Vede ANAF banii de pe cardul Revolut în România?

Multă lume se întreabă dacă vede ANAF banii de pe Revolut în România, iar în acest articol am să dau un răspuns însoțit și de un video pe vlogul meu în cazul în care preferi variantele audioa video și îți place să asculți în loc să citești. Îți las vlogul mai jos.

Dacă nu se încarcă videoclipul de mai sus, apasă aici.

Îți recomand acest video pentru că nu e foarte lung și oricum explică mai multe aspecte despre Revolut, despre ce poți face să nu te trezești cu banii blocați, despre crypto și multe altele. Dacă te grăbești, îți scriu mai jos răspunsul legat de Revolut și ANAF.

Vede sau nu vede ANAF banii de pe cardul Revolut

ANAF poate vedea banii și tranzacțiile de la orice unitate financiar bancară ce operează pe teritoriul României. Adică, da, ANAF poate vedea banii de pe Revolut, iar Revolut e chiar obligat să raporteze la ANAF tranzacții mai mari de 10.000 euro/tranzacție.

Menționez că informațiile sunt actualizate pentru anul 2022 și pentru utilizatorii Revolut care au optat pentru cont bancar și garantarea depozitelor până în 100.000 euro (adică au introdus CNP-ul și au declarat în ce scop folosesc Revolut).

Probabil că cei de la ANAF nu au nici timpul și nici resursele necesare ca să verifice fiecare găinărie de câteva sute de euro, dar dacă alte autorități ce monitorizează siguranța națională consideră că banii pe care tu îi tranzacționezi nu sunt curați, te pot verifica lejer.

Recomand totuși vlogul de mai sus, deoarece dacă mă apuc să povestesc despre Revolut și NAF într-un articol de tip text, s-ar putea să nu ai răbdare ca să citești tot. Îți poți face cont Revolut aici. Îți poți face cont Curve aici. Și aici 16 lucruri despre cardul Revolut.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.