[Video] Noul MacBook de 12 inchi e mai frumos în realitate decât în poze

Un prieten tocmai și-a luat un MacBook de 12 inchi. N-am apucat să-l testez prea mult că s-a dus omul cu el acasă ca să-l butoneze. Dar n-am ratat ocazia și i-am făcut câteva poze. Și-a luat fix modelul ăsta. Este redus pe eMAG cu 2.100 lei – era păcat să rateze ocazia.

Prima impresie este una foarte plăcută. Zici că este o bijuterie, nu un laptop. El și-a luat varianta de culoare aurie (Gold), dar sunt convins că laptopul arată la fel de bine și pe celelalte variante de culoare.

E destul de ciudat când îl iei în mână și observi că are un singur port, cel USB-C. Dar după aia îți aduci aminte că prin intermediul acelui port poți conecta orice: mouse, imprimantă, monitor, proiector etc. Și există adaptoare USB-C speciale ca să poți conecta mai multe dispozitive simultan. La urma urmei e un laptop ultraportabil și e gândit pentru asta. Dar la nevoie se poate conecta cu mai multe chestii.

Numai cât îl privesc nu-mi vine să cred că bateria te ține 9 ore, adică o zi întreagă de lucru. Practic, nici nu prea ai de ce să pleci cu încărcătorul după tine. N-am testat asta, dar vă spun din propria experiență că la laptopurile Apple ține mult bateria. Am scris un articol eu aici despre MacBook-ul (Pro) meu. Sunt convins că sunt aceleași principii și la MacBook 12.

Mai zic câteva chestii și gata, vă pun video și poze. În realitate laptopul e mult mai subțire decât în poze sau decât se poate observa în video. Zici că poți să feliezi pâine cu el :).

Am testat un pic și tastatura. Cu touchpad-ul Force Touch eram deja obișnuit de la al meu. Cu siguranță se va obișnui și Marius (posesorul), dar după câteva zile. Tastatura e diferită de cea de la MacBook Pro. Nu știu cum aș putea să o descriu exact, dar ca senzație pot spune că e finuță și rezistentă în același timp. În final vreau doar să zic că ecranul e bestial (Retina, deh). Am pus câteva filme de test și le-a rulat impecabil. Culori vii, luminozitate, tot ce îți poți dori de la un astfel de ecran.

Cutie MacBook 12

Laptop MacBook 12

MacBook 12

MacBook 12 in mana

MacBook 12 inchi

Tastatura MacBook 12

MacBook 12 Gold

Pornire MacBook 12

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.