Cardul Revolut: 16 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să îți faci un cont la ei

Cardul Revolut este un mod mai bun ca să-ți gestionezi banii. Cam asta aș spune despre un cont Revolut dacă ar fi să-l descriu într-o singură frază.

Folosesc Revolut din anul 2018 (de înainte să aibă reprezentanță oficială și în România) și îți pot povesti despre el în cunoștință de cauză și din experiențe proprii. Și cu bune și cu rele.

Îmi doresc ca acest articol să fie unul complet, dar și ușor de parcurs în același timp. Dacă ai intrat aici doar ca să vezi cum să-ți faci un cont de Revolut, intră acum pe acest link ca să primești cardul Revolut gratuit, fără costuri de transport. (Update: e posibil ca această promoție să nu mai fie valabilă în momentul în care tu citești acest articol – recomand să verifici).

Dacă vrei să afli mai multe despre Revolut, citește în continuare. Dacă vrei să sari direct la cele 16 lucruri, click aici. Iar dacă ești pasionat de video-uri, poți vedea și un video explicativ la mine pe canalul de YouTube aici. Dacă nu, dă scroll mai departe.

Cuprins

Ce este Revolut

Revolut este un sistem de banking nou, 100% digital, fără sucursale fizice, granițe sau chestii bancare tradiționale așa cum le știi de la băncile obișnuite. Revolut nu este o bancă în sine așa cum știi băncile normale. Este un sistem mult mai simplu transparent și ușor de folosit. Din punctul meu de vedere este viitorul.

Mai mult, ce îmi place cel mai mult la cardul Revolut este cum comunică ei cu clienții. Simplu, scurt și eficient. Pe înțelesul oricui. Nu vei găsi la ei limbaj de lemn sau termeni bancari greu de înțeles. Aproape că ”ți se desenează” cum funcționează totul. Iar administrarea o faci doar pe telefonul mobil (iOS sau Android).

Cardul Revolut

Cardul Revolut este un card de tip prepay sau prepaid (ambele formulări sunt corecte în funcție de context). Ce înseamnă asta? Înseamnă că trebuie să îl alimentezi tu cu bani ca să poți plăti cu el. Are atașat de el un cont bancar de UK în care poți stoca mai multe tipuri de valute: lei, dolari, euro, lire sterline etc.

Update: De când UK a părăsit UE, pentru utilizatorii din UE cei de la Revolut operează prin entitatea din Lituania, astfel încât să se supună normelor europene. Asta înseamnă IBAN în Euro și în Lei.

Cardul Revolut MasterCard

Poți deschide complet gratuit și fără obligații mai multe conturi în diverse valute pe care să le gestionezi foarte ușor. Iar partea bună este că toate aceste conturi servesc unui singur card (sau mai multe, în funcție de câte vrei să deschizi). Adică nu îți trebuie card separat de lei, card separat de euro sau card separat de dolari.

Asta înseamnă ai totul centralizat într-un singur loc. Dacă vrei să schimbi bani în euro din lei o poți face direct din aplicația mobilă, fără drumuri la case de schimb valutar sau la bănci. Sau dacă pleci într-o excursie undeva în Europa sau Africa de Sud și ai doar lei în cont, Revolut îți face cea mai bună conversie la fiecare plată la POS.

Consider că orice om înclinat spre tehnologie care mai pleacă din când în când din țară trebuie să aibă un cont Revolut pentru că mai devreme sau mai târziu se va dovedi util. De ce e bine să ai un cont Revolut din timp voi detalia la capitolul Revolut teapa. Ce versiuni de card Revolut există detaliez la Cât costă Revolut.

Update – Revolut a devenit bancă cu acte în regulă în România

Revolut a devenit bancă cu acte în regulă în România. Acest lucru înseamnă că fondurile pe care le depui pe Revolut sunt acum protejate și de legislația bancară locală, nu doar de legislația internațională.

Avantaje bancă Revolut în România

Cont IBAN în Lei pentru a primi salariul direct pe Revolut oricum aveai de ceva timp, însă faptul că Revolut a devenit bancă cu acte în regulă îți va da o garanție suplimentară a banilor, dar și acces la alte facilități.

Printre facilitățile oferite de banca Revolut se pot număra diverse credite cu dobânzi competitive (deje se aude că prin alte țări fac concurență la alte bănci), dar și depozite cu dobânzi sau plăți automate facturi.

Momentan banca Revolut se află la început și urmează să aflăm ce alte beneficii va mai aduce dacă alegi să folosești serviciul de bancă Revolut sau dacă vei alege să rămâi la serviciul normal Revolut.

Dezavantaje bancă Revolut România

Orice avantaj și siguranță suplimentară vine și cu dezavantaje. Este binecunoscut faptul că mulți oameni folosesc Revolut pentru că este un serviciu financiar de încredere internațional.

Fiind un serviciu financiar internațional înseamnă că poate fi urmărit mai greu de ANAF sau de alte instituții care ți-ar putea impozita anumite venituri pe care nu vrei neapărat să le declari sau să fie ușor de urmărit.

Deși Revolut nu îți garantează că protejează anumite informații de ochii instituțiilor, totuși faptul că devine bancă înseamnă ca va trebui să se supună legilor locale în vigoare cu privire la informații.

Partea bună este că dacă nu dorești serviciile bancare tradiționale prin Revolut, poți opta pentru a rămâne la contul standard Revolut. Atunci când îți faci contul pur și simplu selectează că nu vrei bancă.

Pot folosi Revolut fără să mă înscriu la banca Revolut România? Da!

Da. Poți ignora mesajul cu Revolut devine bancă din aplicație. Asta înseamnă că vei folosi Revolut ca și până acum, fără verificările și rigorile din ce în ce mai mari impuse de bankingul tradițional (cel puțin în UE).

Cardul Curve – o completare bună la Revolut

Curve este denumirea unui serviciu financiar pe care multă lume l-ar confunda cu Revolut, dar nu e deloc Revolut. Ba mai mult, Curve și Revolut nu se exclud. Chiar se completează într-un mod interesant.

Cardul Curve este un card de tip MasterCard care gestionează mai multe carduri de-ale tale într-unul singur. Tu înregistrezi în aplicație câte carduri (suportate) vrei și nu trebuie să le mai porți cu tine.

Practic, având un card Curve porți un singur card pentru toate cardurile tale.

Eu mi-am înrolat cardul de Revolut în Curve, cardul de ING și cardul VISA Binance. De fapt, din cauza cardului de crypto Binance mi-am făcut cont pentru cardul Curve. Am citit pe forumuri că este soluția optimă.

Am scris mai multe despre cardul Curve și aplicația Curve aici. Te invit să citești și acel articol dacă ai timp și eventual să-ți faci un cont pe aplicația Curve. Da, știu are un nume foarte ciudat pentru România :))

Cauți un cod de recomandare card Curve?

Câștigăm amândoi 5 £ și nu este nevoie să îți cumperi un plan plătit pentru asta. Tot ce trebuie să faci pentru a primi cele 5 lire cadou este să îți faci cont folosind acest link sau să introduci codul NROPM6RN dacă ți se cere.

Te interesează crypto?

De unde cumperi crypto cel mai usor

Dacă te interesează cardul Revolut doar pentru crypto, poți citi cel mai actualizat articol de-al meu despre cum cumperi și stochezi crypto simplu și rapid. Intră pe acest link acum și citește și asta.

Iar dacă nu ai chef să citești despre crypto și să intri pe acel link, când iei o pauză fă-ți cont gratuit pe Binance, și Crypto.com dacă crezi că la un moment dat te va interesa crypto sau dacă vrei un portofel crypto.

Alimentare card Revolut

Alimentarea cardului Revolut se face folosind un card bancar pe care îl ai deja. Eu folosesc ING de exemplu. ING Bank e o bancă cu care eu în 99% din timp mă înțeleg perfect. Din câte am aflat și Banca Transilvania e la fel de ok din punctul ăsta de vedere. Dar nu contează banca. Ideea e să ai un cont bancar undeva, oriunde.

Alimentare Card Revolut

Revolut momentan nu poate înlocui 100% o bancă tradițională. În sensul că dacă primești salariul în lei în România, nu ai (încă – se lucrează la asta) posibilitatea să-ți primești salariul acolo. Dacă primești salariul în euro, dolari sau mai ales lire sterline, nu e nici o problemă să dai contul de Revolut și angajatorul să-ți vireze acolo.

Update: între timp UK a ieșit din UE, iar Revolut servește clienții din UE prin intermediul entității legale din Lituania. Asta înseamnă cont IBAN în Euro, dar mai nou și cont IBAN în Lei. Poți încasa salariul în RON.

Deci, ca să alimentezi cardul Revolut este necesar să lucrezi și cu banca ta în paralel. Lucru bun din punctul meu de vedere pentru că e bine să-ți ții ”ouăle în mai multe coșuri”. Eu de exemplu păstrezi micile mele economii în ING, las pentru ratele în lei și asigurările NN acolo, iar banii de cheltuială îi mut pe Revolut.

Sunt mai multe modalități de a alimenta cardul Revolut, însă a pune bani la bancomat pe cardul Revolut nu e una dintre ele. Nu poți să mergi la bancomat să depui bani pe Revolut așa cum faci la un bancomat ING, de exemplu. O să detaliez cele mai simple 3 modalități de a alimenta cardul Revolut mai jos.

 • Top-up de pe cardul băncii tale – instantaneu
 • Transfer bancar din contul tău bancare – 2-3 zile
 • Transfer de la alt user Revolut – instantaneu

Top-up

Top-up este modalitatea cea mai des întâlnită pentru a alimenta cardul Revolut. Asta înseamnă că ai atașat cardul tău bancar contului de Revolut. O dată ce l-ai validat în aplicație poți să pui bani din contul tău curent de la banca ta la fel ca și cum ai plăti cu cardul undeva. Gen nu mai plătești 500 lei la Kaufland, plătești la Revolut.

Adică banca ta așa vede plata. Ai plătit cu cardul 500 lei la Revolut la fel ca la un comerciant normal. Numai că banii ăia nu se irosesc. Ți-ai încărcat cardul de Revolut cu ei așa cu ți-ai încărca o cartelă Orange PrePay. Ai creditul pe cartelă și îl poți folosi oricând, numai că în acest caz ai creditul pe cardul Revolut prepaid.

În marea majoritate a cazurilor nu se reține nici un comision. Am mai auzit discuții legate de comisioane, dar eu personal cu ING Bank și Revolut nu plătesc nici un fel de comision. Mai discutăm despre comisioane Revolut la capitolul cu pricina unde o să vă explic diferența dintre a alimenta cu un card de debit față de un card de credit.

Transfer bancar

Transferul bancar pentru alimentarea cardului Revolut funcționează la fel ca orice transfer bancar. E de preferat acest tip de alimentare mai ales în cazul sumelor foarte mari de bani pentru că Revolut nu e o patrie a infractorilor și vrea să aibă o trasabilitate a banilor mulți. Aici pot apărea comisioane, dar nu din partea Revolut.

Având în vedere că Revolut doar primește niște bani într-un cont de-al lor care de fapt e al tău, nu are cum să-ți ceară comision. Însă banca ta din contul căreia tu transferi bani în contul de Revolut s-ar putea să-ți perceapă comisioane. Mai ales în cazul transferurilor în alte valute față de valuta contul tău.

Mai exact, dacă tu ai un cont în lei și vrei să transferi euro în Revolut, s-ar putea ca banca ta să-ți ceară să deschizi un cont în euro la ei (probabil implică niște costuri de administrare lunară). Apoi, va trebui să schimbi la cursul băncii tale (ING are o rată uriașă) lei în euro ca mai apoi să poți transfera în contul de euro Revolut.

După cum poți vedea, nu e cea mai populară metodă de a alimenta un cont Revolut, dar se poate dovedi necesară atunci când te joci cu sume mari de bani. Gen peste câteva mii de euro sau zeci de mii de euro. Pentru că nu poți să-ți deschizi acum un cont Revolut și și mâine să te joci prin el cu 20.000 de coco.

Discutăm mai multe despre asta la capitolul Revolut teapa.

Transfer de la alt user

Metoda asta de alimentare card Revolut e atât de simplă încât nu necesită prea multe explicații. Utilizatorii Revolut își pot transfera instantaneu între ei anumite sume de bani la orice ore din zi și din noapte. Totul se bazează pe numărul de telefon. Ai numărul de telefon al prietenului tău în agendă? Poți trimite/primi bani instant.

Ba mai mult, poți face o chestie super tare care se numește split bill. Știi la restaurant când mergi cu prietenii și nici unul nu are cash la el și toți vor să plătească cu cardul? Poți plăti tu toată sumă de exemplu, iar în câteva secunde poți să împarți nota din aplicație la toți cei de la masă astfel încât să-ți dea banii pe loc prin Revolut.

Că dacă o lași așa pe modul ”lasă frate că îți dau eu banii” există posibilitatea să nu-i mai vezi :). Așa, cu Revolut split bill împarți nota de plată pe loc (cu tot cu bacșiș dacă vrei) și vă ridicați totți de la masă cu datoriile plătite. Eu mai folosesc treaba asta și la comenzi online când luăm jucării pentru copii la comun ca să nu plătim transportul.

Comisioane pentru cardul Revolut

Comisioane Revolut

Băncile percep comisioane atunci când cheltui bani sau faci transferuri în străinătate. Noi nu avem comisioane ascunse și cursuri de schimb dezavantajoase și de aceea 8M+ de oameni deja folosesc Revolut.

Cu Revolut, transferul de bani este complet gratuit. În ceea ce privește transferurile internaționale în valută, poți trimite gratuit până la 20,000 lei în fiecare lună. Dacă se depășește acest prag, se aplică un comision de 0,5%, unul din cele mai mici de pe piață.

Revolut.com

Dacă faci upgrade la Revolut Premium sau Revolut Metal, poți transfera gratuit fonduri nelimitate oriunde în lume. Discutăm despre asta pe larg la capitolul Cât costă Revolut. Asta dacă vei trece la un plan plătit, aspect care în cea mai mare parte a situațiilor nu este necesar. Însă dacă te întrebi de unde câștigă Revolut banii ca să funcționeze, ăsta e unul dintre răspunsuri: planurile plătite. Eu plătesc de exemplu Revolut Metal.

Este posibil ca banca beneficiară să perceapă și o taxă pentru primirea transferului tău. Cât timp sunt în tranzit, este posibil ca banii tăi să fie procesați de către o bancă intermediară, care s-ar putea să aplice și o taxă de gestionare. Altfel spus, este posibil ca suma primită de beneficiar să fie mai mică decât suma pe care ai trimis-o.

Revolut.com

Revolut teapa

Revolut Teapa

Revolut teapa e subiectul meu preferat. Pentru că există oameni care chiar caută pe Google treaba asta: Revolut e teapa, Revolut teapa sau cum mi-am luat teapa cu Revolut.

Oameni buni, înainte să citiți mai departe trebuie să vă spun că nu lucrez la Revolut sau pentru Revolut. Ba mai mult, nu am fost plătiti de Revolut pentru că politica lor e să-și facă reclamă gratis. Scriu acest articol pentru că mi se pare un serviciu super tare și pentru că eu, Gabriel Ursan, sunt un early adopter.

Linkurile din articol sunt linkuri de afiliere. Am aplicat pentru programul lor de afiliere. Dacă îți faci cont prin intermediul link-urilor din acest articol primești cardul lor fără să plătești transport 25 lei (pentru că sunt deja user). Am primit anul trecut un card Revolut Metal gratuit din partea lor pentru că am recomandat serviciul și cam asta a fost.

Asta ca să fiu 100% transparent cu voi, pentru că dacă îți faci cont pe Revolut știi sigur cum e cu afilierea.

În cele ce urmează o să tratez subiectul Revolut teapa. Hai să o luăm pe rând.

Sistem de securitate pentru cardul Revolut

Revolut Securitate

Revolut are un sistem de securitate a căror legi nu se știu și nu ți le va zice nimeni niciodată. Vorbim despre un sistem care îți gestionează banii. E normal ca aceste chestii să fie safe. Asta înseamnă că îți poate bloca anumite tranzacții sau anumite ”primiri” de bani din surse obscure. Banii sunt ai tăi, dar trebuie să vorbești despre ei.

De ce zice lumea Revolut teapa

Pentru că anumiți utilizatori au avut bani blocați pe Revolut temporar. De ce? Pentru că și-au făcut cont pe Revolut și au început să transfere din prima bani mulți pe cont. Este normal ca un sistem fintech precum Revolut să aibă niște algoritmi de tranzacții, iar dacă li se pare ceva suspect să îți blocheze banii până faci dovada lor.

Cont blocat Revolut

Am tot citit pe forumuri despre Revolut teapa înainte să rulez lunar câteva mii de lei bune prin ei. Majoritatea celor care se plângeau erau oameni care primeau sume enorme de bani ”din afară” și voiau să facă diverse tranzacții imediat. Oameni buni, nu se poate! Miroase a ceva suspect fără să ai prea multă școală.

Prin urmare, atunci când diverse sume mari de bani umblă prin contul tău de Revolut, sistemul lor automat bazat pe inteligență artificială ți le blochează până faci dovada banilor. După cum spuneam și mai sus, Revolut nu este un sistem de spălare de bani, așa că trebuie să faci dovada banilor cu diverse acte.

Dacă ai vândut un apartament și ți-au intrat banii prin Revolut ți-i blochează temporar și îți zic ei ce acte trebuie să le trimiți ca să faci dovada acestor bani. După ce le trimiți documentele scanate în câteva zile îți deblochează banii de pe cont și îi poți folosi. Dacă nu poți face dovada banilor, nu folosi Revolut.

ANAF nu vede banii de pe cardul Revolut

ANAF nu vede banii de pe Revolut. Ok, la sume de câteva sute sau mii de lei nu te pune Revolut să trimiți dovezi, dar dacă suma depășește 20.000 lei per tranzacție e normal ca oricine să te întrebe de sănătate. Gândește-te că tu ai deține o bancă și te-ai supune unor legi, ce ai face? Normal că ți-ai face un sistem de securitate.

Revolut ANAF

Da, ANAF nu vede banii de pe Revolut așa cum ți-ar vedea tranzacțiile de la orice bancă din România dacă ar cere asta prin mandat. Nu vede cum și ce ai cheltuit, nu vede ce și cum de la cine ai primit (Revolut e în UK, iar în scurtă vreme nu vor mai fi nici în U.E., deci sunt aproape imposibil de verificat). Însă au sistemele lor.

Update: între timp ANF poate vedea banii de pe Revolut dacă ai optat pentru cont bancar și protecție în 100.000 euro (adică ai băgat CNP-ul și ai spus în ce scop folosești aplicația).

Cum rezolvi blocarea banilor de pe cardul Revolut

Nu există o soluție ”unsă” prin care Revolut să nu te întrebe uneori de bani. La sume de până în 18.000 lei lunar vă zic eu că pe mine nu m-au întrebat deși aveam acte corecte pentru fiecare leuț dacă doreau. Însă pot să vă spun care sunt bunele practici pe care eu le-am aplicat ca să nu am surprize cu bani blocați pe Revolut.

Deblocare cont Revolut

Atenție, urmează să vă spun ce am făcut eu. Adică am justificare și plătesc taxe și impozite pentru fiecare ban pe care îl câștig (contracte de colaborare, fluturași de salariu, dovezi de vânzare imobile, proprietăți sau terenuri, extrase de cont, drepturi de autor etc.). Însă mai e ceva care vă poate face un cont de Revolut curat:

 1. Fă-ți contul de Revolut acum. Chiar dacă nu-l folosești. Fiecare zi de membru Revolut contează (cel puțin din punctul meu de vedere). Intră aici și fă-ți cont. E despre vechime.
 2. Alimentează-ți contul regulat. Nu băga din prima sume mari, că bate la ochi. Pune câteva sute de lei azi, câteva sute lei mâine și tot așa. E disciplină.
 3. Plătește cu cardul de Revolut mereu. Pe lângă faptul că îți monitorizezi cu ușurință cheltuielile, se vede că ești viu și ai tranzacții.
 4. Folosește funcțiile Revolut. Fă split bill cu prietenii, transferă sume între prietenii, investește la bursă, cumpără crypto etc.
 5. Folosește Revolut în afară. Dovedește că ești un user Revolut autentic. Plătește și în afara țării cu cardul Revolut, atunci când ai cea mai mare nevoie de fapt.
 6. Plătește cu Revolut și în România. Eu așa îmi țin sub control cheltuielile. Plătesc mereu cu Revolut oriunde și oricum. Nu mă costă nimic.
 7. Fă cumpărături online cu Revolut. Sunt diferite față de plătitul la POS. Eu îmi platesc HBO, Netflix și World of Warcraft cu Revolut.
 8. Joacă-te cu bugetele pe Revolut. Pe lângă faptul că îți vei monitoriza mai bine cheltuielile, vor vedea activitate pe cont și vei fi ok.
 9. Trimite/primește bani de la alți utilizatori. Asta arată că ai un cont viu și folosești toate funcțiile pe care ți le oferă contul Revolut.
 10. Activează-ți Apple Pay pe Revolut. Dacă ai un iPhone, este foarte simplu să plătești cu telefonul prin intermediul cardului Revolut.

Nu garantez că toate aceste chestii îți vor oferi un cont Revolut fără blocaje (pe care alții le numesc teapa Revolut), dar dacă respecți timp de 6-8 luni cei 10 pași de mai sus vei avea cu siguranță un cont de Revolut mult mai de încredere decât în prima zi în care ți l-ai deschis. Asta te ajută cu adevărat când folosești Revolut în afară sau pe sume mai mari.

Notă: chiar și așa, dacă algoritmul AI Revolut consideră ceva suspect îți poate cere diverse dovezi ale banilor. Din experiența mea, dacă rulezi până în 20.000 lei lunar (aproximativ 4.000 euro) nu ți se cere nimic.

Faza cu teapa Revolut

Și aici am încheiat subiectul cu teapa Revolut pentru că dacă citești toate informațiile de mai sus și ai un IQ peste 70 îți dai seama că atunci când zici Revolut teapa fie vorbim de niște chestii nefericite (care sunt posibile pentru că AI poate juca niște feste inimaginabile), fie vorbim de oameni care au vrut să ruleze din start pe Revolut niște bani prea mulți din prima și sistemul Revolut de securitate s-a activat și i-a întrebat de sănătate.

Recomandare: bagă bani puțini pe Revolut în funcție de cât cheltui. Gen 2.000-4.000 RON. În reprize din astea. Mai ales dacă ți-ai făcut cont nou. Pe măsură ce plătești cu cardul Revolut pe la toate POS-urile și magazinele online mai alimentezi tu pe parcurs în funcție de cât ai nevoie. Și astfel nu riști mare lucru.

Cât de sigur e cardul Revolut

Revolut e la fel de sigur ca o bancă normală. Cel puțin așa se zice despre ei. Totuși nefiind o bancă cu sucursale în România (deși acum au reprezentanță oficială și la noi) nu mi-aș ține chiar toți banii la ei. Adică cel puțin eu am preferat să o iau încet în relația cu ei, chiar dacă din punct de vedere asigurări stau mai bine ca unele bănci.

Siguranta card Revolut

De exemplu, iată ce spun la ei pe site:

Client funds are safeguarded at Barclays/Lloyd’s. Your money is not covered by the Financial Services Compensation Scheme. As an authorised institution, Revolut safeguards your funds as per regulatory requirements. In the event of an insolvency of Revolut, you will be able to claim your funds from this segregated account and your claim will be paid above all other creditors.

All your card transactions are processed by the Mastercard, Maestro, or Visa network and are protected by Mastercard, Maestro, or Visa rules accordingly.

Revolut.com

În traducere înseamnă că fondurile clienților sunt salvgardate de către Barclays/Lloyd’s, o instituție financiară cu tradiție în Marea Britanie. Fondată în anul 1695, compania Barclays/Lloyd’s este cu adevărat o instituție de încredere din punctul meu de vedere. Mai multeți puteți citi aici.

În cazul insolvenței Revolut îți vei putea recupera banii cu prioritate. Adică în cazul unei insolvențe, legea îi obligă să-și plătească prima oară clienții și abia după aceea furnizorii la care sunt restanți. În plus, Revolut folosește carduri VISA sau MasterCard, deci te protejează și regulile acestor branduri.

În concluzie, la întrebarea cât de sigur e Revolut tragi tu concluziile. Mie mi se pare destul de sigur, iar eu am ales să rulez și să gestionez sume din ce în ce mai mari prin intermediul contului Revolut. Însă asta este alegerea mea. Alegerea ta îți aparține în totalitate. Dacă o iei ușor nu ar trebui să fie probleme.

Despre Revolut

Revolut este un serviciu lansat în iulie 2015 în UK. În acest moment știu că iau măsuri astfel încât Brexit să nu le afecteze afacerea și clienții (își mută ceva operațiuni prin Belgia sau Lituania din câte am auzit).

Despre Revolut

The Guardian scrie că Revolut este aplicația de mobil care revoluționează schimbul valutar. CNBC scrie că Revolut este o aplicație elegantă, construită cu tehnologie de ultimă generație. Veți găsi tot felul de păreri în presă.

De asemenea, Revolut este susținut de unii dintre cei mai cunoscuți investitori din Europa. Aceeași investitori au susținut companii precum Facebook, Dropbox și Skype. Vorbim despre Point Nine, Index Ventures, Seedcamp, Balderon Capital sau RibbitCapital.

De ce să-ți faci cardul Revolut

Eu și familia mea folosim serviciul Revolut și cardul Revolut zi de zi. Mă refer atât la cheltuielile zilnice pe care le fac în 99% din cazuri în România (mall, cafenea, restaurante, film, cumpărături, plată factură telefon, plata utilități, plată rată în euro etc.) cât și la cheltuielile pe care le fac în afara țării.

De ce sa iti faci cardul Revolut

Din punctul meu de vedere, Revolut nu este doar un card pentru călătoriile în afara țării datorită celor mai bune cursuri de schimb posibile. Este în același timp un card pentru utilizarea day-by-day datorită funcțiilor de analiză a cheltuielilor, de estimare a cheltuielilor și de stabilire a bugetului personal.

În final, Revolut este un card care te va face să economisești mai mulți bani atât datorită funcțiilor de rotunjire a sumelor cheltulite pe care ți le bagă la pușculița virtuală, cât și din cazua faptului că îți poți gestiona mult mai bine cheltuielile. Pentru că poți controla doar ce poți măsura cu ușurință.

În continuare îți prezint cele 16 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să-ți faci cardul Revolut, ca să te poți bucura de toate funcționalitățile și beneficiile.

Gestiunea banilor

1 Deschizi contul rapid

Durează doar câteva minute să deschizi un cont Revolut și pentru că ei nu cred în sucursale, poți configura direct un cont de pe telefonul tău.

2 Ai bugetare integrată

Îți arată pe ce cheltui banii în fiecare lună și îți dau posibilitatea să stabilești bugete lunare pentru lucruri precum restaurante sau cumpărături.

3 Pui deoparte mărunțișul

Rotunjește fiecare plată cu cardul până la cea mai apropiată valoare rotundă, iar ei vor pune deoparte diferența pentru tine, pentru ca tu să fii mai aproape de obiectivele tale

4 Notificări de cheltuieli instant

Primești câte o notificare pe telefon în secunda în care faci o plată cu cardul, chiar înainte ca bonul să se fi terminat de tipărit. Pe bune au notificări instant.

Gestiune bani Revolut

Călătoriile

Card de calatorie Revolut

5 Cheltuieli în străinătate

Permit transferurile de bani în străinătate în peste 150 de monede la curs valutar interbancar, cu un mic comision lunar de 0,5% pentru sume de peste RON 20,000. Pot aplica un adaos fix în weekenduri și pentru anumite monede.

6 Retrageri de bani

Deși îi costă retragerile de la bancomat, îți oferă posibilitatea de a retrage până la RON 800 de la orice bancomat din lume, gratuit. Pentru orice sumă care depășește 800 lei se percepe un mic comision de 2% pentru a acoperi costurile.

În cazul planurilor cu plată, retragerile de la bancomat permise fără comision sunt mai mari. De exemplu, la planul Premium poți retrage 1.200 lei lunar fără comisioane, iar la planul Metal poți retrage 2.400 lei lunar fără comisioane.

7 Asigurare de călătorie

De la sănătate până la telefon, ei se asigură că tu și lucrurile pe care le iubești sunt protejate în întreaga lume pornind de la un preț de 1 liră sterlină pe zi. Asigurarea este oferită de Revolut Travel Ltd.

În cazul planurilor cu plată ai asigurare inclusă pentru tine: medicală, dentară, întârziere avion sau bagaje. Poți foarte ușor să adaugi și alte persoane asigurate pe contul tău pentru o sumă de bani. Eu mereu așa fac cu familie când plec în vacanțe.

Din fericire nu am avut nevoie să folosesc niciodată asigurarea Revolut (îți poți asigura inclusiv telefonul contra unei sume de bani). Dar am înțeles că se mișcă foarte repede și îți dau banii rapid, au un call center non-stop etc.

Trimiterea de bani

8 Transferi bani oriunde în lume

Transferi bani în străinătate în 30 de monede la curs valutar interbancar, cu un mic comision lunar de 0,5% pentru sume de peste 20.000 lei. Pot aplica un adaos fix în weekenduri și pentru anumite monede.

9 Trimiți și ceri bani ușor

Trimiți și ceri bani imediat de la prietenii tăi prin simpla apăsare a unui buton și atașezi comentarii, imagini și GIF-uri pentru a face lucrurile mai interesante. E chiar cool funcția asta. Eu prefer GIF-ul cu Kim Kardashian :)

10 Plăți recurente

Fie că plătești chiria sau împarți facturile, poți configura o plată recurentă în mai puțin de un minut și poți trimite bani cu doar câteva click-uri.

Trimite bani cu Revolut

Siguranță

Siguranta Revolut

11 Blocarea și deblocarea cardului

Dacă pierzi sau rătăcești cardul, blochează-l din aplicație și îți vor trimite unul nou. Dacă îl găsești, deblochează-l din aplicație pentru a-l folosi. Simplu.

12 Controlează cardul Revolut

Preiei controlul contului tău și oprești plățile contactless, swipe, online sau retragerile de numerar direct din aplicație.

13 Siguranță bazată pe localizare

Activează siguranța bazată pe localizare, iar ei vor bloca automat orice plată efectuată atunci când cardul este într-un loc diferit de cel în care te afli și îți vor da de știre.

Criptomonede

14 Acces în câteva secunde

Schimburile de criptomonede pot fi complexe și consumatoare de timp, așa că au simplificat lucrurile pentru a-ți oferi acces la criptomonede prin apăsarea unui buton.

15 Alegi din 5 criptomonede

Schimbi imediat oricare dintre cele 30 de monede/valute direct în Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash și XRP, fără efort.

16 Alerte și curs în timp real

Vezi graficele lor în timp real care îți arată cursul de schimb curent al criptomonedelor și configurează alerte de preț pentru a ști când criptomonedele tale ajung a o anumită valoare.

Atenție, Revolut nu este un portofel de criptomonede. Adică nu poți stoca acolo criptomonedele pe care le ai pe un alt portofel.

Serviciul pentru criptomonede de la Revolut nu este reglementat de FCA.

Revolut Criptomonede

Apple Pay prin cardul Revolut

Apple Pay revolut Telefon si Ceas

Indiferent dacă îți plătești călătoria cu transportul în comun sau dacă plătești nota pentru prânz în vacanță, poți face plăți rapide cu dispozitivele pe care le ai cu tine în fiecare zi. Nu este nevoie să cotrobăi după card – plătești pur și simplu cu iPhone-ul sau cu Apple Watch.

Este simplu să-ți adaugi cardul în Apple Pay. Deschide aplicația Revolut, accesează fila Carduri și atinge butonul „Adaugă la Apple Wallet”. Sau poți deschide aplicația Wallet de pe dispozitiv și să apeși simbolul +. Pentru Apple Watch, deschide aplicația Apple Watch de pe iPhone și selectează „Wallet & Apple Pay”, apoi atinge „Adaugă card de credit sau de debit”.

Cât costă cardul Revolut

Cat costa Revolut

Cu anumite excepții când trebuie să plătești transportul acestuia, cardul Revolut este gratuit și nu implică nici un fel de alte obligații. Pentru a-ți face și activa cardul Revolut este totuși nevoie să depui o sumă de minimum 50 lei pe el. Însă asta nu înseamnă că ai plăti ceva pentru el, că sunt tot banii tăi.

Ca să ai certitudinea că primești cea mai bună ofertă pentru crearea unui cont Revolut, accesează acest link și fă-ți cont prin intermediul meu. Fiind utilizator vechi, influencer și afiliat Revolut, realizarea unui cont Revolut utilizând oricare link din acest articol îți va aduce oferta cea mai bună pentru acest moment.

Există totuși și planuri Revolut cu plată ce îți oferă anumite beneficii suplimentare. Este clar că Revolut este un business și nu ar putea să-ți ofere atâtea beneficii gratuit dacă nu ar câștiga niște bani dintr-un abonament lunar pentru utilizatorii care pot și sunt dispuși să plătească pentru funcționalități și avantaje în plus.

Revolut Standard

Planul Revolut Standard este complet gratuit.

Îți oferă un cont gratuit de UK (în lire sterline), un cont bancar gratuit de tip IBAN în Euro, posibilitatea de a cheltui în peste 150 de monede internaționale cu cea mai bună rată interbancară de schimb, posibilitatea de a schimba între 30 de tipuri de monede internaționale în limita a 20.000 lei pe lună (sau echivalentul în euro/dolari/lire etc.), fără taxe ascunse și comision 0 la retragerile de la orice bancomat în limita a 800 lei/lună (sau echivalentul în euro/dolari/lire etc.).

Revolut Premium

Planul Revolut Premium costă 29,99 lei/lună.

Îți oferă tot ce primești în planul gratuit Revolut Standard plus schimb valutar fără limita aia de 20.000 lei, comision 0 la retragerile de la orice bancomat în limita a 1.600 lei/lună (sau echivalentul în euro/dolari/lire etc.), asigurare medicală inclusă când pleci în străinătate, asigurare bagaje întârziate sau/și zbor întârziat, livrare express globablă (vine cardul mai rapid), prioritate la suport clienți, acces instant la 5 criptomonede, carduri premium cu design exclusiv, carduri virtuale dispozabile și LoungeKey Pass access.

Revolut Metal

Planul Revolut Metal costă 54,99 lei/lună. Acesta e planul pe care îl utilizez și eu.

Pe lângă beneficiile planului Revolut Premium, planul Revolut Metal îți oferă posibilitatea să retragi gratuit până la 2.400 lei de la orice bancomant (sau echivalentul în euro/dolari/lire etc.), să primești 0,1% cashback în Europa și 1% cashback în afara Europei la toate tipurile de plăți cu cardul și îți oferă un serviciu de concierge.

Comparație planuri

Am făcut mai jos și o comparație a planurilor Revolut ca să îți vină mai ușor să faci diferența.

Standard

0 lei/lună

 • Cont gratis în Regatul Unit
 • Cont de Euro cu IBAN gratuit
 • Cheltuie în peste 150 de monede la cursul valutar interbancar
 • Schimb valutar în 30 de monede fiduciare fără comisioane ascunse până la RON 20,000 pe lună
 • Retrageri de la bancomat fără comision, până la RON 800

Premium

29,99 lei/lună

 • Cont gratis în Regatul Unit
 • Cont de Euro cu IBAN gratuit
 • Cheltuie în peste 150 de monede la cursul valutar interbancar
 • Schimbă în 30 de monede fiduciare – fără limită lunară
 • Retrageri de la bancomat fără comision, până la RON 1,600
 • Asigurare medicală internațională
 • Asigurare pentru bagaje și zboruri întârziate
 • Livrare expres în întreaga lume
 • Suport clienți cu prioritate
 • Acces instant la 5 criptomonede
 • Card Premium cu design exclusiv
 • Carduri virtuale de unică folosință
 • Acces cu permisul LoungeKey

Metal

54,99 lei/lună

 • Cont gratis în Regatul Unit
 • Cont de Euro cu IBAN gratuit
 • Cheltuie în peste 150 de monede la cursul valutar interbancar
 • Schimbă în 30 de monede fiduciare – fără limită lunară
 • Retrageri de la bancomat fără comision, până la RON 2,400
 • Asigurare medicală internațională
 • Asigurare pentru bagaje și zboruri întârziate
 • Livrare expres în întreaga lume
 • Suport clienți cu prioritate
 • Acces instant la 5 criptomonede
 • Card Premium cu design exclusiv
 • Carduri virtuale de unică folosință
 • Acces cu permisul LoungeKey
 • 0,1% bani înapoi în Europa și 1% în afara Europei pentru toate plățile cu cardul
 • Primește acces la un concierge care să te ajute să îți gestionezi stilul de viață

Cardul Revolut Gratis

Pentru a obține cardul Revolut gratis sau pentru a obține diverse bonusuri sau beneficii ale unei oferte curente Revolut, creează-ți un cont Revolut apăsând butonul de mai jos. După cum spuneam și mai sus în articol, fiind un utilizator vechi Revolut am încheiat un parteneriat de afiliere cu ei.

Card Revolut Gratis

Acest lucru înseamnă că vei primi cardul standard gratuit (în mod normal costă vreo 25 lei cu tot cu transport), dar și alte beneficii suplimentare în funcție de oferta curentă de acum. Cu alte cuvinte, indiferent de perioada în care citești acest articol, pentru a te asigura că primești cea mai bună ofertă Revolut, folosește linkul de mai jos.

Întrebări despre Revolut

Sunt multe întrebări despre Revolut, mai ales dacă afli prima dată de acest serviciu. Sunt convins că nu pot acoperi răspunsurile la toate întrebările despre Revolut existente așa că am să te rog să-mi scrii comentarii cu întrebările, completările, laudele sau criticile tale la adresa Revolut. Dorim să aflăm cât mai multe opinii.

Totuși, am trei întrebări pe care mulți și le pun. Un fel de întrebări frecvente despre Revolut ca să le spun așa. Le voi răspunde mai jos și după aceea închei probabil articolul pe care unii l-ar denumi pompos: ”Tot ce trebuie să știi despre Revolut” sau ”Cel mai cuprinzător ghid despre Revolut”.

Cum îți faci cont pe Revolut

 1. Intri aici.
 2. Bagi numărul tău de telefon.
 3. Deschizi linkul din SMS.
 4. Instalezi aplicația Revolut.
 5. Urmezi pașii.

Acte necesare Revolut

Trebuie să ai vârsta de 18 ani împlinită pentru a-ți face un cont pe Revolut. Nu merge fentată treaba, pentru că te vor pune să trimiți o poză cu tine și cu actele tale de identitate (carte de identitate sau pașaport) pentru a-ți confirma identitatea. Revolut e un business legit, cu tranzacții legit.

Pentru bani fără urmă încă sunt la modă criptomonedele :)

Cum gestionezi contul Revolut

Revolut Review

Trebuie menționat că întrgul tău cont Revolut poate fi gestionat în exclusivitate de pe telefonul tău mobil de tip smartphone: iOS sau Android. Contul Revolut nu poate fi gestionat de pe un laptop asemenea serviciilor de internet banking cu care te-ai obișnuit.

Contul Revolut este legat în primă fază de numărul tău de telefon, iar ulterior și de adresa ta de email + identitatea ta reală. Dacă îți pierzi, ți se fură sau ți se strică telefonul mobil NU E NICI O PROBLEMĂ. Îți poți recupera contul pe noul telefon mobil atâta vreme cât obții un SIM nou cu același număr de telefon și îl instalezi pe alt telefon cu iOS sau Android.

Banii tăi vor fi tot acolo, neatinși.

De asemenea, îți poți dezinstala și reinstala aplicația Revolut (din varii motive), iar banii vor fi tot acolo, neatinși. Am făcut și această precizare pentru că sunt unii oameni mai puțini tehnici (și nu e nimic de râs la asta) care nu înțeleg exacts sistemul și pun răul înainte ca să se asigure suplimentar.

139 de comentarii la „Cardul Revolut: 16 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să îți faci un cont la ei”

 1. Cel mai mare avantaj la Revolut il reprezinta cursul de schimb valutar foarte bun. Urmat apoi de transferul rapid de bani.

  Daca ar avea si optiunea de Wallet pt criptomonede astfel incat sa poti primi sau transfera dintr-un portofel in altul ar fi super. Asa doar cumperi de la ei si le vinzi tot lor.

  Oricum, inca sunt de preferat ca o alternativa la un cont/card bancar de la o banca romaneasca pentru cei care calatoresc des in afara tarii. SA vedem cat o tine bucuria.

  Răspunde
 2. Salut!
  Se poate face cont Revolut (standard) fara a conecta un cont sau card bancar existent la o banca din tara? Ma intereseaza sa imi deschid cont revolut sa-l folosesc pentru plati dar si pentru schimb valutar. Nu imi este clar cum il alimentez, apoi daca fac un schimb valutar din lei in euro, pot transfera banii din revolut in contul de euro de la banca?
  Multumesc frumos pentru raspuns!

  Răspunde
  • Bună Andra! Da, se poate face un cont Revolut și un card fără a conecta un cont sau un card bancar existent la o bancă din țară. Pentru a alimenta contul, adică respectiv cradul revolut, trebuie să-ți depună cineva bani în respectivul cont pentru că nu se poate alimenta cash de la un bancomat. Cu alte cuvinte, dacă ai acei bani pe contul tău bancar de la altă bancă, vei transfera din contul tău bancar în contul Revolut. Legat de cealaltă întrebare, răspunsul este da: poți să faci conversie Lei – Euro în Revolut și apoi să-ți transferi din contul de Euro Revolut în contul de Euro de la o altă bancă. Bănuiesc că vrei să faci asta pentru că cursul Revolut e mai bun, nu? Mulțumesc și spor în toate!

   Răspunde
 3. Bună ziua,
  Mă interesează să folosesc cardul Revolut doar (cel putin initial) pentru schimbul valutar. Trebuie să platesc lunar rate la un credit in euro si vreau sa scap de scos cash si căutat exchange.
  Intrebarea este: Pot face trasfer de pe cardul Revolut in contul curent?
  Multumesc!

  Răspunde
 4. buna ziua. daca o prietena face onlyfans in alta tara , iar eu sunt in romania , este posibil sa ataseze contul meu de revolut pentru a incasa fanii platitori ? si cum va trebui sa fac eu dovada alimentarii contului de catre ea ? multumesc

  Răspunde
 5. Dacă solicit un card Revolut nou, se anulează cel existent ? Sau voi avea 2 carduri diferite valide pentru același cont Revolut ?

  Răspunde
 6. Salut! Între timp, nu s-a schimbat nimic în legătură cu imposibilitatea de a depune numerar pe cardul fizic Revolut, folosind cardul fizic Revolut la un bancomat al unei bănci oarecare? Tocmai am primit un card Revolut Standard și am nevoie să depun o sumă modică, dar, momentan, nu mai am alt card bancar. Au introdus și posibilitatea de a depune numerar folosind cardul fizic Revolut?

  Răspunde
  • Salut Robert! Din păcate nu și nici nu cred că intenționează să faca asta prea curând. Ei nu vor să-și deschidă bancomate fizice, iar celelate bănci nu cred că doresc să le pună la dispoziție bancomatele lor. Dar vom vedea și pe viitor…

   Răspunde
 7. Salut
  Este posibil ca si eu si sotia sa folosim acelas cont cu doua carduri (eu unul si ea unul), incat amundoi sa avem acces la acelas cont si sa-l putem alimenta amundoi.

  Răspunde
 8. Buna ziua ! Am avut pana acum planul plus iar azi,am decis sa fac upgrade la metal,toate bune…cardul este pe drum. Întrebarea mea este următoarea.
  Pana vine cardul de metal, îl mai pot folosi pe cel vechi? Iar după ce vine ce voi face cu vechiul card ? Va mai funcționa?

  Răspunde
 9. Am nevoie de părerea ta. Doresc sa cumpăr un apartament în străinătate, banii mei sunt în Lei , ma gândeam sa-i transfer treptat la Revolut ca sa-i schimb in Euro sau in moneda din tara de unde voi cumpara apartamentul , pt ca au cel mai bun curs , și sa achiziționez apartamentul tot prin transfer de pe revolut. Insa, fiind suma mare, iar banii fiind primiți cadou , deci nu am acte , e posibil sa-mi blocheze contul ? Eu nu prea am ce sa le arat ,pt ca banii au fost strânși de-a lungul anilor. Ce îmi sugerezi ? Mulțumesc

  Răspunde
  • Salut! Suma de plată pentru un apartament poate fi una foarte mare și nu am lucrat cu sume atât de mari pe Revolut ca să îți spun dacă se blochează contul sau nu. Știu doar că sumele sunt garantate de un fond de garantare până în valoarea de 100.000 euro. Dacă nu ai acte la bani este cam nasol și e posibil să-ți blocheze contul, mai ales dacă nu ești un utilizator vechi Revolut care a rulat câțiva ani bani prin ei, a făcut plăți cu cardul etc. Dacă îți blochează contul, am auzit că după ceva timp ai cum să rezolvi și să deblochezi banii, dar nu cred că te mai lasă să fii client la ei. Cel mai bine ar fi să discuți cu ei pe chat la support (direct din aplicație) și să-i întrebi exact ce m-ai întrebat pe mine, ca să vezi ce îți sugerează.

   Răspunde
 10. Buna ziua! Am card Revolut Standard, l-am activat prin extragere de la bancomat, dar cand vreau sa platesc la comercianti nu-mi da voie (plata refuzata R96). Stiti cumva ce trebuie sa fac. In aplicatie toate setarile le-am facut.

  Răspunde
 11. Cum se face un transfer în euro la ing de pe Revolut? Mi-am deschis cont în euro la Revolut și am trimis o suma în euro la ing, dar nu știu dacă am transferat banii în euro sau în lei, deoarece suma este trecuta atât în euro, cât și în lei.

  Răspunde
  • Bună Elena! Există conturi separate în Revolut pentru Lei și Pentru Euro. Mergi pe cele trei puncte din dreptul unui cont și apasă pe detalii. Acolo vei vedea dacă IBAN-ul este de Ron sau Eur. Dacă ai transferat din contul de Euro în contul de Euro ING îți vor intra în Euro.

   Răspunde
   • Mulțumesc! La Revolut Standard poti face transfer în euro către Xtb? Cum se face? Trebuie sa alegi transfer internațional? Am facut transfer in lei și a mers, dar în euro nu reușesc(am deschis cont în euro).

    Răspunde
 12. Am deschis contul Revolut utilizand link-urile de afiliere de aici, insa tot imi este ceruta taxa de 25 de lei pentru livrarea cardului Standard

  Răspunde
   • Multumesc pentru raspuns. Nu crezi, totusi, ca ar fi corect pentru cei care dau peste articolul tau, sa poata beneficia de lucrurile promise de tine aici? Daca nu mai sunt de actualitate, sterge link-urile de afiliere. Oricare dintre noi isi poate deschide un cont la invitatia unui prieten si are un beneficiu – primirea unei sume de bani (atat cel care face contul, cat si cel care trimite invitatia).

    Răspunde
    • Bună Ionela. Mă așteptam la un astfel de răspuns de tipul ”facerea de bine…” Eu nu sunt Revolut, nu reprezint Revolut și nici nu sunt angajat Revolut. Am scris un articol pe blogul meu pe data de 10 ianuarie 2020. Astăzi suntem pe data de 18 ianuarie 2022, la 2 ani și 8 zile mai târziu. Data publicării articolului este scrisă la începutul articolului. Am sute de articole scrise pe blog din anul 2010 și până în prezent. Nu am timp fizic să trec prin fiecare articol ca să văd care și cum mai este de actualitate. Mie nu-mi mai dă posibilitatea să obțin beneficii direct din invitație. Dacă e la alți utilizatori, îți recomand să cauți pe altcineva. Linkurile de afiliere am și uitat că sunt acolo pentru că în 2020 (pe la jumătatea anului) își închiseseră Revolut programul de afiliere din Impact Radius. Cu ocazia asta mi-ai adus aminte ca să verific contul du afiliere să văd dacă mai e ceva pe acolo :) În altă ordine de idei, nu mă înțelege greșit, dar recitind acest articol îmi dau seama că el încă aduce plus valoare celor pe care îl citesc și celor care au neclarități. Așa că nu văd de ce ar trebui să scot linkurile de afiliere. Voi face un update cu un disclaimer legat de ofertă (adică că e posibil să primească oamenii discount la card sau nu).

 13. Cum se poate cere card si pentru sot? Adica daca detin un card atasat contului revolut pe al doilea cum il cer? Multumesc

  Răspunde
  • De la carduri poți să comanzi încă un card contrac-cost. Se pot comanda inclusiv carduri metalice sau care strălucesc în întuneric. O altă variantă este să generezi un card virtual pentru soț, iar dacă acesta folosește un telefon Apple iPhone, să îl înroleze în Apple Pay și astfel va plăti cu telefonul direct.

   Răspunde
 14. Buna ziua!
  Mulțumesc pentru un articol foarte util!
  Întrebarea mea este următoarea: doresc sa cumpăr un apartament in Spania și as dori sa știu dacă pot folosi contul meu Revolut (in euro) pentru achitarea facturilor la utilități, taxelor și asigurărilor aferente, similar cu modul in care se plătesc facturile repetitive prin banca (furnizorii utilităților și administrația locală sa poată trage suma necesară automat din contul Revolut).
  Mulțumesc pentru ajutor,
  Olga

  Răspunde
 15. Buna ziua!Pentru o persoana care a decedat,posesor al unui card Revolut,cum se poate afla daca sunt sume pe card pt a folosi la succesiune?Cu cine se poate lua legatura?multumesc

  Răspunde
 16. Salut Gabriel.Aş dori să te întreb ceva.Mi_a fost alimentat contul Revolut Iban Ro cu Euro.Cum se procedeazã în astfel de cazuri?Nu am stiut că am şi un cont în Euro.Cât timp trebuie să treacă ca să_mi intre încont?

  Răspunde
 17. Salut Gabriel.În străinătate mi_au alimentat contul Ro de pe Revolut cu euro si încă nici urmă de ei.Nu am stiut că există si un cont ín euro.Ce se va întîmpa cu acesti bani?Nu stiu unde sa întreb.Daca ma poti ajuta cu un raspuns.Multumesc.

  Răspunde
  • Salut! Se vor intoarce banii in contului celor care au alimentat contul tau gresit. Poti vorbi cu ei ca sa ti- retrimita pe contul corect si sa le dai contul international.

   Răspunde
 18. Salut Gabriel,
  Felicitari pentru articol.

  Am o intrebare legata de plata in tarile in care moneda oficiala nu este euro, spre ex. Elvetia.
  Am creat un cont in CHF, am adaugat CHF. In momentul in care eu voi face plata la hotel / magazine etc., va fi debitat contul de CHF sau cel de EUR / RON ? Trebuie sa fac ceva in aplicatie sau va fi debitat automat contul repectiv de CHF ?

  Răspunde
  • Salut Cornel! Totul se va intampla automat. Contul de CHF iti va fi debitat automat pentru ca prima oara Revolut va incerca sa plateasca in moneda in care iti sunt solicitati banii, respectiv CHF. Important este sa ai suma necesara, deoarece daca ai mai putin CHF pe cont, Revolut iti va lua din contul unde ai bani mai multi (Euro sau Lei) si iti va face autoconversia in CHF.

   Răspunde
 19. Buna ziua,
  daca am bani in contul de euro, pot plati cu cardul in strainatate (UE) direct din acest cont?
  Multumesc

  Răspunde
 20. Salut Gabriel ! Un articol de excepție. Ai explicat amănunțit și pe înțelesul tuturor. Totuși am o întrebare. Vreau să adun bani să-mi repar casa. Dacă depun lunar bani la orice bancă din România, indiferent de sumă sunt comisioane peste comisioane și în loc să crească suma, după un an sau doi voi avea mai putini bani. Sumele depuse pe Revolut nu le pot retrage de la bancomat doar o anumita suma depinde de plan( Standard, Premium sau Metal). Plata la comerciant este si ea plafonata sau depinde doar de suma ce o am in cont. Sa spunem ca adun 50 000 de lei, pot sa cheltui aceasta suma la un singur comerciant ?

  Răspunde
  • Salut! Revolut nu percepe comisioane de administrare cont pe nici un plan. Bine, dacă alegi un plan plătit acela se poate numi astfel, dar dacă mergi pe planul standard, totul e free. De retras de la bancomat pe planul free ai posibilitatea să retragi lunar 800 lei fără nici un fel de comision, dar nub te oprește nimeni să nu retragi mai mult contra unui comision de 2% parcă (e cam mare). Dar dacă ai banii pe cardul Revolut, poți plăti la un comerciant direct cu cardul întreaga sumă sau prin transfer bancar (ca să-ți răspund la ultima întrebare) fără nici un cost suplimentar.

   Răspunde
   • Buna ,spuneți-mi va rog am cardul standart,acum am dat comanda de metal mi-a venit ,dar are doar in cont 0.01 € cum îl activez ? Și dacă ambele carduri sunt pe un cont ? Pentru ca sa fac un transfer pe metal nu pot nu am datele acestui card si nu prea înțeleg sau este cont la ambele carduri ?

    Răspunde
    • Cardul Metal si Standard sunt asociate aceluiasi cont. Din ce stiu nu este nevoie de o activare speciala. Trebuie pentru activare cel mai probabil doar facuta o plata normala la un POS (nu contactless) si folosit codul pin.

 21. Multumesc mult pentru raspuns.
  Asa cum spuneam, am dezinstalat si reinstalat aplicatia Revolut, am verificat si nu necesita actualizare.
  Deci cum am mai scris, acest lucru nu m-a ajutat cu nimic.
  Am luat legatura si cu cei de la BT si m-au luat cu ,,sterge cache-ul din aplicatiile Revolut si BT Pay,, sau…
  ,, Poate nu ati avut internet cand ati facut operatiunea,,…
  Pe bune? Pai daca am repetat-o de 18 ori in decurs de 7 zile???
  Ma rog, banuiesc ca mai ramane varianta sa ma duc la banca si sa ,,stau de vorba,, cu ei face-to-face.
  Multumesc inca odata pt ajutor.

  Răspunde
 22. Buna ziua.
  De circa o saptamana ma confrunt cu o problema.
  Nu mai pot adauga bani in Revolut instantaneu din Banca Transilvania cum faceam deobicei.
  Singura modalitate este prin ,,Alimentare automata cand suma din Revolut scade sub o anumita suma,,
  Am incercat de mai multe ori dar fara niciun rezultat.
  Am dezinstalat si reinstalat aplicatia Revolut dar deasemenea fara rezultat.
  Ce am observat, ca la obtiunea ,,Adauga bani,, am doar variantele:
  – Transfer bancar usor (recomandat), adica direct de la banca mea
  – Transfer bancar normal
  – Google Pay
  – Card de debit sau de credit
  Am incercat prima varianta dar nu a mers = tranzactie esuata
  Am ales ,,card de debit,, = tranzactie esuata
  Mai mult, dupa ce am introdus datele cardului de la BT, acesta (cardul BT) nu-mi apare in aplicatie.
  Imi apare doar ,,Detaliile cardului au fost adaugate in mod securizat,,
  Deasemenea, nu pot (sau nu stiu eu) sa adaug alt card ca sursa de alimentare pt Revolut.
  Am marea rugaminte daca ma puteti ajuta in vreun fel sau macar cu un sfat.
  Mentionez ca detin un telefon Samsung Galaxy S8+, pe care am vazut ca aplicatia Revolut difera ca meniu fata de alte telefoane Samsung generatie mai recenta cu Android 10 sau 11.
  Poate fi si asta vreo problema?
  Va multumesc anticipat si-mi cer scuze pentru atatea cuvinte.

  Răspunde
  • Salut, Bogdan! Caută te rog să vezi dacă ai ultima versiune de aplicație Revolut. Intră în Google Play și fă update. Dacă nu apare update, dezinstalează aplicația și reinstaleaz-o. Astfel vei avea sigur ultima versiune. Bănuiesc că ai acces la numărul de telefon și la datele Revolut ca să îți poți reinstala aplicația, nu? DE asemenea, ce spui tu am pățit eu cu ING. E problemă de bancă, nu de Revolut, mai ales de când au trecut de la confirmarea prin SMS la confirmarea prin aplicație. KLa sume mari fac transfer bancar direct si astept 1-2 zile. La sume mici direct de pe card prin auto-top up.

   Răspunde
 23. Buna ziua! Am tot citit păreri și păreri legate de moneda în care ar trebui să plătești atunci când ești în străinătate. Cum este mai bine, să păstrezi disponibilul în lei sau să-i schimbi în moneda locală? Se consideră schimb valutar atunci când ai lei în cont și faci o plată la POS în moneda locală? Dacă este week-end, riști să fii taxat extra? Mulțumesc!

  Răspunde
  • Salut! Dacă pleci în călătorii este bine săî schimbi în timpul săptămânii în moneda respectivă (Euro, bănuiesc) ca să eviți acele extra taxe din weekend. Și că să-ți răspund la întrebare, da, dacă ai Lei și plătești ceva în Euro se consideră schimb valutaer.

   Răspunde
 24. Ma scuzati, dar se poate face card si cont Revolut fara a conecta un cont bancar existent la o banca din tara? As vrea sa lucrez freelance international si nu vreau sa imi pun datele de pe singurul cont bancar unde am banii. (PS: Am scris fara diacritice fiindca anumite site-uri nu citesc bine caracterele romanesti. Imi cer scuze pentru inconvenient.)

  Răspunde
  • Salut, Cristian! Cred ca teoretic se poate, dar practic ei iti cer o prima alimentare de pe un alt card al altei banci pentru a-ti trimite cardul lor. Apoi vei avea contul lor si da, vei putea sa dai contul generat de Revolut partenerilor internationali pentru a primi plati.

   Răspunde
 25. Daca am cardul Revolut standard asociat la Curve si scot 800 lei cash cu Curve, se considera ca au fost scosi de pe Revolut sau pot ulterior sa mai scot 800 si de pe Revolut direct fara sa depasesc limita lunara de 800 fara comision?

  Răspunde
  • Salut! Curve doar intermediază, așa că acei bani vor figura ca fiind scoși din revolut și prin urmare nu mai poți scoate încă 800 lei pe lângă cei 800 lei. Adică poți, dar vei plăti comisionul respectiv.

   Răspunde
 26. Salut! Excelent articolul. Se mai poate face top up de pe un card de debit ING? Intreb pentru ca as vrea sa ma mut la ING. Am gasit pe net tot felul de comentarii contradictorii (ba merge, ba nu merge) si nici angajatii ing nu au reusit sa ma lamureasca. Multumesc anticipat!

  Răspunde
  • Salut, Claudiu! Eu folosesc ING si azi (21 martie 2021) merge top up fara probleme. In ultima vreme ma pune sa bag CVV2 la fiecare top up, dar de mers merge. Multumesc pentru feedback!

   Răspunde
 27. Super articol despre Revolut. Si eu am facut cont si chiar am primit salariul, din Romania. Sunt foarte multumita. Cea mai buna alegere!

  Răspunde
 28. Buna Gabriel! Excelent articol. Doresc sa transfer bani unei prietene. Pot sa atașez alt card la aplicația Revolut și sa ii trimit suma in acest fel? Nu îmi este clar dacă sunt obligată sa folosesc cardul Revolut pt acest tip de tranzactie. Mulțumesc.
  PS eu îmi deschid Revolut in SUA, ea e in țară. Dar asta nu contează, corect ?

  Răspunde
  • Bună Magda! La aplicația Revolut sigurele carduri pot fi cele de la ei. Însă poți alimenta contul de Revolut cu alte carduri (prin top-up) dacă la asta de teferi. Ulterior, poți transfera suma prin transfer bancar. Sau dacă nu am înțeles bine te rog să revii și îți explic. O primăvară frumoasă!

   Răspunde
 29. Salut Gabriel. Daca imi fac un cont Revolut este obligatoriu sa comand si cardul fizic sau pot folosi doar cardul virtual din telefon. Vreau sa folosesc Revolut doar pentru cumparaturi cu plata la POS (utilizand Apple Pay) si ocazional cumparaturi cu plata online pe internet. Multumesc! Sanatate si o zi buna!

  Răspunde
   • Salut Gabriel, din nou. Scuze, dar nu am inteles prea bine raspunsul tau. Mai exact, intrebarea era daca este obligatoriu sa comand si cardul fizic. „Sigur ca da” ( din raspunsul tau ) = da, trebuie sa comanzi si cardul fizic sau „Sigur ca da” = poti sa folosesti aplicatia Apple Pay pentru a face plati cu Revolut. Multumesc mult Gabriel si scuze pentru neintelegere! Sanatate si o zi frumoasa!

    Răspunde
    • Ai dreptate :)) Cand mi-am facut eu cont stiu ca puteai folosi Revolut instantaneu pentru ca iti dadeau un card virtual pana venea cel fizic. De fapt, iti dadeau un card virtual care ramanea activ in paralel cu cel fizic. Deci nu e obligatoriu sa comanzi si un card fizic. Primul pas este sa-ti faci cont acum la Revolut si sa vezi daca au mai schimbat ei ceva. Eu din pacate am un cont deja cu vechime si nu pot simula situatia cu un singur card.

 30. Buna! Este safe sa folosesti revolut pentru economii adica pentru a strange bani lunar. Spre exemplu locuiesc in Anglia si as vrea lunar sau saptamanal sa imi pun bani pe revolut cu scopul de ai strange este safe?

  Răspunde
  • Bună Mădălina! Din punct de vedere al siguranței banilor, da este safe. În sensul că nu îi vei pierde. Însă dacă este vorba despre sume mari, legea europeană presupune să poți dovedi de unde ai sumele.

   Răspunde
 31. Buna,

  Pot primit bani din Anglia (online, de pe un card care nu e Revolut) pe cardul meu Revolut? Prima data cand am incercat nu s-a efectuat transferul. Multumesc anticipat pentru raspuns.

  Răspunde
  • Bună, Alina! De pe un card? Cum adică de pe un card? Dacă te referi la un cont asociat acelui card (transfer bancar), da, poți primi. Depinde de tipul băncii. Dacă te referi la cineva care să-ți plătească cu cardul Revolut așa cum ar plăti la un POS, nu merge.

   Răspunde
 32. Bună seara, pentru a renunță la cardul premium înainte de a împlini un an, se achita ceva taxe sau îmi iau CV abonamentului automat din cont?
  Mulțumesc!

  Răspunde
  • Da, sigur. Insa stiu ca se plateste o taxa de reziliere daca se renunta mai devreme. Nu stiu exact cat. Probabil depinde de lunile ramase de premium. Discuta cu un operator de-al lor pe chat si iti va da toate informatiile.

   Răspunde
 33. Salut Gabriel, am citit articolul tau, foarte interesant si detaliat. Eu am cont Revolut de vreun an jumate, insa nu l-am folosit deloc (deh, am vrut sa intru si eu in rand cu lumea :D). Am observat ca nu pot face nici o operatiune cu el, le-am scris astora pe chat si mi-au facut o re-verificare a identitatii printr-un selfie in care tineam in mana un biletel cu textul “Revolut – 16 January 2021” (data la care am facut poza) si o poza a buletinului. Mi-ai spus sambata ca au intampinat ceva probleme la sistemul lor de verificare automata si ca sa revin pe luni cu un mesaj, cand probabil isi vor fi rezolvat problema. Astept astazi sa le scriu si sper ca pana voi avea un raspuns de la tine sa pot folosi deja contul :)
  Aici vine si intrebarea mea: eu folosesc PayPal, sunt freelancer, colaborez cu o echipa din SUA, acolo de unde imi incasez “salariul” in dolari. De acolo le dadeam drumul pe cardul de la FirstBank. Insa m-am decis ca vreau sa folosesc Revolut, acolo unde banii din PayPal se vor varsa. Mentionez ca am incasari pe luna undeva in jurul a 2500-3000$. Cum m-ai sfatui sa procedez astfel incat sa nu ridic suspiciuni pentru cei de la Revolut? Cat sa scot la o tranzactie, la ce interval de timp sa repet tranzactia? Nu stiu sa estimez daca e o suma mare sau mica de tranzactionat lunar, citisem prin alte locuri ca sunt persoane ce ruleaza cateva mii de lei, in timp ce altele ruleaza mii bune de euro/dolari. Intentionez sa pastrez si vreo 1500-2000 lei pe card pentru diferite plati lunare (cumparaturi, livrare mancare, achizitii online etc), tocmai pentru a nu ridica suspiciuni ca folosesc Revolut doar pentru a scoate banii din PayPal si pe urma la bancomat.
  Mersi!

  Răspunde
  • Salut! Știu exact la ce te referi. Și eu fac retrageri din PayPal pe Revolut. Cheia este să începi să-l folosești și să începi să tregi sume de câteva sute de dolari gradual. Activează-ți un card românesc pentru top-up. Fă top-up cu el. Fă un transfer bancare de o mică sumă de pe contul tău, pe contul revolut. Retrage câteva sute de dolari din PayPal și creează o dinamică de genul ăsta. Apoi folosește cardul la cumpărături. Plătește cu el mărunțișuri. Fă-ți un vault în care să economiseșt câțiva bani, eventual rotunijirile de la plăți. Dacă vei folosi cardul ca un card normal și nu doar ca un vehicol de transport bani din PayPal în cash, nu ar trebui să fie probleme. În ceea ce privește retragerile mari de numerar din prima, dacă aș fi Revolut, mi-ar ridica un red flag. Adică începe și tu cu 800 lei pe lună și fă-ți upgrade la contul premium sau Metal dacă vrei retrageri mai mari și mai dese lunar, deoarece să scoți brusc sume mari bate la ochi. Spor!

   Răspunde
 34. Buna! Ieri mi-am facut contul Standard Revolut si am transferat 2000 lei. Am incercat sa mai fac un transfer de inca 2000 lei, dar nu m-a lasat. Astazi am pus aceeasi suma, dar la fel.. Imi apare mesaj ca ceva nu a functionat.. Am reusit pana la urma sa depun 500 lei, dar nu inteleg de ce nu pot depune mai mult. Mentionez ca banca de unde am transferat este Raiffeisen si am verificat cu acestia, nu am restrictie sau o limita de transfer online.. Te-ai confruntat cu aceasta eroare? Multumesc!

  Răspunde
  • Bună, Alexandra. Recunosc că nu am pățit asta, însă din ce povestești cred că ai făcut lucrurile prea repede. Adică nu te băga din prima cu sume mari. Cei de la Revolut trebuie să-ți verifice contul, să vadă că îl folosești în scopuri ok și abia după aceea îți permit să îl alimentezi progresiv cu sume din ce în ce mai mari. Folosește contul normal și după 7 zile mai încearcă cu sume mai mari, progresiv. Cam ăsta este singurul sfat.

   Răspunde
 35. Salut, eu am vrut sa primesc banii (euro) din AdSense în contul euro din Revolut, dar nu m-au lăsat, deoarece contul iban nu are 24 de caractere… Pana la urma am atașat in AdSense un cont în euro de la banca Transilvania. Intrebarea mea e dacă pot sa fac top-up din ibanul bancii Transilvania în contul euro revolut? Nu am card fizic în euro la Transilvania, ci doar în lei.

  Răspunde
 36. Buna, Gabriel! Respect pentru informatiile oferite aici! Realmente, extrem de utile. Totusi, exista doua detalii despre care nu sunt sigur ca am inteles si sper sa mi le poti clarifica. Prima intrebare: sa inteleg ca daca vreau sa deschid un cont si sa primesc un card, prima alimentare, adica aceea de 50 de lei, poate fi facuta si de o alta persoana care nu este utilizator Revolut? De pilda, de un client brd, care nu are nicio legatura cu mine, dar care ar putea sa transfere de pe cardul propriu suma respectiva, catre Revolut, pe numele meu. A doua intrebare ar fi legata de o info gasita in presa, despre un acord intre Revolut si Libra, pentru un IBAN general,romanesc. Urmare a acestui acord, primi salariul din Romania, direct in contul Revolut,in lei?
  Multumesc frumos pentru clarificari!

  Răspunde
  • Salut, Andrei! Da, poți alimenta cardul și contul de Revolut cu orice card. Trebuie doar să îl adaugi în aplicația Revolut ca metodă de alimentare a contului și e suficient. Legat de contul IBAN românesc, da există de câteva zile și un cont IBAN cu RO în față (adică românesc :)) și îți poți primi salariul acolo dacă îl dai angajatorului ca să îți transfere lunar sau bi-lunar banii acolo.

   Răspunde
 37. Buna! Mi-am sters din greseala aplicatia si nu mai reusesc sa intru in vechiul meu cont ,desi am instalat -o de mai multe ori.Am vazut mai sus ca spuneati ceva de recuperarea contului,ei bine eu nu reusesc sa gasesc unde pot apasa sa imi recuperez contul.Mereu pun nr de tel si imediat imi cere codul ,dar nu reusesc sa il vad ca imediat ma trimite la adresa mail…e un cerc din care nu pot iesi.Oare e vreo problema la ei?
  Multumesc.

  Răspunde
 38. Inteleg ca EXISTA un IBAN in spatele fiecarui cont / card ?! OK
  Intrebare: as vrea ca firma de curierat cu care lucrez sa imi trimita in acel IBAN banii in sistem cont colector !
  SE POATE ?

  Răspunde
  • Salut, Calin! Asta de pinde defirma de curierat, dar da, in principiu ar trebui sa se poata. Nu vad de ce nu. Ei iti trimit Lei si se face in timpul transferului conversia in Euro.

   Răspunde
 39. Bună ziua,
  Dacă nu am cont la nici o banca din România, îmi poate alimenta soția sau alta persoana contul Revolut sau se poate face depunere numerar?

  Răspunde
 40. Salut
  Am făcut upgrade la Premium
  Ce se intampla cu cardul Standard
  Cum alimenteze doar.in cel Premium
  Cum anulez pe cel Standard
  Multumesc

  Răspunde
  • Salut! Nu este necesar sa il inchizi pe cel standard. Daca doresti totusi, mergi la cards si o faci de acolo. In rest, alimentarea e la fel. Acelasi cont este, nu ai un cont diferit. Un cont bancar poate servi mai multe carduri.

   Răspunde
 41. Buna. Pot sa mai fac un card Revolut standard fizic? ( detin unul deja si as vrea sa mai fac unul, sa-l trimit parintilor). Din aplicatie imi apare optiune comanda card nou, dar oare nu mi-l anuleaza pe cel existent? Multumesc

  Răspunde
 42. Salutare! Vreau sa.mi redeschid contul de revolut cu aceleasi date (email, nr de telefon etc ) si aplicatia imi cere alt email, ce pot sa fac? Merci!

  Răspunde
 43. Buna
  Daca am card revolut,poate alta banca sa imi ia bani. Gen daca am poprire pe salar si imi bag bani pe revolut poate banca sa mi ia.??

  Răspunde
 44. SURPRIZA NEPLACUTA LA ALIMENTAREA CONTULUI REVOLUT!!

  Buna ziua.Am de cateva luni cont si card Revolut.si am alimentat frecvent in lei de pe cu card de debit Mastercard,emis de Raiffeisen Bank,unde incasez veniturile in lei.

  Azi am avut surpriza sa constat sume de lei suplimentare luate din contul de lei la Reifeisen.

  Nimeni nu mi-a spus ca atunci cind alimentezi contul Revolut cu lei,de pe un card de lei,ti se comunica in mod eronat suma in lei,insa in realitate plata se face in EURO catre Revolut,,fiind taxat pentru doua schimburi valutare.

  Primul,este facut de Revolut,in sensul ca schimba automat suma de lei in euro,la cursul propriu,si retrage din contul meu,in lei,atasat de cardul de lei ,aceasta suma in euro,care bineinteles este MAI MARE FATA DE CURSUL BNR DIN ACEL MOMENT.DEOARECE ARE INCLUS COMISONUL REVOLUT DE SCHIMB VALUTAR DE LEI IN EURO Apoi banca mea Raifeisen,schimba suma de euro in lei,la cursul propriu-deci cu inca o diferenta de curs.iN MEDIE ESTI TAXAT CU 2% DAR POT FII SI 4% .
  Ceea ce este cel mai neplacut ESTE CA NICI RAIFEISEN NICI REVOLUT NU MA ANUNTA DE ACESTE COSTURI ,mai ales ca Raiffeisen ma anunta prin sms ca s-a facut plata in lei,exact suma solicitata.Nici Revolut nu ma anunta ca plata se face in EURO nu in lei!!

  Daca nu ma credeti,verificati-va extrasul de cont la cateva zile dupa ce alimentati contul Revolut!!

  Oare de ce nu se aminteste in acest articol nimic despre aceste costuri ascunse ??

  Oare cate mai sint?

  Răspunde
  • ”Oare de ce nu se aminteste in acest articol despre aceste costuri ascunse?” Păi, e foarte simplu. Uită-te la data când a fost scris articolul în primul rând. Între data respectivă și data de azi a pornit o pandemie care afectează tot globul și schimbă lucruri care niciodată nu vor mai fi la fel. Doar zic și eu. Trecând peste asta, eu folosesc Revolut în continuare alimentând de pe ING și nu am nici un fel de problemă.

   Legat de ce spui tu, există mai multe scenarii care nu se exclud unele pe altele și se pot întâmpla simultan:

   1. Ai doar cont în Euro pe Revolut, nu și în Lei. Altfel nu-mi explic cum se face o conversie automat din Lei în Euro atunci când alimentezi cu Lei.
   2. Ai și cont în Lei și în Euro, dar te-ai jucat pe undeva ca la o anumită valoare de curs valutar să îți schimbe automat din Lei în Euro. Să verifici și chestia asta te rog.
   3. Banca ta a băgat niște comisioane noi pentru că nu suportă servicii fintech gen Revolut și decât să evolueze și să facă aplicații mișto, cursuri de schimb foarte bune și să ofere facilități simple, preferă să le pună bețe în roate competitorilor. Mereu așa s-au întâțmplat schimbările în istorie. Prima oară giganții s-au împotrivit și au luat în râs chestiile noi. Apoi s-au alăturat trendului. Vezi ce se întâmplă azi cu mașinile electrice și Tesla – se scrie istorie în fața noastră.
   4. Cumva alimentezi de pe un card de credit și nu un card de debit? Întreb pentru că e diferență mare între aceste două tipuri de carduri. Bancile (nu Revolut), percep comision atunci când alimentezi de pe card de credit.

   A nu se înțelege greșit. Nu sunt fan Revolut, nu lucrez pentru ei și nu câștig nimic recomandându-i, mai ales că și-au anulat programul de afiliere peste noapte. De asemenea, nu țin mulți bani pe Revolut și evit tranzancțiile mari în perioada asta. Însă pentru plătit niște abonamente în Euro, comenzi de pe site-uri din afară cu carduri care se autodistrug după și chestii de gen, încă e o soluție perfectă. Asta până începem din nou să călătorim.

   Răspunde
   • Mulțumesc, foarte detaliat, clar și bine structurat articolul. Dar ar fi fost complet cu un update la comisioanele de top-up, care din păcate sunt percepute de vreo jumătate dintre băncile din România: BCR, BRD, CEC, Garanti, OTP, UniCredit.

    Răspunde
    • Așa este, multe bănci percep comisioane la top-up în ultima perioadă. Din ce în ce mai multe din câte văd. Problema pare a fi a băncilor, deoarece nu vor să accepte concurența.

 45. Buna ziua!Eu nu am implinit varsta de 18 ani, dar am un card standard revolut(fizic) Astazi am adaugat cardul in apple wallet, apoi, din curiozitate am incercat sa cumpar o aplicatie cu suma de 4,99 ron. Dupa ce am confirmat plata prin touch id, aplicatia s a descarcat si am putut sa o utilizez. Puteti sa imi explicati de ce a fost posibil acest lucru?Ce propuneti sa fac cu cardul pana la implinirea varstei de 18 ani?

  Răspunde
  • Buna! Daca ai adaugat cardul in Apple Wallet se poate folosi fara a mai baga PIN sau alte date, ci doar datele biometrice (amprenta sau fata) de pa iPhone. Daca doresti sa nu se mai intaple asta, poti scoate cardul din Apple Pay.

   Răspunde
 46. Am folosit link-ul dvs, am dat jos aplicatia, am urmat toti pasii si… cand sa optez pt card fizic, varianta cu livrare gratuia nu e disponibila. Dar daca optez pt un upgrade la Premium si platesc transport 26,99 lei vine abia dupa 14 zile, cand sunt deja plecata. Daca vreau livrare expres ca sa ajunga in 8 zile ma costa 96.99 lei transportul. Deci… cum ajunge la mine in 3 zile??? Sunt nedumerita!

  Răspunde
  • Salutare! Nu stiu pentru Android, insa pentru iOS stiu sigur ca merge si in Romana. Ca sa functioneze astfel, cred ca limba telefonului trebuie setata in primul rand in romana.

   Răspunde
 47. Salut ….ptr Revolt standard ca sa transfer din BCR direct euro in Revoult platesc ceva? si apoi ca sa platesc cu el aici in RO in lei imi face paritaea la curs BNR sau sub curs BNR? pana acum eu scoteam euro din banca si ii scimbam in lei la un excanghe cu un curs valutar bun…dar de fiecare data cand scot bani BCR aplica comision plus faptul ca tin banii la ei alt comision! Revolut ia comision daca tin euro la ei?

  Răspunde
  • Daca tii euro Revolut nu iti ia comision. Legat de transfer, tine de banca ta, respectiv BCR, nu de Revolut. Daca transferi din cont euro BCR in cont euro Revolut nu ar trebui sa fie probleme, insa trebuie sa vezi comisionul perceput de BCR. Cel mai simplu e daca ai un card de lei sau un card de euro. Faci top-up direct de pe card in Revolut si e mai simplu.

   Răspunde
 48. Buna, daca contul revolut a fost facut in lei si eu acum il vreau in euro se mai poate face ceva? Pot sa sterg contul in lei si sa fac altul in euro?Daca da care este procedura?Multumesc!

  Răspunde
  • Buna! Poti sa ai si cont in lei si in euro si in dolari si in lire si in ce vrei tu in acelasi timp. Nu este nevoie sa stergi nici un cont. Pentru a avea cont in euro pur si simplu il deschizi apasand + New la meniul conturi. Spor!

   Răspunde
 49. aveti idee la ce suma de bani blocheaza contul cei de la revolut si daca e sa le prezinti documente cu sursa baniilor, mai ales ca eu minez moneda, cum rezolv problema asta ? :))

  Răspunde
 50. Nu am gasit nici o informatie legata de cat este de sigur contul si banii depusi aici. Aici nu ma refer la fraude, ci la un eventual caritas, care la un momendat sa scoata toti banii si sa il scoata din priza. Ce il reglementeaza si cine il garanteaza?

  Răspunde
  • Client funds are safeguarded at Barclays/Lloyd’s. Your money is not covered by the Financial Services Compensation Scheme. As an authorised institution, Revolut safeguards your funds as per regulatory requirements. In the event of an insolvency of Revolut, you will be able to claim your funds from this segregated account and your claim will be paid above all other creditors.

   All your card transactions are processed by the Mastercard, Maestro, or Visa network and are protected by Mastercard, Maestro, or Visa rules accordingly.

   Răspunde
 51. Buna ziua!Am alimentat cardul REVOLUT cu 100 lei din contul personal la BRD in lei, prin metoda top-up. Insa in lista tranzactiilor pe contul BRD imi apare un minus de 100,45 lei, specificand ca este plata la un POS din strainatate. Din cate stiu, al banci nu percep niciun comision. La call-center motiveaza ca moneda de referinta a REVOLUT este EURO si ca, practic, as fi facut un schimb valutar…

  Răspunde
  • Probabil are BRD un comision special pentru Revolut. Sunt câtva bănci care s-au supărat și au aplicat așa ceva. Întrebare: cardul este de credit sau de debit? La cel de la BRD mă refer.

   Răspunde
 52. Buna seara, mi-am facut card Revolut cu cont standard luna trecuta. Inca nu am activat cardul. Am nevoie sa mi se transfere o suma in lei din banca Transilvania si nu este acceptat contul meu Revolut. Suma este pana in 1000 de lei. Care ar putea fi problema, va rog? Se accepta transferuri in lei pe contul alocat la deschiderea contului sau este doar cont de Euro? Trebuie activat cardul.inainte de alte tranferuri? Multumesc pt ajutor!

  Răspunde
 53. Daca ai mai multe carduri trebuie neaparat sa iti faci card CURVE.
  Iti faci cont la ei iti trimit un card si iti incarci in aplicatie toate cardurile tale, dupa care cand platesti iti alegi de pe care card vrei saiti ia banii.
  Ai cash back la anumiti comercianti (Auchan, Carrefour, etc) plus un bonus de 5 £ la activare daca folosesti linkul acesta https://www.curve.app/join#N796K7ZD

  Răspunde
 54. Buna ziua !

  Am vazut postarea pe FB si uite asa am ajuns pe blogul Dv. Mi-a placut acest articol despre Revolut si cred ca este foarte util pentru cei interesati.
  Multumesc pentru detalii, importante si utile !

  Toate cele bune !
  Cu stima,
  Grazziany Cristian

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.