Cadoul din cutia de pantofi! Contribuie si tu si pune un zambet pe chipul unui copil

ShoeBox este o inițiativă națională de ajutorare a copiilor și adolescenților (2-18 ani) orfani sau proveniți din familii dezorganizate sau prea sărace ca să le poată face o bucurie de Crăciun. Aceste cadouri nu sunt aduse de Moș Crăciun, nu e nimic magic sau miraculos în această campanie, este vorba doar de dorința oamenilor simpli și normali din Galați de a oferi o bucurie altor oameni aflați în dificultate, fără a aștepta răsplată, fără a ieși în lumina rampei.

ShoeBox a început acum 7 ani, la Cluj, fiind inițiativa unor oameni obișnuiți, Oana și Valentin Vesa, care au dorit să-și învețe propriul copil să dăruiască din jucăriile sau hainele personale, copiilor săraci din bloc. În fiecare an, mai multe orașe s-au alăturat campaniei, adunând mai multe cutii, făcând mai multe daruri, aducând mai multe zâmbete.

Valentin Vesa, inițiatorul campaniei: Începută în 2007 în familie, ca să-l învățăm pe băiatul nostru să împartă din jucăriile și hăinuțele lui cu alți copii, mai săraci din bloc, dusă apoi la zona orașului Cluj Napoca (făceam „reclamă” pe status de yahoo messenger și grupuri de mail), pentru ca, în 2013 să fi adunat deja 30.669 de cutii, de la românii din 8 țări, 66 de orașe și 107 centre de colectare, proiectul ShoeBox reprezintă o încercare minusculă de a face lumea un loc mai frumos. În fiecare an, în preajma sărbătorilor de Crăciun, vrem să punem un zâmbet pe chipurile a zeci de mii de copii sărmani din orașele în care locuim.

Dacă la Galați, în anul 2012, s-au colectat și distribuit aproximativ 650 de cadouri, în anul 2013 am reușit să facem fericiți 1056 de copii și tineri din județele Galați, Brăila și Vaslui. Acest lucru a fost posibil doar cu sprijinul oamenilor de bine, cărora le mulțumim pe această cale și le transmitem că îi așteptăm să participe la campania ShoeBox și anul acesta, cu aceeași dăruire.

În 2014, campania se va desfășura în perioada 1 – 15 decembrie. În acest interval se strâng cadourile și, începând cu 16 decembrie, se trece la distribuirea lor. Cutia se pregătește astfel: capacul și corpul cutiei se învelesc separat în hârtie de cadou. Oamenii se prezintă la centrul de colectare ShoeBox cu cutia deschisă, pentru ca voluntarul să poată verifica conținutul acesteia. Ceea ce nu e potrivit, va fi înapoiat persoanei care a adus cadoul, pe loc. În prezența acesteia, cutia se sigilează și i se lipește eticheta băiat/fată, vârstă.

Conținutul cutiei trebuie să fie variat, însemnând jucării, dulciuri în termen de valabilitate (nu iaurt, compot, fructe, sucuri), articole de îmbrăcăminte, cărți, rechizite, obiecte de igienă personală sau alte obiecte utile sau care ar produce bucurie unui copil sau adolescent. Cutiile care au un singur fel de obiecte sau articole vor fi dispersate în alte cutii sau înapoiate persoanelor care le-au adus. Nu sunt acceptați saci cu îmbrăcăminte. De asemenea, îi rugăm pe donatori să aloce o atenție deosebită obiectelor pe care le pun în cutia de cadou, acestea trebuind să fie curate și să nu fie defecte sau rupte. Din păcate, din experianța anilor trecuți, putem spune că nu toți oamenii înțeleg că darurile pe care le fac trebuie să fie sursă de bucurie pentru copiii la care ajung, iar nu o ocazie de a scăpa de lucrurile de care nu mai au nevoie, indiferent de starea lor. De asemenea, nu se acceptă articole/obiecte din campanii politice, pliante/cărți religioase de niciun fel, ca să nu jignim pe nimeni.

Shoe Box Galati

Centrele ShoeBox și programul de funcționare al acestora, la nivelul Municipiului Galați:

  • Campus Studențesc „Al.I.Cuza”, str. Domnească, nr. 155, cămin H, parter, camerele 001 și 002. Program de colectare: luni-vineri, orele 14:00-20:00. Persoana de contact – Argenti Rodica: 0747867792;
  • Muzeul de Artă Vizuală Galați, str. Tecuci, nr. 7, bloc V3, parter. Program de colectare: miercuri-duminică, orele 10:00-16:00. Persoana de contact – Biriș Simona: 0733001770;
  • Dunărea Mall, str. Brăilei, nr. 220, parter. Program de colectare: luni-vineri 16:00-20:00; sâmbătă-duminică 9:00-13:00. Persoana de contact – Negru Gabriel: 0748640387;
  • Shopping City Galați, Bulevardul George Coșbuc, nr. 251. Program de colectare: luni-vineri, orele 16:00-21:00, sâmbătă-duminică, orele 9:00-21:00. Persoana de contact –  Bria Anca-Elena: 0746548464;
  • Pink Sheep, str. Siderurgiștilor, nr. 32, SD2, A2, parter. Program de colectare: 1-11 decembrie, luni-sâmbătă12:00-14:00. Persoana de contact: Pătruță Vlad Andrei – 0744282003.

Partenerii campaniei sunt: Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați prin Direcția Cămine, Cantine și Proiecte Studențești, Muzeul de Artă Vizuală Galați, SC. Transurb S.A. Galați, Imprimeria Elco, Shopping City Galați, Dunărea Mall Galați, Administrația Piețelor Agroalimentare Galați, Pink Sheep, Oferte-Unice, Tiande Beauty Galați, Asociația „Atelierul de Idei”, Șapte Seri, Explore, GabrielUrsan.ro.

Campania ShoeBox Galați are pagină de Facebook:

https://www.facebook.com/shoeboxGalati.

La nivel național, există site-ul: www.shoebox.ro.

Responsabil Campanie ShoeBox Galați 2014 –Bria Anca-Elena

Date de contact: telefon – 0746548464;

E-mail: anca_elena_bria@yahoo.com

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „Cadoul din cutia de pantofi! Contribuie si tu si pune un zambet pe chipul unui copil”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.