Un pic pe la Bucureşti

Iată că Digital Marketing Forum m-a purtat zilele astea pe la Bucureşti. Am decis să vin cu o zi înainte ca să mă pot odihni înainte de a ajunge la eveniment. Dacă mă trezeam la 4 dimineaţa şi mă porneam din Galaţi către Bucureşti ca să ajung la timp la eveniment, probabil eram un zombie care nu reuşea să reţină mare lucru.

Drumul de la Galaţi la Bucureşti e deja cale bătută pentru mine. Galaţi, Brăila, Slobozia, autostrada soarelui (A2) şi în final Bucureşti. Recomand traseul ăsta în continuare pentru că e mai rapid şi mai puţin obositor. Ai aglomeraţie până ieşi din Galaţi, apoi, un pic de aglomeraţie până traversezi toată Brăila şi după aia e mai lejer. Atenţie însă la localităţile brăilene de până în Slobozia şi la gropile de înainte de Slobozia. Prietenii ştiu de ce :). În rest, în afara localităţii poţi merge lejer peste limita legală, dacă vrei :).

Aglomeratie BucurestiAutostrada soarelui e ok. Zicea cineva la un moment dat că s-au desprins nişte plăci de beton şi cică ai surprize. Nici vorbă. Se circulă bine şi e destul de liberă. Bagi 139 Km la oră :) şi în mai puţin de o oră eşti de la Drajna în Bucureşti. Şi partea bună e că porţiunea care „înţeapă” autostrada în Bucureşti e destul de liberă vreo 10 Km, indiferent la ce oră ai veni. Deci, pătrunzi rapid în inima Bucureştiului, după care începi să te lupţi cu aglomeraţia specifică dragei capitale.

iGO pentru iOS m-a dus direct la hotelul unde mi-am luat cazare, Domenii Plaza de la Residence Hotels. Am prins o ofertă bună la 60 de euro de pe Booking.com şi aşa am învăţat şi la ce e utilă aplicaţia Passbook preinstalată pe iPhone, aplicaţie compatibilă de ceva vreme cu aplicaţia Booking.com pentru iOS.

Domenii Plaza BucurestiÎn ceea ce priveşte hotelul, am doar cuvinte de laudă. Personal amabil, stil clasic şi miros specific hotelurilor vechi cu o poveste în spate (probabil folosesc un odorizant special :)). Internetul wireless nu funcţiona, însă staff-ul a fost foarte prompt şi cu un restart la router au rezolvat problema. În plus, am rămas plăcut surprins că în acest hotel s-a filmat şi reclama românească la Samsung Galaxy Note 2. Am recunoscut mocheta şi mobilierul :).

Centrul Vechi BucurestiDin fericire, am avut cu cine să-mi petrec timpul în Bucureşti, deoarece un bun prieten de-al meu din cartier se afla aici. Am exersat mersul pe jos de la hotel până la gura de metrou din Aviatorilor şi am luat metroul 4 staţii până la Piaţa Unirii.

Odată ajuns acolo, am mers împreună cu prietenul meu din Galaţi în centrul vechi la 100 de beri :). Vă recomand dacă ajungeţi în zonă. E foarte fain să stai la bar şi să încerci diverse sortimente de bere de care nu ai auzit niciodată dacă nu ai mai mers pe acolo. Vin oameni faini, iar muzica e ok. Rock comercial :).

100 beriApoi, clasicul KFC :) şi din nou la 100 de beri :). Dar scurt, pentru că a doua zi am treabă :). Din nou metrou, după care două staţii cu autobuzul, că nu mai aveam chef de mers atâta pe jos şi din nou în camera de hotel unde scriu acest articol îmbrăcat de noapte în tricoul de la Pato :).

Sper să învăţ multe chestii interesante mâine la Digital Marketing Forum că sunt mulţi speakeri faini. Un eveniment realizat de compania lui Manafu.

5 comentarii la „Un pic pe la Bucureşti”

 1. Astept detalii…
  Si ma simt mandru, fiindca in general oamenii se imbraca de culcare cu ceva foarte comod si care le place in mod deosebit fiindca il poarta 6-10 ore si trebuie sa fie confortabil… inseamna ca iti place!
  Nu mai zic ca parca e personalizat pentru un blogger galatean :D.

  Răspunde
 2. Foarte tare :)

  PS: Esti nebun? „Bagi 139 Km la oră”? Stii ca numele 39, 139 si cele care au in componenta „39” sunt numerele mele blestemate? :)) le vad peste tot: la nr de la masini, la ceas, in jocuri, pe net, peste tot.. :))

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.