Ce inseamna AWB?

Un serviciu de curierat profesional joacă un rol esențial în livrarea produsul prompt clientului. Te-ai gândit vreodată la procesul utilizat pentru urmărirea unor astfel de curieri și colete care sunt livrate de vânzătorii online?

AWB este numărul generat cu un cod de bare pentru preluarea și livrarea oricărui colet. Acesta este atașat coletului, astfel încât coletul sã fie scanat cu uşurinţã atunci când se deplasează dintr-un loc în altul. Orice expeditor sau destinatar își poate urmări expedierea utilizând acest numar AWB pe site-ul companiei de curierat (de exemplu Fan Courier, Urgent Cargus, etc) și să urmărească locația exactă a coletului.

Urmărirea unui pachet sau curier implică un proces obositor de localizare a pachetelor și a containerelor și a diferitelor colete la momentul sortării și livrării. Ajută la verificarea mișcării și traseului acestora și au o estimare a datei de livrare. Obiectivul principal al acestui sistem de urmărire a coletelor este de a oferi clienților informații despre detaliile traseului pachetului, starea de livrare, data estimată a livrării și timpul estimat de livrare.

Ce inseamna “AWB-ul a fost inregistrat de catre clientul expeditor”?

Guest post scris de Elena Bistreanu.

Un sistem de urmărire electronic al coletelor în timpul transportului are mai mulţi paşi, iar fiecare pas este actualizat automat şi poţi vedea în ce stadiu se aflã pachetul în momentul în care introduci numãrul AWB. Colegii de la Probado.ro m-au ajutat sã descopãr care sunt aceste etape şi acum vi le împãrtãşesc şi vouã:

Generarea codului de bare

De îndată ce un produs este predat către compania de curierat pentru livrare, este generat un cod de bare și atașat acestuia. Un cod de bare este un cod unic care conține toate detaliile legate de colet, cum ar fi: detalii de preluare și destinație, datele de contact ale destinatarului etc.

Scanarea codului de bare

Următorul pas este atunci când articolul este încărcat pentru livrare şi codul de bare este scanat de către compania de curierat, iar aceste date sunt stocate în sistemul de urmărire de pe site-ul companiei de curierat.

Stocarea datelor scanate

De îndată ce codul de bare este scanat, toate informațiile legate de curier sunt stocate în sistemul de urmărire, cum ar fi momentul în care a părăsit agenția de curierat (la locația expeditorului), de unde a venit, unde este destinaţia, etc.

Primirea produsului

După ce a părăsit agenția de curierat de la locația expeditorului, coletul ajunge la o altă sucursală a agenției de curierat la locația destinatarului.

Re-scanarea codului de bare

Imediat ce noua sucursala primește produsul, scanează codul de bare și stochează detaliile coletului în sistemul de urmărire, care include informații legate de timpul primit.

Pregătit pentru livrare

Coletul este scanat din nou atunci când este gata să fie trimis pentru livrare. Informațiile scanate sunt stocate înapoi în sistemul de urmărire, care include ora la care pachetul a plecat din acea agenție de curierat pentru livrare.

Livrare produs

Odată ce produsul este livrat destinatarului, sistemul de urmărire este actualizat cu starea livrării articolului (de exemplu, „Livrat” în acest caz), termenul de livrare, numele destinatarului etc.

Concluzie

Clientul poate urmări și vedea mișcarea pachetului prin introducerea codului de bare sau numărului AWB pe site-ul companiei de curierat. Aceasta verificare oferă date despre colet, în ce stadiu se aflã şi unde se află pachetul în acest moment.

Unul dintre principalele avantaje ale sistemului de urmărire este că reduce riscul ca pachetul să se piardă sau să fie trimis în locaţia greşitã. Mai mult, clienții au, de asemenea, o idee despre coletele lor, care îi ajutã sã stea fără stres. Cu miliarde de pachete trimise prin curier, ajută într-adevăr să le urmăriți bine și să evitați cazurile de pierdere sau manipulare greșită.

Sistemele de urmărire au devenit extrem de sofisticate, datorită platformelor tehnologice avansate pe care le folosesc acum. Chiar dacă pachetul tãu este la mii de kilometri distanță, îl poţi urmări doar cu un click al mouse-ului.

Drumul unui colet expediat

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

2 comentarii la „Ce inseamna AWB?”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.