Pe 9 aprilie mi-am comandat un HP Chromebook 11 de pe Amazon UK, iar pe 17 urmează să-mi fie livrat. Ce mi se pare fain este faptul că poți să urmărești îndeaproape pachetul. Livrarea internațională se face cu UPS, iar Amazon îți oferă un număr de urmărire a comenzii așa cum e numărul de AWB la noi.

Însă totul e mult mai detaliat. Spre exemplu, pachetul cu Chromebook-ul meu a plecat pe 9 din Tamworth (UK), a trecut mai apoi prin Barking (UK) și a ajuns în Herne-Boernig (Germania) pe 10. Apoi a mers în Frankfurt după care în Nurnberg (Germania). De pe 11 stă acolo, urmând probabil să își continue drumul către mine de luni încolo, astfel încât să ajungă joi. Grea mai e așteptarea asta :). Transportul m-a costat în jur de 10 lire sterline, dar mă gândesc că pentru 15 lire în plus îl puteam avea în 2-3 zile.

Chromebook-ul m-a costat 219 lire plus vreo 10 lire transport, iar după conversia Amazon din lire în lei m-a ajuns în final puțin peste 1.350 lei toată afacerea. Plata se face prin card înainte de livrare.

Despre cum mi-aș fi dorit să fie Chromebook-ul perfect am scris aici.

E clar că nu e cel mai performant laptop din lume, dar privind la raportul dintre calitate și preț eu zic că e o afacere bună. Mă gândesc numai la faptul că are display IPS și SSD, iar la banii ăștia nu te atingi de un laptop cu Windows… cred. Am ales până la urmă HP Chromebook 11 în loc să aștept Samsung Chromebook 2, deoarece în varianta de 11.6 inchi (așa cum îmi doresc eu) ambele au cam aceeași configurație hardware. Spatele din piele (gen Samsung Galaxy Note 3) a lui Samsung Chromebook 2 nu mă încălzește cu nimic. Despre Samsung Chromebook 2 am scris aici. În plus, HP Chromebook 11 se încarcă cu un încărcător microUSB normal, la fel ca orice smartphone cu Android sau ca orice telefoane non-Apple.

Când sosește vă țin la curent cu detalii, prime impresii și poze. Keep in touch :)


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  6 replies to "V-am zis că îmi iau Chromebook, da? :)"

  • The Vlad

   The Verge au numai cuvinte de lauda despre dansul… :D

   • Gabriel Ursan

    Știu :) Am citit păreri vreo lună și ceva până să iau o decizie. Abia îl aștept :)

  • Lucian

   Activitatile pe care le desfasor eu le pot face excelent pe un chromebook, curand sper sa-mi cumpar si eu unul. Astept sa-ti vad parerea despre modelul de fata :), pare tentant si pentru mine.

  • bucur

   Te felicit pentru alegere astep si un articol mai complect dupa folosire.

Comentează la acest articol