Tu ți-ai cumpăra un computer SH?

Întrebarea care dă titlul acestui articol este dacă tu ți-ai cumpăra un computer SH. SH este prescurtarea de la Second Hand, adică la mâna a doua după cum probabil știți.

Întreb asta fără să fac neapărat referire la computerele sau laptopurile SH pe care le găsiți pe site-uri de anunțuri precum Mercador, Okazii sau Tocmai. Acolo sunt computere sau laptopuri SH puse în vânzare de persoane fizice. Uneori poți să ai de-a face cu un deal bun, alteori cu un țepar. Eu nu prea sunt adeptul cumpărăturilor de pe astfel de site-uri și nici adeptul vânzărilor de pe astfel de site-uri.

Nu că n-aș avea încredere, dar întotdeauna când am avut de vândut ceva m-am folosit de blog și de rețelele de socializare, iar în maximum 2-3 zile vindeam deja produsul pe care vroiam să îl vând. De cumpărat recunosc că am cumpărat de pe Okazii niște căști de iPhone pe vremea când aveam iPhone și niște odorizante auto cu miros de gumă Turbo pe care le-am găsit acolo mai ieftin decât în comerț. În rest, sunt un adept convins al lucrurilor noi. Începând cu telefoanele mobile, tabletele, laptopurile și sfârșind chiar cu mașina. Îmi place mirosul de nou.

Însă am văzut prin catalogul de un magazin online pe care recunosc că am petrecut ceva timp.

Este vorba de PCMadd.com, magazin online cu ceva tradiție în vânzarea de computere, laptopuri, tablete, componente etc. la mâna a doua sau refurbished (tot un fel de mâna a doua recondiționat).

Nu e articol publicitar, conține doar link de afiliat, dar recunosc că nu l-aș fi scris dacă nu petreceam câteva zeci de minute bune navigând prin magazinul lor online. Chiar am avut un moment de rătăcire când eram pe cale să comand un computer Apple mai vechi doar de dragul de a testa experiența Apple cu niște costuri ceva mai reduse. Dacă aveau vreun Chromebook SH cu siguranță îl cumpăram fără să stau pe gânduri :)

Încă mă gândesc la un laptop SH pentru ai mei (părinți) și mi-am dat seama că dacă aș alege ceva dintr-un magazin de profil ar fi mult mai safe. Îmi place cum e gândit și realizat magazinul online + faptul că ai diverse opțiuni pe care le poți adăuga unui sistem de calcul ales. Poți să spui că vrei mai multă memorie RAM sau că vrei Windows deja gata instalat și optimizat ca să nu mai ai bătăi de cap. Dacă aveți timp dați o tură pe PCMadd.com și jucați-vă pe acolo cu diverse configurații sau sisteme SH.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

6 comentarii la „Tu ți-ai cumpăra un computer SH?”

 1. Eu sint adeptul aparatelor SH.De curind mi-am cumparat un GT-I9300 (S3) doar pentru simplu fapt ca nu-mi trebuie mai mult si este un Samsung iar Samsung chiar stie sa faca telfoane.Cu niste programele de maxim 10euro bucata mi-am facut un telefon super bun.M-am uitat si eu pe magazinul respectiv, sincer sa fiu la banii pe care pe care vreau sa-i investesc (2700Ron) imi fac un caculator mult mai performat decit ce gasesc acolo, insa pentru cei ce au o afacere este foarte bun (mai ales la capitolul imprimante).Aceasta e parerea mea.

  Răspunde
 2. Nu, n-am cumpărat niciodată componente sau sisteme SH și nici nu cred că voi cumpăra. De ce? Foarte simplu: problema e, în primul rând, garanția. Din nici un magazin SH nu am văzut să ofere garanție mai mare de 6 luni. Dacă se strică după 6 luni și 1 zi, ce fac? Pierd banii, așa-i? Merg pe principiul englez: I’m too poor to buy cheap shit. :)
  Alt motiv pt. care nu cumpăr SH: componentele (sau sistemul) sunt deja uzate moral și fizic. De ce aș vrea să pun ceva gata obosit în calculatorul meu? Pentru câțiva lei pe care i-aș putea economisi și apoi pierde de tot, în cazul în care SH-ul crapă?
  Prefer să cumpăr ceva nou, chiar dacă e produs de firmă obscură, căci garanția pe cel puțin 2 ani e asigurată. Iar după 2 ani… deja te uiți după altă generație…

  Răspunde
 3. 7 sau 8 calculatoare SH, apoi a urmat unul nou și performant. După 2 ani l-am vândut și mi-am luat un laptop SH. Am folosit laptop-ul aproximativ 4 ani. Acum câteva luni am făcut schimb cu iubita mea și i-am ”confiscat” Lenovo-ul ei pentru că e mai performant. Acer-ul SH îl folosește ea. Eu sunt pe interes.:))

  Răspunde
 4. Eu as cumpara! Doar pe testate nu pe vorbe. Si spun asta in ideea ca eu am lucrat 1 an la un astfel; de magazin. “Windows deja gata instalat și optimizat” ? Poate gata instalat. Optimizarea este cea oferita de Microsoft la nivel de instalare pe curat. In schimb este o super afacere pentru firme care vor PC-uri cu licenta la un cost foarte bun.

  Răspunde
 5. Preturile sunt prea mari pentru SH sau refurbished.La banii astia cumperi componente si faci un pc cu o configuratie ok.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.