De ce să îți cumperi un telefon nou?

De ce sa iti cumperi un telefon nouÎn ultimii ani, cele mai multe telefoane de ultimă generație au prețuri foarte mari și prima întrebare care trece prin mintea tuturor este „cât costă dacă îl cumpăr la mâna a doua?”. Primul răspuns: „sigur mai puțin”.

Așa că imediat cum ajungi acasă intri pe net, cauți printre miile de anunțuri și te hotărăști asupra telefonului a cărui preț îți convine cel mai mult.

După toate astea urmează pregătirea întâlnirii cu posesorul viitorului tău telefon. Dar înainte de marea întâlnire, îți suni cel mai priceput prieten în acest domeniu și îl convingi să meargă cu tine.

În cele din urmă reușești să îți cumperi telefonul mult visat, dar care trebuie uneori decodat, resoftat, etc. Îi cumperi  și folie și husă nouă și descoperi că îți trebuie și un alt format de cartelă.

După un calcul simplu, observi că ai fi putut să mai aștepți o săptămâna și ți-ai fi cumpărat telefonul nou din vitrina magazinului, pe care cu siguranță nu l-a butonat nimeni înaintea ta.

Și povestea ar putut fi una mult mai simplă.

După ce vedeai telefonul în vitrină, mergeai acasă, intrai pe site-ul magazinului pe care abia l-ai vizitat. Dacă are.

Îți luai o ciocolată caldă lângă tine și biscuiții preferați, te așezai confortabil în scaunul tău de la birou sau în pătură ta călduroasă, cu laptopul în brațe, și ai fi avut la dispoziție o după-amiază întreagă în care să alegi cine îți va fi viitorul „prieten” care va păstra cele mai importante secrete ale tale.

Eu, spre exemplu, am multe cunoștințe care înainte de a-și achiziționa un telefon nou, caută săptămâni întregi pe net, fac comparații între telefoane, se informează despre sistemul de operare cel mai bun pentru miile de aplicații existențe, se entuziasmează la vederea unui accesoriu care ar merge de minune cu telefonul pe care încă nu îl au, dar l-au comandat deja online.

După scurt timp, vine ziua cea mare, în care deschid pentru prima dată cutia telefonul mult așteptat, sunt în culmea fericirii și par a avea în mână viitorul lor gadget, de care vor avea grijă următoarele luni.

Daniela Carmen PopoviciBineînţeles, asta e o situaţie cu care mă asociez eu, pentru că sunt multe dealuri bune şi pe piaţa second hand.

Totuşi, voi ce preferaţi? Telefon nou sau telefon la mâna a doua?

Acest articol este un guest post scris de către Daniela Carmen Popovici, viitor sales representative la GSMRoShop.ro.

3 comentarii la „De ce să îți cumperi un telefon nou?”

 1. Eu, cel putin in ultima vreme, am ajuns sa imi iau telefoane la reinoirea de contract. Fara niciun ban in plus, dar… cu butoane!
  Am vazut ca in ultima vreme e tot mai greu sa gasesti ceva cu butoane si…sa nu fie qwerty

  Răspunde
 2. Eu nu am fost niciodata adeptul lucrurilor la mana a 2 a. Desi recunosc ca am avut 2 tel luate de pe okazii. Prefer sa dau mai mult sa am garantie sa stiu ca nu a fost folosit de nimeni si la o adica daca se strica sau ceva am garantie. Deci subt adeptul lucrurilor noi si de calitate.

  Răspunde
 3. Nu am avut bani pentru unul la prima mana adica nou :) si a avut vecinul un telefon bun la mana a doua pe care l-am cumparat fara sa ma gandesc prea mult merita banii.Dar de obicei daca am bani respectivi de obicei merge pe unul nou.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.