[Video] Noul MacBook de 12 inchi e mai frumos în realitate decât în poze

Un prieten tocmai și-a luat un MacBook de 12 inchi. N-am apucat să-l testez prea mult că s-a dus omul cu el acasă ca să-l butoneze. Dar n-am ratat ocazia și i-am făcut câteva poze. Și-a luat fix modelul ăsta. Este redus pe eMAG cu 2.100 lei – era păcat să rateze ocazia.

Prima impresie este una foarte plăcută. Zici că este o bijuterie, nu un laptop. El și-a luat varianta de culoare aurie (Gold), dar sunt convins că laptopul arată la fel de bine și pe celelalte variante de culoare.

E destul de ciudat când îl iei în mână și observi că are un singur port, cel USB-C. Dar după aia îți aduci aminte că prin intermediul acelui port poți conecta orice: mouse, imprimantă, monitor, proiector etc. Și există adaptoare USB-C speciale ca să poți conecta mai multe dispozitive simultan. La urma urmei e un laptop ultraportabil și e gândit pentru asta. Dar la nevoie se poate conecta cu mai multe chestii.

Numai cât îl privesc nu-mi vine să cred că bateria te ține 9 ore, adică o zi întreagă de lucru. Practic, nici nu prea ai de ce să pleci cu încărcătorul după tine. N-am testat asta, dar vă spun din propria experiență că la laptopurile Apple ține mult bateria. Am scris un articol eu aici despre MacBook-ul (Pro) meu. Sunt convins că sunt aceleași principii și la MacBook 12.

Mai zic câteva chestii și gata, vă pun video și poze. În realitate laptopul e mult mai subțire decât în poze sau decât se poate observa în video. Zici că poți să feliezi pâine cu el :).

Am testat un pic și tastatura. Cu touchpad-ul Force Touch eram deja obișnuit de la al meu. Cu siguranță se va obișnui și Marius (posesorul), dar după câteva zile. Tastatura e diferită de cea de la MacBook Pro. Nu știu cum aș putea să o descriu exact, dar ca senzație pot spune că e finuță și rezistentă în același timp. În final vreau doar să zic că ecranul e bestial (Retina, deh). Am pus câteva filme de test și le-a rulat impecabil. Culori vii, luminozitate, tot ce îți poți dori de la un astfel de ecran.

Comentează la acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.