Cosmeticele nu se țin în baie

Probabil multă lume știe deja acest aspect. Cosmeticele nu se țin în baie. Produsele cosmetice nu se țin acolo unde există variații de temperatură. Mi-am dat seama că nu am scris încă un articol despre acest aspect, așa că o fac acum. Reține: produsele cosmetice nu se țin în baie.

De ce nu se țin cosmeticele în baie? Pentru că în baie există cele mai mari variații de temperatură. Indiferent de anotimp. Există aburi. Există cald și după aia rece. Există variații de temperatură serioase.

Discutând cu doamna Doctor Bratu Dana, am aflat mai multe despre acest aspect. Ea mi-a explicat tot felul de chestii tehnice și doctoricești. Eu am să redau așa cum am înțeles. Pe limba mea. Sper să redau cum trebuie. Dacă nu, o rog pe doamna doctor să mă corecteze și revin pe articol. Produsele cosmetice au diverși compuși. Cu cât sunt mai bune, cu atât au compuși mai puri, mai activi și termen de valabilitate mai scurt. E logic. E ca la fresh-ul de portocale sau ce fructe mai vreți voi. Când îți faci un fresh îl bei pe loc nu îl ții cu lunile în sticlă. Îl bei rapid ca să te bucuri rapid de vitamine și de gust.

Poate nu toate produsele cosmetice conțin aceeași ingredienți activi și puri ca cele de la UniverSkin, dar există multe produse cosmetice pe piață. Aveți grijă de ele și nu le țineți în baie.

Pentru că fluctuația de temperatură le afectează. Și riscați să vă dați cu o cremă care are vreo 2 ani termen de valabilitate, dar pe care l-ați bulit pentru că nu ați depozitat-o corespunzător. Mai ales dacă e o cremă, gel sau serum scump.

O altă chestie faină pe care am învățat-o e cea legată de derivați. Dacă vă uitați pe o cremă veți observa diverse concentrații de diverse substanțe care fac bine. Aloe Vera, Vitamina C, Retinol, Lactopeptide, DMAE etc. Nu zic că unele creme din comerț nu fac bine. Dar au mulți derivați. De aceea sunt accesibile. De aceea rezistă așa de mult pe rafturi. Derivații nu sunt compuși puri și activi. Sunt derivați (de acolo le vine și numele). E clar că e o soluție chimică de compromis pe acolo. Compromis ca să reziste pe raft. Compromis la calitate. Repet, sunt foarte multe creme bune pe rafturile supermarket-urilor. Nu acuz pe nimeni de nimic. Că n-am nici cunoștințe, nici autoritate în domeniu, nici probe. E articol de informare. Chill.

Eu voiam doar să vă spun să nu mai țineți produsele cosmetice în baie. Țineți-le în camera cu cea mai constantă temperatură din casă. Sufrageria, de exemplu. Pentru că variațiile de temperatură afectează grav proprietatea unor substanțe. Și dacă tot dai 100 de euro pe o cremă sau o formulă bună care te ține 4-6 săptămâni, măcar s-o întreții cum trebuie. Zic și eu.

Cosmeticele nu se tin in baie
Dacă ai o astfel de baie, îți permiți probabil și cosmetice scumpe. Ai grijă de ele. Nu le ține în baie.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.