[Video] Am vizitat o casă la Brates Lake Residence Galați

Vara asta am vizitat o casă în cartierul Brateș Lake Residence aflat la ieșirea din Galați, vis-a-vis de Metro. Așa cum am spus și în videoclip, eu cunosc destul de bine zona deoarece nașii noștri locuiesc acolo și venim foarte des în vizită. E o zonă foarte bună pentru un cartier de case. Este liniștită, iar vecinii par oameni de treabă, cu bun simț.

Deși multă lume știe că în acel cartier sunt case foarte scumpe, de ceva timp dezvoltatorii imobiliari din Brates Lake Residence au lansat un nou proiect ce presupune un cartier de case mai accesibile. Practic, te bucuri de zonă la un cost mai redus. Ce-i drept, nu într-o casă de 300 mp și o curte de 800 mp, dar decent.

Mai exact, casa pe care am vizitat-o eu este construită pe două niveluri (parter + etaj 1 + pod). Are în total aproximativ 163 mp suprafață construită din care aproximativ 120 mp reprezintă suprafața utilă. Curtea are 250 mp, iar în față mai ai încă 100 mp pentru a parca și pentru a amenaja o jardinieră destul de mare.

Din punct de vedere al spațiului, eu zic că este mai mult decât suficient pentru o familie cu doi copii. Deși curtea pare mică la prima strigare, veți vedea în videoclip că nu e deloc așa. Ai spațiu să pui o masă cu vreo 6-8 scaune afară și să stai lejer la bere cu prietenii. Ai loc de grătar, în lateralul casei încape lejer o mașină, iar pe lungul curții poți face un fotbal. Repet, o să vedeți în video.

Pentru mine personal este suprafața ideală și la casă și la curte. Am să vă spun și de ce. Cunosc destul de mulți oameni cu case și curți mari. Dacă în primul an o curte mare li sa părut Raiul pe pământ, ulterior nu a mai fost așa. Pentru că entuziasmul primului an dispare și după aia nu mai ai chef să întreții curtea așa cum se cuvine. Plus că o curte mare înseamnă o cheltuială mai mare.

La fel și o casă mare. Ca să întreții curățenia într-o casă imensă e nevoie de timp și bani. Ok, se presupune că dacă ai să dai peste 150.000 euro ai să plătești și grădinar ocazional și o femeie care să vină zi de zi să-ți întrețină casa. Dar dacă vrei o casă sub 100.000 euro, cum este cea pe care am prezentat-o, s-ar putea să nu-ți permiți toate astea, iar spațiul ăsta să fie mai mult decât suficient. Există apartamente chiar mai mici în zona asta de preț.

O altă chestie care merită menționată este distanța foarte mică față de oraș. Practic, cartierul Brates Lake este imediat pe dreapta (cum te duci spre Vânători) după ce ai trecut de semnul rutier ce marchează terminarea localității Galați. Ansamblul rezidențial face parte din Sat Costi, Comuna Vânători, ceea ce înseamnă și taxe mai mici și autorizații mai rapide. Partea cea mai bună cu distanța mică față de oraș este că există stație de autobuz, iar dacă ai o bonă sau un angajat acesta poate veni cu ușurință zilnic la serviciu.

Eu personal m-aș vedea mutat acolo pentru că știu bine zona și consider că e una de potrivită. Mi-ar plăcea ca fiica mea să copilărească acolo, mai ales că tot cartierul este plin de copii de toate vârstele care par să se înțeleagă ok între ei și mai ales că Sara și-a făcut deja prietene acolo. La noi la bloc nu are deloc copii de vârsta ei. Singurii ei prieteni sunt la grădiniță plus copii părinților cu care mai ieșim noi. Eu am avut și gașca de la școală și gașca din cartier în copilărie și a fost fain, așa că mi-aș dori să o aibă și ea.

Dacă sunteți interesați de mai multe detalii despre casele de la Brates Lake, vă invit să urmați acest link care duce direct pe siteul lor oficial. Acolo veți citi mai multe despre proiect, veți vedea schițe, simulări, compartimentări și măsurători. De asemenea, vă invit să urmăriți și videoclipul de mai jos în care am discutat cu Georgiana Mihailovici despre casa vizitată.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

7 comentarii la „[Video] Am vizitat o casă la Brates Lake Residence Galați”

 1. Salut,

  Două idei: 1. fă bold informațiile principale din articol (preț pe metru pătrat, suprafață, preț total etc);

  2. fă o poză grătarului din față, te rog, dacă mai treci pe acolo. Îmi place conceptul și mă gândesc să-mi fac ceva asemănător.

  Răspunde
  • Salut Andrei! Din ce scrie pe site, prețul pornește de la 86.000 Euro (probabil la roșu). Am făcut rost și de un număr de telefon al unei persoane care îți poate da mai multe detalii.

   0749106454 – dna Elena – Îți recomand să o suni și să te interesezi, iar ea îți va trimite cel mai probabil pe email toate detaliile de achiziție.

   Răspunde
    • Eu știam că nu se ajunge la prețul ăsta. Cel mult 120.000 euro la cheie, cu totul inclus (adică vii doar cu mobila și te muți). Dar varianta la 96.000 euro la gri mi se pare cea mai convenabilă, având în vedere că ți-o aduci la gata cu mai puțini bani.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.