Cum promovezi un site în engleză?

Astăzi am numai întrebări în minte :). După ce am întrebat care e faza cu BitCoin, acum întreb cum promovezi un site în engleză?

I-am făcut mai de mult un site în limba engleză unui prieten. El se ocupă de conținut, el face tot acum împreună cu niște contribuitori. Eu doar i-am configurat partea de WordPress cu pluginuri și diverse setări care fac diferența. Site-ul arată bine și este plin de conținut original și util care se adaugă aproape zilnic. Însă traficul nu e cel așteptat. Este vorba despre site-ul ăsta. După cum vedeți, în afară de două bannere AdSense, nu are nici o intenție de publicitate – nici linkuri de afiliere, nici conținut care să te îndemne să te înscrii în cine știe ce sisteme MLM.

Plus de asta, conținutul e de tip evergreen și e scris într-o manieră ușor de parcurs. Mai mult, chiar am văzut niște chestii foarte utile pe acolo, care cred că ar atrage cititori.

După 6 luni în care eu l-am încurajat constant să scrie bine, că apoi totul va veni de la sine, traficul e mic – nimic nu vine de la sine. E drept că nu a fost făcută nici un fel de publicitate.

Acum mi-a cerut un sfat și nu știu ce să îi spun. Dacă era un blog românesc îmi era mult mai simplu să-i ofer câteva direcții de promovare și să-i povestesc cum am făcut eu. Însă fiind un site destinat vorbitorilor de limbă engleză, mă simt singur într-o țară străină când vine vorba de promovare. Pe rețelele sociale și eu și el avem prieteni români, din care foarte puțini citesc fără probleme publicații în limba engleză. Habar nu am care ar fi blogurile din USA pe care să-l îndemn să intre și să își facă simțită prezența prin diverse comentarii. Bani în publicitate nu are de investit și nici nu văd de ce ar investi pentru că nu vinde nimic acolo.

Cred că ați cam înțeles la ce mă refer. Dacă mă puteți ajuta măcar cu câteva sugestii de promovare aș fi recunoscător. Îmi trebuie doar câteva direcții, că după aia mă prind eu ce și cum :).

Cum promovezi un site in engleza

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

9 comentarii la „Cum promovezi un site în engleză?”

 1. mie mi se pare interesant blogul. ma mir totusi ca a inceput sa aiba cat de cat trafic. poate conteaza si nisa cine stie…ei fara promovare cresc constant insa ma ocup de fashion, tehnologie, wordpress, home design etc si ma gandesc ca si din cauza asta am trafic mai mare fara nici un fel de promovare in afara de facebook, google plus si twiter. poate conteaza si ce titluri folosesti, eventual sa faca un mic keyword research inainte sa publice un articol si sa aleaga titlul pe long tail mai mult. nu am o solutie exacta depinde si de inspiratia de moment. uite o unealta gratuita interesanta care are la baza google sugest si ii da mai multe variante de cautari la o anumita combinatie de cuvinte cheie insa nu arata numarul de cautari sau ceva de genul acesta. siteul este http://ubersuggest.org/
  Eu pe com pe asta il folosesc si in rest ma folosesc si de intuitie ca sa ghicesc cam ce se cauta etc. Poate ajuta la ceva cine stie.

  Răspunde
 2. Nu știu cine poate citi un asemenea font. Cred că e cel mai prost font văzut vreodată pe un blog. Îți zic sincer…
  Elimină ”category” din url-ul categoriilor.
  Pentru related posts folosește altceva…. gen nrelate Related Content
  Buton g+ care e prima rețea socială (a doua ca popularitate) care contează, n-are.
  Fontul comentariilor e și mai jalnic… nu știu dacă merge mai prost de atât..

  În rest pare ok.. n-am săpat mult..astea le-am găsit la viteză..

  Răspunde
 3. Isi poate oferi continutul deja existent pe diverse platforme: fotografiile pe Flickr (ori Instagram) articolele pe o pagina de FB / Google + chiar, video-uri pe YT etc.

  Sa dea un search dupa cuvintele cheie ale site-ului si sa lase comments pe primele site-uri ce apar in rezultate. Cred ca si site-urile mari gen rt.com ar merge, sunt relativ pe acelasi gen.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.