Ce v-ar opri să folosiți un alt sistem de operare pe laptop?

Dacă încă nu credeți că viitorul ne rezervă ecosisteme IT și cloud computing, ne auzim peste câțiva ani. Poate chiar mai devreme. Mie îmi place să fiu un pionier în ceea ce privește tehnologia. Din punctul meu de vedere un ecosistem IT este format din 4 mari elemente: laptop/desktop, tabletă, smartphone și sistem de operare/servicii. În acest moment întrevăd 3 mari ecosisteme care pleacă la luptă: Google, Apple și Microsoft. Cândva, am vrut să merg pe mâna ecosistemului Apple. Nu mai stau să menționez motivele, dar pur și simplu nu a mers, deși era dragoste. Am cochetat și cu ideea unui ecosistem Microsoft, însă smartphone-urile și tabletele ce rulează Windows nu sunt tocmai cele cu care aș vedea un viitor împreună (nu acum). Așa că merg pe ecosistemul Google. Serviciile oferite de ei îmi sunt din ce în ce mai dragi și nu numai pentru că sunt mult mai accesibile (gratuite sau ieftine dacă vrei mai mult), ci și pentru că sunt compatibile cu alte platforme și formate. În acest moment am 3 elemente din cele 4 ale ecosistemului Google: serviciile pe care le-am configurat și integrat în producție, o tabletă Asus Nexus 7 2013 (review aici) și un smartphone LG Nexus 5 (m-am apucat de review – urmează). După 20 decembrie îmi aduce un prieten din Anglia și un laptop HP Chromebook 11 (cel care se încarcă la microUSB), iar ecosistemul va fi complet. Eu cred că mă voi descurca, iar cu această ocazie voi testa diverse scenarii de utilizare. Între timp, mi-ar plăcea să aflu ce v-ar opri să folosiți un alt sistem de operare pe laptop/desktop?

12 comentarii la „Ce v-ar opri să folosiți un alt sistem de operare pe laptop?”

 1. În majoritatea review-urilor de Crome OS oamenii recunosc că se cam chinuie. Mă refer aici la review-uri de la oameni care-și permit libertatea să fie sinceri (și au și ceva autoritate). Inițial, când s-a lansat Google Pixel, și eu am fost entuziasmat de idee. Între timp mi-a mai trecut.

  Părerea mea despre suita ta de produse:
  – serviciile Google: nota 20. Fără concurență.
  – Nexus 5: nota 10 pentru cel mai bun raport preț/performanță. Și ținând cont că fac poze cu un aparat foto. Doar un HTC One mi-ar plăcea mai mult :)
  – Nexus 7: nu pot să fiu obiectiv, Eu am probleme cu ochii și 7 inci este prea puțin pt mine. Dar bănuiesc că în câteva zile o să avem un Nexus 8 (care o să fie bestial dacă vine în aceeași gamă de prețuri)
  – Chromebook 11. Am zis mai sus. Probabil următorul laptop aș vrea să fie un Macbook Air 13. Cred că oferă mult mai multă utilitate decât un Chromebook. Bine… nu discutăm de diferența de preț (deși Pixel cred că este mai scump).

  Răspunde
 2. Altul în ce sens? Am dual boot cu W8.1 și Ubuntu. Am un Lumia 720 cu WP8, o tabletă Samsung Galaxy tab 2 10.1 cu Android, un iPhone 3gs cu iOS. Sunt mulțumit de aproape toate în afara sistemului de operare Android de pe tabletă. Pe laptop am avut W7, W8, 8.1, dar și Ubuntu, Mint, Mint Debian Edition, etc. De bază este Ubuntu. Un chromebook nu cred că m-ar avantaja în vreun fel. Nici nu cred că mi-ar plăcea unul. Nu aș vrea să încerc. M-aș băgat totuși pe o tabletă de la Nokia cu Windows, dar nu vreau RT. Aștept până vor încerca și cu 8.1 full.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.