Samsung Chromebook 2

Samsung va lansa un laptop cu sistem de operare Chrome OS în luna mai 2014. Este vorba despre Samsung Chromebook 2.

Pe sursele oficiale Google nu veți găsi prea multe informații, dar dacă faceți o simplă căutare pe Google despre Samsung Chromebook 2 veți găsi destule informații pe site-urile de specialitate de încredere.

Probabil mulți dintre voi știți deja că eu cochetez de mult cu ideea de a testa un Chromebook, iar acest anunț mă face să mai aștept un pic și să nu-mi comand HP Chromebook 11 chiar acum. Pentru că s-a anunțat cel puțin un lucru pe care eu mi l-aș fi dorit de la un Chromebook. Noul Samsung Chromebook 2 va avea mai multă memorie RAM, dar va fi la un preț mult mai accesibil decât Chromebook Pixel, vârful de gamă a Chromebook-urilor. Mai multă e drept că înseamnă doar 4 GB, dar e un pas în plus.

În acest moment se știe că Samsung Chromebook 2 va fi disponibil în două variante. O variantă de 13.3 inchi cu rezoluție full HD, 4 GB de RAM și procesor Samsung și o variantă asemănătoare, dar de 11.6 inchi, doar cu ecran HD și 2 GB de RAM. Nu știu încă dacă va fi vorba despre un ecran IPS sau de un ecran mai slab. Despre HP Chromebook 11 știu sigur că are IPS, dar despre Samsung Chromebook 2 n-am aflat încă. Am trimis câteva mailuri la Samsung U.S.A., dar am primit răspunsuri vagi prin care mi-a fost recomandat să mă adresez la Samsung România, care cel mai probabil nu va comercializa Chromebook-uri la noi nici anul ăsta.

Legat de prețuri (în S.U.A.) se vehiculează un preț de 319 dolari (aprox. 1.040 lei) pentru modelul de 11.6 inchi și un preț de 399 dolari (aprox. 1.300 lei) pentru modelul de 13.3 inchi. De reținut și faptul că mereu când comanzi din afara UE se aplică TVA și taxe vamale, iar la produse precum laptopuri, tablete și smartphone-uri nu le prea poți jongla indiferent cât scrie pe factură.

Samsung Chromebook 2 pare să fie un laptop care arată bine. Partea din spatele ecranului este îmbrăcată în piele în genul lui Samsung Galaxy Note 3. Galeria foto de mai jos cu Samsung Chromebook 2 este preluată de pe theverge.com, iar informațiile de pe cnet.com

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.