Blogul e și pentru răspunsuri, dar și pentru întrebări. Am tot citit despre BitCoin, dar recunosc că nu am avut răbdare niciodată să citesc până la capăt toate informațiile. Despre BitCoin știu că este o monedă independentă care există exclusiv în format electronic. Am aflat că se poate cumpăra, dar că se și poate produce prin operațiunea de „minare”. Este cineva care citește acum acest articol și îmi poate lăsa un comentariu cu mai multe detalii despre BitCoin pe înțelesul oricui, scurt și la obiect? Mă refer mai mult la partea de mining pentru BitCoin. Adică, pot face mining de pe laptop fără să trebuiască să pun un computer dedicat să facă asta? După ce intru în posesia unui anumit număr de BitCoins ce pot face cu ele? Le vând? Aștept să le crească valoarea? Cumpăr cu ele ceva de pe undeva? Orice informație ușor digerabilă despre BitCoin ar fi de mare ajutor. Vă mulțumesc anticipat!


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  12 replies to "Care e faza cu BitCoin?"

  • Gabriel Răileanu

   Salut! :) Da, poți face mining pe laptop, dar în mare parte nu se merită (ți se vor uza componentele, uzură a componentelor ce se va observa destul de repede). Poți face plăți cu BitCoins sau poți aștepta să le crească valoarea sau le poți vinde. Toate cele bune!
   http://gabrielraileanu.com/

  • Alex

   Nu mai e rentabil la ora asta sa faci data mining cu un computer personal. Ajungi sa platesti mai mult pe curentul electric consumat pentru operatiunea de data mining decat produci bitcoins. Daca totusi vrei sa faci data mining iti trebuie ceva bani de investit si ai de asteptat o perioada destul de indelungata de timp pana reusesti sa iti recuperezi macar investitia. Era o chestie sa faci data mining cu PC-ul, defapt cu GPU (procesorul placii video) fiindca e mai rapid in data mining decat CPU, dar asta prin 2009, cand toata chestia era la inceput, si companiile nu incepusera sa investeasca la scara mare bani, pentru dezvoltarea aparatelor de data mining.

   • Gabriel Ursan

    Păi și acum care ar fi metoda ok prin care să muncești pentru BitCoins? În afară de achiziția directă :)

  • laurentiu

   Nu pe merita pe laptop. Am incercat eu pe calculator acum ceva vreme. Ideea e ca soft-ul pentru minat se foloseste de GPU (placa video) ca sa faca tot felul de calcule in legatura cu tranzactiile cu bitcoins, astfel pentru un hacker aproape imposibil sa distruga sistemul atata timp cat nu exista un server. Am incercat pe calculatorul meu si „minam” cam cu 50-60 de mhps (am un GTX 650 Ti Boost, nu e o placa slaba). Pe laptop aveam mult mai putin. Iar daca vrei sa-ti scoti banii dati pe curent ar trebui sa ai minim 300-400 mhps. Si pentru asta ai nevoie de o placa video puternica. Cele de la NVIDIA nu sunt bune pentru asa ceva (eu si pe laptop si pe PC am NVIDIA). Vazusem o placa de baza cu 6 placi video, creata special pentru bitcoin :) in fine, mai sunt si niste aparate pe care le conectezi la PC si se ocupa de mining, si cu un d-ala iti scoti banii pe el in 2-3 luni. Dar atata timp cat n-ai mai multe aparate d-astea sau mai multe PC-uri investitia nu se merita.. + ca trebuie lasate deschise 24/24. Aaa si nu incerca pe laptop ca daca n-ai racire buna se poate strica :)

   Iar daca vrei sa faci bitcoins prin alte metode, parca mai erau niste site-uri care te plateau in bitcoin pentru diverse job-uri. Oricum nu prea stiu ce va ajunge cu bitcoin-ul asta ca acum vad ca un bitcoin = 671.79 euro, iar acum cativa ani era cu putin peste 5 euro.

   • Gabriel Ursan

    M-am lămurit, nu fac de pe laptop.

    • Marius

     In momentul de fata mining-ul pentru Bitcoin nu mai este deloc rentabil. Chiar si cu o investitie de 1000$ pe aparate destinate mining-ului Bitcoin speri doar sa-ti recuperezi invistitia. Gradul de dificultate a crescut mult. Daca e sa discutam de mining Bitcoin de pe laptop sau PC ….NU
     Nu stiu daca pot pune linkuri aici pentru a argumenta cele spuse mai sus

     • Gabriel Ursan

      Poți să pui linkuri fără probleme Marius. Mulțumesc!

     • Gabriel Ursan

      Nici măcar cu pool mining?

     • Marius

      http://videotutorial.ro/masina-de-facut-bitcoin-bani-de-la-butterfly-labs/
      urmareste video sa-ti faci o idee despre masinariile destinate Bitcoin, apoi vezi sub video la rubrica comment!
      Numai bine!!!

     • laurentiu

      Nu ma pot uita la video pentru ca randez ceva si mi se misca sacadat, dar din cate am citit din articol aparatul pe care l-a primit minereste cu 5 ghps, au aparut acum si unele cu 1 thps (1000 ghps), ba chiar vazusem o masina care avea 3 thps si puteai sa-i mai pui niste module fiecare de inca 3 thps (in fine, e si foarte scump + ca inca n-a aparut pe piata). Cu astea ar trebui sa scoti ceva bani :) (dar si investitia la inceput e foarte mare, plus ca sunt si niste riscuri…).

Comentează la acest articol