Vikings, un serial care îmi place

De curând, am început să mă uit la primul sezon din serialul Vikings, sezon pe care aseară l-am și terminat de urmărit. Primul sezon este compus din 9 episoade ceva mai lungi (cam de 40 – 45 de minute fiecare) și pare să fie un fel de introducere în lumea și cultura vikingă.

Vă recomand să urmăriți Vikings dacă vă plac în general serialele cu influențe istorice, dar și cu acțiune care să te țină captivat de la episod la episod. Eu sunt fan filme gen Lord of the Rings sau The Hobbit și seriale gen Game of Thrones, iar Vikings mi-a plăcut și de asta îl recomand. Plus de asta, sunt suficiente vreo 2-3 zile mai libere ca să vezi tot sezonul, deci nu e mare investiție de timp.

Din punctul meu de vedere mai e loc de câteva sezoane bune, mai ales privind la cum s-a terminat ultimul episod. Cei de la History au semnat deja pentru producerea a 10 episoade din sezonul 2, însă filmările vor începe abia vara aceasta, urmând ca noul sezon să înceapă să ruleze din 2014. Până atunci, vă recomand sezonul 1, iar dacă sunteți fani ai genului, nu veți regreta.

Serial Vikings

9 comentarii la „Vikings, un serial care îmi place”

 1. M-am uitat si eu la Vikings (din lipsa de Game of Thrones…) si chiar mi-a placut. Actiunea mi se pare usor simplista, dar m-a impresionat cum au reusit sa creeze o atmosfera atat de credibila.

  Răspunde
   • În 2015 fiind, respectiv la al 3-lea sezon din „Vikings” (extins în urma succesului enorm), mi se pare că „Game of Thrones” o ia la vale, aşa cum de-altfel o iau şi cărțile după care a fost ecranizat, pe când primul, produs de History Channel, (coproducție canadiano-irlandeză filmată în Irlanda), mi se pare mult mai captivant şi conține o serie de adevăruri istorice (..sigur şi ficțiune).
    Am vizitat Scandinavia în trecut timp de o lună, dintre care 3 săptămâni le-am petrecut în fiordurile Norvegiei.Este o lume cu un peisaj inimaginabil, Oslo este departe de a fi o capitală mai amărâtă decât Copenhaga considerată trendy sau Stockholm (cu toată supremația pe care Suedia a deținut-o multă vreme asupra celorlalte țări scandinav, vasale de-altfel).
    În Oslo există un muzeu faimos care adăposteşte o singură navă vikingă prezervată aproape intactă datorită scufundării în ape mlăştinoase: îți taie respirația, este aproape cât un Titanic, vizavi de ce idee aveai apropo de mărimea şi gradul de sofisticare al acelor vase care au ajuns până în America de Nord înaintea tuturor şi dominat o parte importantă din Europa pentru secole.
    Aşadar, în afara culturii fascinante (Bergen-ul a fost capitala Ligii Hanseatice în Evul Mediu), peisajelor aproape nepământeşti, Norvegia este în prezent una dintre cele mai bogate țări datorită rezervelor enorme de petrol şi gaze din Marea Nordului, industriei de prelucrare a bauxitei în aluminiu, intens energofagă (însă folosesc electricitatea obținută aproape gratis din nenumăratele cascade, nemaivorbind de turism..
    „Game of Thrones” a devenit, din păcate, un fel de talmeş-balmeş complet ficțional.
    Concluzia: vizitați Norvegia dacă aveți ocazia!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.