Deja s-a scris peste tot despre Digi Storage, serviciul cloud de la RDS, însă nu se poate să nu scriu și eu câteva rânduri, adică nu s-ar putea face nunta fără sluta, cum s-ar zice în popor :)

RDS oferă tuturor clienților care au de la FB 500 în sus câte 20 GB gratis în Cloud. Dacă vrei mai mult de atât prețurile sunt accesibile și cu siguranță poți verifica oferta pe site-ul lor.

Ce mi se pare lăudabil este viteza de transfer în cloud. Având în vedere că există foarte multe surse de internet de la Digi în România, transferul de fișiere folosind serviciul lor de cloud poate fi de 6-8 ori mai rapid decât al altor servicii de cloud deja consacrate precum Dropbox, OneDrive (fostul SkyDrive) sau Google Drive. Aici mă refer strict la conexiunile de internet Digi de pe teritoriul României. Oricum, rămâne de văzut și de testat și acest aspect. Sigur vor apărea fel și fel de păreri rapid.

Trebuie totuși să ținem cont și de faptul că dacă îți accesezi fișierele din cloud folosind conexiunea la internet oferită de vreun operator de telefonie mobilă (nu știu la Vodafone, având în vedere că au semnat parteneriat cu RDS) sau de alt provider de net (UPC, Romtelecom etc.) viteza de transfer va fi cam aceeași ca la Dropbox, OneDrive, Google Drive etc.

Eu recunosc că peste 90, chiar 95% din chestiile de pe computer le fac online, folosindu-mă de serviciile cloud. Având în vedere că urmează să-mi vină și Chromebook-ul e clar că sunt fan Google și că folosesc al lor Drive. Avantajele Google Drive pe care le percep eu constau în faptul că suportă încărcare de fișiere a câte un TB bucata dacă vrei și că documentele realizate cu suita Google Docs nu consumă spațiu – eu recunosc că n-am mai folosit MS Office de vreo 4 luni și nu i-am simțit lipsa pentru că word-ul și excel-ul de la Google l-au suplinit bine pentru nevoile mele minore.

Plus de asta, parcă am mai multă încredere într-un serviciu de cloud storage consacrat precum Google Drive, Dropbox sau OneDrive. Și nici nu-mi place să mă risipesc în alte alte servicii care îmi oferă același lucru (sunt un căutător al echilibrului oferit de un ecosistem). Însă, inițiativa RDS și mișcările lor din ultima vreme (vezi parteneriat cu Vodafone pentru roaming național) sunt de apreciat. Sunt curios care va fi următoarea mișcare a concurenței.


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  16 replies to "Digi Storage, serviciu Cloud de la RDS"

  • Yamasha

   RDS ofera gratis doar pentru cei cu FB500 si 1000, pentru restul preturile sunt in functie de GB. Era bine sa am si eu 20 GB liber sa nu mai stresez VPS-ul mereu :)

  • Yamasha

   apropo de asta, sa nu se creada ca am vreun parteneriat cu rds sau ceva, dar eu zic ca merita ca lumea sa stie si de oferta celor de la RDS http://blog.chestiiutile.com/tehnologie/provider/trecut-pe-rds-si-cu-telefonia-mobila.html
   Nu de alta, dar m-am saturat sa fiu singurul din reteaua asta :D

  • Alexandru Ionut

   Chiar era nevoie de un asemenea serviciu cloud. Existau doar două, trei, și alea slabe de tot. :))

   @yamasha: termină-te. Chiar ai un parteneriat cu RDS. Lumea trebuie să știe asta. Stai chiar lângă sediul principal din Ploiești. Ești pe felie cu băieții de acolo.

   • Gabriel Ursan

    :) și eu sunt convins e același lucru.

    • Yamasha

     Asa e. Stau mai mult in centru decat in malu rosu. Cand vii in tara? Arunci c-o bere?! :D

     • Alexandru Ionut

      Vin în câteva zile. Da, man, eu sper să arunc c-o bere. O prinzi? Poate într-o seară așa..

     • Yamasha

      Pe 10 mai cu treaba in Mizil, poate te prin in tara :D
      PS. Sa nu-i mai poluam articolul lui Gabi in care face reclama la digi storage.:D:D:D acum se muta de la UPC la RDS, sa aiba si el gigabit :)

     • Gabriel Ursan

      Mai am 1 an si de UPC, nici nu mă pot gândi la RDS. Plus de asta, nu e reclamă :) că eu tot Drive folosesc :)

      Legat de poluare, trebuie să vă menționez că orice discuție despre bere la mine pe blog se taxează cu câte doua beri de interlocutor :)

  • ruleta0

   Offff….este de belea serviciul asta al celor de la Rds. De 2 zile ma chinui sa urc in cloud-ul lor 35gb de date si nu pot. Il pornesc seara iar dimineata cand ma trezesc il gasesc ‘in eroare’. Ma dispera …ca sa nu mai spun ca la fierele mari mai este cum mai este dar la fisierele mici este dezastru. Dupa ce uploadeza fiecare fisier face o pauza serioasa de ~3 secunde apoi continua cu urmatorul fisier. Si eu vrea sa imi fac la ei un backup de 35gb de poze….de mii de poze:'(

   • Yamasha

    pai… de ce nu faci o arhiva cu pozele daca zici ca la fisiere mari e ok? :)

    • ruleta0

     Sunt patit cu arhivele. La cea mai mica eroare de transfer pot pierde tot continutul arhivei. In caz ca nu reusesc asta va fi solutia.

     • Gabriel Ursan

      G Drive

     • ruleta0

      Am pus si acolo 20GB. Daca vreau mai mult …”baga bani,baga bani”

   • Bobses

    Mi-a luat şi mie 2 jumătăţi de zi să urc 10 GB de poze. :) Pînă la urmă a mers (o singură eroare la 1 imagine).
    Sunt destul de paranoic cu backupul la fotografii: le am pe 2 hard disk-uri, într-un cont Google Drive şi acum pe Digi Storage. Cred că pot sta liniştit acum. :)
    Nu-mi merge clientul lor de Linux: deşi apare în systray, nu mai vrea să funcţioneze mai departe.
    Cred că, în timp, vor rezolva toate problemele – altfel nu vor avea succes, în condiţiile în care pe 100 GB Google cere 1,99$/lună (preţ nu cu mult mai mare decât al RDS).

    • Radu M

     Pentru Backup folosesc CrashPlan, sunt cei mai buni in domeniu (~5$ /luna, spatiu nelimitat, Backup-ul initial ~100 GB l-a facut in vreo saptamana sa zicem 8 ore pe zi PC pornit), pentru orice altceva folosesc Google Drive. Am luat si DigiStorage sa vad ce poate, aplicatia nu e prea desteapta, pretul desi afisat 3 RON pe factura a veni 4.9 RON (50GB), ceea ce il face mai scump decat Google Drive pentru 100/1000 GB. Si Google ofera multe alte avantaje, nu doar un spatiu de stocare.

Comentează la acest articol