Azi implinim 3 ani de casnicie

Așa că mergem să vedem American Sniper ca toți oamenii căsătoriți de ceva vreme și apoi să sărbătorim cu nașii și cu niște prieteni apropiați (dacă ne primesc: )). Legat de căsnicie: nu știu când au trecut 3 ani, că am avut amândoi treabă. Am alergat cu spor :)

S-au întâmplat lucruri frumoase, gen Sara (Irina era însărcinată în 4 luni în momentul căsătoriei, iar noi nu ne mai putem aduce aminte cât de bebe era Sara pentru că acum a crescut mare :)). Ideea de bază cu căsnicia e următoarea (din ce mi-am dat eu seama): căsnicia e la fel ca băutura. E bună, dar trebuie să te ții de ea :) Ca să nu-ți fie rău după.

Glumesc, bineînțeles, cu un strop de adevăr. Când ești căsătorit cu persoana potrivită găsești puterea să construiești lucruri, nu să le repari. Iar eu sunt căsătorit cu o astfel de persoană. Vă doresc asta. Pentru că viața capătă, brusc, alt sens. Mai bun. Știu aproape toate glumele despre căsnicie. Și n-ar mai fi glume dacă n-ar avea un strop de adevăr. Cel mai interesant este să începi să descoperi ce înseamnă pentru tine o relație de căsnicie, să vezi dacă e la fel cu viziunea ”aproapelui” și să lucrați împreună la asta. Necesită multă planificare, uneori compromisuri. Dar e al naibii de frumos ce rezultă din asta.

De asemenea, am învățat în cei 3 ani de căsnicie că iubirea e ca un foc. Sună a la Răducu F., dar nu sunt eu ăla. Voiam doar să vă spun ”minerește” că un foc trebuie întreținut. Cu paie, cu lemne, cu sex, cu ce vreți voi. Important este să pocnească și să ardă în continuare. Să-l auzi cum arde.

Pentru cei cu frică de căsnicie: aveți de ce vă teme. Pentru că o căsnicie ”se mănâncă” cu dragoste. Și cu responsabilități. Unii fug de dragoste, alții de responsabilități. Constat că nu le poți avea pe ambele în egală măsură, dar că trebuie să fii conștient de ele. Oricum, căsnicia nu înseamnă stabilitate. Asta pentru cei care visează la stabilitate.

Căsnicia e o relație. Iar o relație trebuie întreținută. Nu e ca o investiție în profit recurent. La un moment dat se poate termina și trebuie să ai resurse ca să o iei de la capăt. În aceeași relație. Cam asta pot să zic eu. Și din fericire, nu pe propria-mi piele. Pentru că eu și Irina ne iubim foarte mult și am realizat multe lucruri împreună. Lucruri mărețe. Gen casă, gen copil (da știu, copilul nu e lucru). Ideea de bază: 1+1=3. Sau 4. Sau mai mult. Căsnicia e o echipă de 2 (+ copii dacă e cazul) și mă bucur să fac parte din echipa asta. Dragă (știu că nu-ți place cu ”dragă”, dar…) Irina Maria Ursan, te iubesc! La mulți ani împreună!

Ihaaa :) – da, sunt mulți dragi nouă în această imagine și de asta am publicat-o. Identificați-ne! :)

Ihaaa

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

13 comentarii la „Azi implinim 3 ani de casnicie”

 1. BRAVO! La multi ani frumosi impreuna! E foarte adevarat ce ai scris, imi doresc pentru voi sa gasiti mereu resurse pentru a va intretine focul iubirii si familia unita!
  Va pup! O zi minunata si un an plin de sarbatori!

  Răspunde
 2. La multi ani cu cat mai multe bucurii si impliniri! Sa ajungeti sa sarbatoriti nunta de aur etc.
  Se pare ca nunta dv. are o denumire pe care o veti descoperi aici :file:///C:/Users/vasile/Desktop/distribuire%20in%20%20foldere/Semnificatia%20anilor%20de%20casnicie%20-%20121.ro.html

  Răspunde
 3. LA MULȚI ANI!

  Recitesc deja articolul și unele paragrafe parcă ar fi scrise de mine… pe bune!

  Și deși articolul acesta e unul aniversar trebuie să devină și evergreen pentru că are multe adevăruri în el.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.