Un ultrabook care merită un pic de atenție

Cu siguranță în 2014 din ce în ce mai multe persoane vor prefera un ultrabook atunci când aleg să-și cumpere un laptop nou. De ce? Pentru că e ușor de transportat, e foarte rapid și oferă aceleași performanțe tehnice ca un laptop puternic (cu excepția jocurilor).

În 2013 am câștigat BlogWars și am fost premiat cu un voucher de 1.400 de dolari. L-am folosit ca să-mi cumpăr un ultrabook Asus ZenBook. A trecut aproape un an de atunci, iar în acest moment nu concep să folosesc altceva. Recunosc că fiecare om are nevoile sale și de aceea există game variate de produse, dar dacă ai nevoie de un device complet pentru blogging, traveling, business, office și navigare pe internet, atunci merită să iei în calcul un ultrabook pentru că răspunde cu brio la astfel de nevoi. E drept că am mai jucat și un pic de World of Warcraft pe el, dar nu știu cum s-ar comporta cu jocuri mai solicitante, deci nu aș recomanda momentan un ultrabook pentru jocuri (zic momentan pentru că nu știm ce ne rezervă viitorul).

Partea funny este că în urmă cu 2-3 ani discutam cu un prieten care era foarte înverșunat față de ultrabookuri. Că sunt un moft, că sunt prea scumpe că etc. Acum se pare că nu mai sunt un moft, că nu mai sunt chiar atât de scumpe și că el are de jumate de an un ultrabook de care este super încântat.

Ăsta a fost un fel de intro pentru conceputul de ultrabook. Eu vreau în acest articol doar să aduc în atenție un model de ultrabook ieftin (e drept că nu se compară cu al meu, mai ales pentru că un SSD face diferența). Este vorba despre , care poate reprezenta primul ultrabook pentru mulți dintre cei care nu au mai avut un astfel de laptop.

Nu am să intru prea mult în detalii tehnice, dar merită să menționez că ultrabookul recomandat are un procesor Intel i3, 4 GB de RAM, 500 GB HDD și Intel HD Graphics (on-board). Culoarea mi se pare deosebită, dar și decentă în același timp, iar faptul că la suprafață are niște aluminiu mă duce cu gândul la un produs premium. Am un laptop cu carcasă din aluminiu și credeți-mă că după ce lucrați o perioadă pe așa ceva laptopurile cu carcasă din plastic vi se vor părea cel puțin ciudate. Știu că nu asta contează în materie de performanțe, dar eu cred că suntem pe valul în care diferența o face experiența și senzația pe care o are un utilizator în folosirea produsului, nu cele 2 milisecunde din benchmark-uri. Cam așa arată…

Ce v-am recomandat eu este un model entry level la 2.099,99 lei (), dar puteți oricând să vă adaptați bugetul după întreaga ofertă de ultrabookuri de aici.

P.S.: Da, al meu are touchscreen, dar până acum recunosc că nu prea l-am folosit.

2 comentarii la „Un ultrabook care merită un pic de atenție”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.