Ce impozit am plătit în 2022 pentru 2021 din tranzacțiile cu criptomonede

Primesc deseori întrebarea asta legată de ce impozite crypto am plătit eu pentru anul 2021 în anul 2022 din tranzacțiile cu criptomonede și am zis ca să răspund într-un video mai scurt în care să și explic de ce și cum am ajuns la această valoare.

Dacă nu se încarcă videoclipul de mai sus, apasă aici.

Am plătit 0 impozit pe tranzacțiile crypto și veniturile din tranzacțiile cu criptomonede. De ce? Povestesc în vlogul de mai sus, dar dacă nu ai timp ca să te uiți îți zic și aici ca să-ți economisesc timp (în video sunt mai multe explicații și răspunsuri la întrebări).

Am plătit 0 lei impozite pentru că am obținut 0 profit. Adică nu am scos niciun ban din tranzacțiile cu criptomonede și nu m-am folosit de criptomonede pentru a face tranzacții fiat (adică tranzacții cu bani normali). Ca să obții profit, trebuie să retragi bani, iar eu nu am retras.

Eu nu îmi câștig existența nici din blog, nici din vlog și nici din tranzacțiile cu criptomonede sau investițiile în criptomonede. Pentru mine este o pasiune și această activitate a mea online reprezintă unul dintre cele 5 hobby-uri care mă ajută să mă dezvolt.

Cu alte cuvinte, sunt un ”HODL-er” crypto în adevăratul sens al cuvântului și mi-am împărțit portofoliile și investițiile în mai multe exchange-uri și portofele. Am cont și pe , și pe Crypto.com și pe Coinbase și am și un Ledger, ceea ce îți recomand și ție.

Însă de scos crypto ca să mă folosesc de profitul realizat, nu am scos nimic și prin urmare nu am ce impozit pe profit din câștiguri crypto să plătesc. Se numește câștig nu când ți se valorizează investiția, ci când scoți investiția în fiat currency (euro, dolari, lei) pe profit.

La fel e și cu pierderea. Nu e pierdere până nu vinzi în pierdere.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.