Asta ar crea cu adevărat o revoluție

Vali are un super articol pornit de la o idee venită de la un cititor de-al său. Am dat like, share și toate alea, dar am zis că merită să fac și un articol pe blog în care să vă invit să citiți treaba asta. Sunt tot felul de discuții legate de salarii, bani la alb, bani la negru etc. Ei bine, dacă fiecare salariat și-ar primi banii integral, fără reținerile de la stat și ar trebui ca imediat a doua zi să-și plătească singur impozitele… atunci ar fi revoluție. Pentru că ar vedea cât colectează statul.

close

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

11 comentarii la „Asta ar crea cu adevărat o revoluție”

 1. Pariu că în situația în care s-ar legifera să încaseze fiecare angajat salariul brut și apoi să se ocupe el de plata dărilor către statul român pe majoritatea iar durea în p*l* de statul român?

  Și după a treia lună în care statul suge p*l* va schimba din nou legea ca să încaseze birurile direct de la angajator?

  Eu cred însă că o metodă mult mai sănătoasă ar fi ca salariul brut să-ți intre direct în contul bancar și de acolo să se rețină de către bancă ceea ce se datorează statului. Așa vede și românul cât ne mulge statul și mai departe… Dumnezeu cu mila dacă va fi revoluție sau nu.

  Și legat de relația cu statul știai că în Germania nu poți să miști un deget fără cont bancar?

  Proprietarul nu-ți ia chiria decât în cont bancar dar nu poți să mergi la ghișeul băncii să faci pur și simplu plata cu cash. Salariul ți-l primești numai în contul bancar, utilitățile și serviciile se plătesc doar prin transfer bancar… și toată lumea fuge de cash.

  Răspunde
  • Da, lasă să știe lumea că există și varianta asta. De fapt, nu există varianta asta. Oricum cei inteligenți vor alege ce să facă cu informația asta ;) Hai bre, micuțul blog? E mare de mult. E micul mare blog de weekend! :)))

   Răspunde
    • Mă bucur că are. Sincer. Le-a dat de gândit la niște oameni. Știi tu, genul ăla de oameni care zic mereu ”patronul mă arde”, ”patronul nu-mi dă tot pe cartea de muncă”, ”din cauza firmei nu pot să-mi fac un credit” etc. Articolulul lui te pune în fața faptului împlnit: ”Ok, ăștia sunt banii tăi, ai tăi, numai ai tăi. Acum împarte-i cu statul (aprox. 40%) și după aia uită-te la strada din fața blocului tău.”

 2. Nu sunt de acord. Deloc. Asta ar fi o masura populista extrem de nociva. Nu se intampla nicaieri in lume. Dimpotriva, mi-as dori ca statul sa isi ia cat isi ia fara sa ma puna pe drumuri. Fara sa ma puna sa interactionez cu nimeni. Iar banii in plic te fac o tinta perfecta pt hoti.

  Da, in teorie hai sa laudam o idee geniala. In practica, daca-ti pui un pic creierul la contributie, constati ce idee proasta e.

  Răspunde
  • Proastă pentru stabilitate socialo-economică, da. E o idee proastă. Foarte proastă. Mai ales pentru stadiul țării noastre.

   În rest, ar fi de conștientizare. Pentru că multă lume crede că patronii se ”îmbogățesc pe spatele lor”.
   Când, de fapt, alticineva se îmbogățește pe spatele lor. Statul.

   Știi tu, statul ăla care ar trebui să-ți facă străzi, trotuare și alte chestii din banii colectați.

   Nu cineva (statul) care își comandă din diverse fonduri ”pălincă cu mărgele”, whisky, pantofi mărimea 46 etc.

   Chill, oricum nu va aplica nimeni asta.

   Răspunde
   • Problema cu chestiile astea super-populiste este ca cineva s-ar putea chiar sa le aplice. Urasc chestiile populiste nocive si nu-mi place cand ele sunt prezentate drept geniale. Atata tot.

    Răspunde
    • Te înțeleg perfect. N-am audiență pe toată România :). Așa că vor citi doar cei care știu că oricum nu pot face nimic. Pentru că au treabă. Și nici ei nu s-ar încumeta la o asemenea măsură. Mai ales că Gigi de la lopată primește oricum minimul pe economie și restul cum numai el știe. Și dacă ar ști, n-ar vrea.

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.