Donarea de sânge nu este remunerată cu bani. Totuși, primești niște bonuri de masă pentru că ai donat sânge. Sunt bonuri de masă în valoare de 60 lei. Le poți folosi normal. În plus, primești o zi liberă legală de la angajator.

Cum donez pentru cineva anume?

Dacă vrei să donezi sânge pentru o persoană anume, atunci când te înregistrezi la pasul 3, îi specifici doamnei numele persoanei pentru care faci donația de sânge și spitalul unde este internată. Vei primi și adeverință.

Câte vieți salvezi donând sânge?

Donând sânge poți salva în medie două vieți. Cei 450 ml de sânge donați pot contribui la salvarea a două vieți sau la ajutorul a trei persoane care au nevoie de sânge în cadrul unei transfuzii. Sună extraordinar, nu?

Pe cine ajută sângele?

Sângele donat de tine ajută persoane care au suferit de arsuri grave, copiii care au probleme la naștere, persoane care suferă intervenții chirurgicale lungi, persoane care au suferit un accident, bolnavi de cancer etc.

De câte ori poți dona sânge?

Bărbații sănătoși pot dona sânge de maximum 5 ori pe an, la interval de minimum 70 de zile între donații. Femeile sănătoase pot dona sânge de maximum 4 ori pe an, la minimum același interval.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.