Aplicatia ”Cum se scrie”

Lansată momentan pentru Android. A apărut și pe App Store (iOS). Fără scopuri comerciale sau altceva de gen. Citez:

Cum se scrie ? – este o aplicatie pentru cei care vor o varianta de DOOM, mult mai eficienta. Poti afla cand un cuvant se scrie cu un singur “i” sau mai multi, cand un cuvant se scrie “legat” sau “dezlegat”, care forma a unui cuvant este corecta, si nu in ultimul rand, poti afla care este forma corecta de plural.
Vom incerca sa mentinem aplicatia cat mai actualizata (update-uri saptamanale), iar fiecare versiune va avea un set nou de +50/100 de cuvinte/expresii buclucase din limba romana.
Cum se scrie ? – este la inceput. Vrem sa vedem parerea utilizatorilor despre aceasta idee. Avem multe planuri de viitor, dar dorim sa satisfacem in primul rand utilizatorii.
Cum se scrie ? – este o aplicatie pe care ar trebui sa o aibe orice vorbitor de limba romana (pentru a scrie corect).
Daca vrei sa fii sigur ca scrii corect in romana, aceasta aplicatie iti sare in ajutor!
De ce trebuie sa scriem si sa vorbim corect? Pai.. in primul rand, ca sa nu ne facem de ras, mai ales in fata unui public numeros. Sa presupunem ca suntem castigatorii unui concurs de matematica si ne prezentam la premierea acestuia. Suntem invitati pe scena. Poate nu vom tine un speech, dar doua cuvinte tot ar trebui sa spunem. Avand in vedere ca suntem presati si de emotii (presupunem ca nu vorbim singuri, ci avem un public), daca nu avem foarte bine sedimentate in minte, “expresiile buclucase”, ne putem face de ras.. iar in loc sa fim aplaudati, facem un moment de divertisment.
Din acesta cauza, trebuie sa fim foarte atenti la cum scriem si cum se scrie corect. Limba romana, este o limba care are foarte multe exceptii. Aceste exceptii o fac mai “complicata”.
Iar acum, va invitam sa instalati aplicatia – Cum se scrie ? – si sa ne onorati cu o recenzie cat mai serioasa si utila.
Scrieti Corect !
Aplicația poate fi descărcată de aici, iar ideea merită un share.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

6 comentarii la „Aplicatia ”Cum se scrie””

 1. Salutare,

  Am vrut sa testez ce poate aceasta aplicatie, dar din start nu a gasit o combinatie simpla si des folosita, ‘sa fi’ sau ‘sa fii’ :(

  [img]http://i.imgur.com/S5uGnFu.png[/img]

  Cu stima si La Multi Ani voua! :)

  Răspunde
  • E cât se poate de evident că “să fi fost apreciat” nu-i totuna cu “să fii apreciat”, dar ambele variante sunt corecte din punct de vedere gramatical.

   Răspunde
  • Aplicatia pana acum s-a concentrat pe crearea bazei de date. Update-uri saptamanale. Weekendul trecut nu am facut update pentru ca, acum ne concentram pe gasirea unui algoritm mai bun la cautare.
   De exemplu, daca in baza de date avem: “vroiam sau voiam”, pare inexistent “voiam sau vroiam”. Daca nu exista in baza de date, atunci cauta automat pe dex online. Saptamana aceasta va fi cel mai considerabil update (un nou algoritm, care sa fie si intuitiv).
   Multumesc pentru feedback !

   Răspunde
   • Uite ca ne mai intaltim :) eu ti-am descarcat prima data aplicatia atunci cand am vazut ca ai postat-o pe IT pe paine (un grup pe Facebook).

    Răspunde
    • :) Azi am facut update la 1.1.4 . S-a schimbat algoritmul de cautare.. si cel putin eu sunt momentan incantat de el. Saambata as putea sa fac update +1.000 de expresii, dar sa vad cum pot sa gestionez.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.