Digi Storage, serviciu Cloud de la RDS

Deja s-a scris peste tot despre Digi Storage, serviciul cloud de la RDS, însă nu se poate să nu scriu și eu câteva rânduri, adică nu s-ar putea face nunta fără sluta, cum s-ar zice în popor :)

RDS oferă tuturor clienților care au de la FB 500 în sus câte 20 GB gratis în Cloud. Dacă vrei mai mult de atât prețurile sunt accesibile și cu siguranță poți verifica oferta pe site-ul lor.

Ce mi se pare lăudabil este viteza de transfer în cloud. Având în vedere că există foarte multe surse de internet de la Digi în România, transferul de fișiere folosind serviciul lor de cloud poate fi de 6-8 ori mai rapid decât al altor servicii de cloud deja consacrate precum Dropbox, OneDrive (fostul SkyDrive) sau Google Drive. Aici mă refer strict la conexiunile de internet Digi de pe teritoriul României. Oricum, rămâne de văzut și de testat și acest aspect. Sigur vor apărea fel și fel de păreri rapid.

Trebuie totuși să ținem cont și de faptul că dacă îți accesezi fișierele din cloud folosind conexiunea la internet oferită de vreun operator de telefonie mobilă (nu știu la Vodafone, având în vedere că au semnat parteneriat cu RDS) sau de alt provider de net (UPC, Romtelecom etc.) viteza de transfer va fi cam aceeași ca la Dropbox, OneDrive, Google Drive etc.

Eu recunosc că peste 90, chiar 95% din chestiile de pe computer le fac online, folosindu-mă de serviciile cloud. Având în vedere că urmează să-mi vină și Chromebook-ul e clar că sunt fan Google și că folosesc al lor Drive. Avantajele Google Drive pe care le percep eu constau în faptul că suportă încărcare de fișiere a câte un TB bucata dacă vrei și că documentele realizate cu suita Google Docs nu consumă spațiu – eu recunosc că n-am mai folosit MS Office de vreo 4 luni și nu i-am simțit lipsa pentru că word-ul și excel-ul de la Google l-au suplinit bine pentru nevoile mele minore.

Plus de asta, parcă am mai multă încredere într-un serviciu de cloud storage consacrat precum Google Drive, Dropbox sau OneDrive. Și nici nu-mi place să mă risipesc în alte alte servicii care îmi oferă același lucru (sunt un căutător al echilibrului oferit de un ecosistem). Însă, inițiativa RDS și mișcările lor din ultima vreme (vezi parteneriat cu Vodafone pentru roaming național) sunt de apreciat. Sunt curios care va fi următoarea mișcare a concurenței.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

16 comentarii la „Digi Storage, serviciu Cloud de la RDS”

 1. Offff….este de belea serviciul asta al celor de la Rds. De 2 zile ma chinui sa urc in cloud-ul lor 35gb de date si nu pot. Il pornesc seara iar dimineata cand ma trezesc il gasesc ‘in eroare’. Ma dispera …ca sa nu mai spun ca la fierele mari mai este cum mai este dar la fisierele mici este dezastru. Dupa ce uploadeza fiecare fisier face o pauza serioasa de ~3 secunde apoi continua cu urmatorul fisier. Si eu vrea sa imi fac la ei un backup de 35gb de poze….de mii de poze:'(

  Răspunde
  • Mi-a luat şi mie 2 jumătăţi de zi să urc 10 GB de poze. :) Pînă la urmă a mers (o singură eroare la 1 imagine).
   Sunt destul de paranoic cu backupul la fotografii: le am pe 2 hard disk-uri, într-un cont Google Drive şi acum pe Digi Storage. Cred că pot sta liniştit acum. :)
   Nu-mi merge clientul lor de Linux: deşi apare în systray, nu mai vrea să funcţioneze mai departe.
   Cred că, în timp, vor rezolva toate problemele – altfel nu vor avea succes, în condiţiile în care pe 100 GB Google cere 1,99$/lună (preţ nu cu mult mai mare decât al RDS).

   Răspunde
   • Pentru Backup folosesc CrashPlan, sunt cei mai buni in domeniu (~5$ /luna, spatiu nelimitat, Backup-ul initial ~100 GB l-a facut in vreo saptamana sa zicem 8 ore pe zi PC pornit), pentru orice altceva folosesc Google Drive. Am luat si DigiStorage sa vad ce poate, aplicatia nu e prea desteapta, pretul desi afisat 3 RON pe factura a veni 4.9 RON (50GB), ceea ce il face mai scump decat Google Drive pentru 100/1000 GB. Si Google ofera multe alte avantaje, nu doar un spatiu de stocare.

    Răspunde
 2. Chiar era nevoie de un asemenea serviciu cloud. Existau doar două, trei, și alea slabe de tot. :))

  @yamasha: termină-te. Chiar ai un parteneriat cu RDS. Lumea trebuie să știe asta. Stai chiar lângă sediul principal din Ploiești. Ești pe felie cu băieții de acolo.

  Răspunde
 3. RDS ofera gratis doar pentru cei cu FB500 si 1000, pentru restul preturile sunt in functie de GB. Era bine sa am si eu 20 GB liber sa nu mai stresez VPS-ul mereu :)

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.