Ce este Revolut și de ce îl folosesc

Revolut este un serviciu de banking internațional ce se dorește o alternativă la bankingul digital. Este în primul și în primul rând un serviciu foarte modern și foarte cool.

Card Revolut

Eu am Revolut de peste un an de zile, de înainte să aibă ei un birou dedicat pentru România. Cred că mi-am făcut cont atunci când era febra criptomonedelor din 2017.

Update, dacă te interesează despre cum cumperi crypto în 2021, am un articol despre cumpărarea criptomonedelor simplu și sigur aici.

Sunt client ING Bank și sunt în general mulțumit de această bancă. Cu excepția unor ”căderi” și a cursurilor de schimb valutar exagerate, nu am ce să reproșez ING Bank.

Totuși, am ales și Revolut în primul rând datorită ratelor de schimb. Au cele mai bune rate de schimb leu-dolar sau leu-euro. Și un card Revolut este perfect pentru călătorii sau cumpărături online. Mai mult, îmi plac la nebunie toate chestiile oferite în aplicația lor.

Iar aici mă refer în mod special la posibilitatea de a economisi bani, opțiunile de cashback, posibilitatea de a cumpăra criptomonede și mai ales: rapoartele de cheltuieli pe categorii.

Există 3 planuri de utilizare Revolut. Unul gratuit și două cu plată. Cel gratuit este suficient ca să începi. Nu te costă nimic și primești și un card prin poștă pe care îl poți folosi imediat.

Singurul cost, dacă e să-i spunem așa, este că trebuie să alimentezi cardul Revolut cu 50 lei. Ăsta nu este un cost de emitere, pentru că poți folosi banii imediat de pe cardul respectiv.

Iar dacă te întrebi cum îți alimentezi cardul Revolut, e simplu! De pe cardul tău de la banca din România alimentezi cardul Revolut. Ca și cum ai face o plată online cu cardul.

Suma pe care o alimentezi este exact suma pe care o primești pe cardul Revolut (funcționează ca un card de debit Prepaid). ING Bank nu percepe comisioane suplimentare (momentan).

Dacă te interesează să dai o tură cu Revolut sau să afli mai multe, nu te costă absolut nimic. Există șanse mari ca acest serviciu de digital banking să fie chiar ce îți trebuie.

DĂ O TURĂ CU REVOLUT

Dacă vrei să citești un articol mai amplu despre Revolut, am scris aici pe blog cele 16 lucruri pe care trebuie să le știi despre cardul Revolut înainte să-ți faci cont la ei.

5 comentarii la „Ce este Revolut și de ce îl folosesc”

  1. Buna ziua. Am citit articolul despre Revolut, multumiri pentru toata informatia oferita. As dori sa va intreb daca credeti este in regula deschiderea unui cont Revolut pentru SRL-ul pe care il detin. Aveti informatii daca este legal, corect? Eu am un cont de firma la o banca normala din Ro, dar as vrea si un cont Revolut pe persoana juridica.

    Multumesc
    Monica F.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.