Tricouri personalizate de calitate

Am ţinut neapprat să precizez în titlul articolului meu cuvântul “calitate” pentru că este foarte important ca atunci când alegi un tricou personalizat acesta să fie de calitate. Crede-mă, nu vrei să faci nici un cadou de proastă calitate şi nici nu vrei să porţi un tricou de proastă calitate. Mai ales dacă vorbim despre un tricou personalizat.

Tricou personalizat baby loading

În acest articol vă invit să analizăm un pic la rece avantajele de a purta tricouri personalizate. În general, când recomand ceva cuiva, nu apelez niciodată la marketing ieftin, mai ales că cititorii mei sunt mai inteligenţi decât ai altora şi prin această expresie nu vreau să copiez deloc caţavencii :). Să vedem.

E tricoul personalizat cool?

Întrebarea nu necesită neapărat un răspuns de genul “da” sau “nu” sec, chiar dacă un trainer de vânzări mi-ar da peste gură spunând că e o întrebare închisă.

Întrebarea necesita un răspuns de genul “da, cu siguranţă e cool” sau “nu este cool încă” :). În ceea ce priveşte personalizarea de “stuff“, toată lumea o apreciază. De la cocalar la geek, de la fan Android la fan iOS :), de la copii la adulţi şi aşa mai departe. Poate e doar părarea mea, aşa că hai să vedem.

[polldaddy poll=6676043]

De ce tricou personalizat?

Ok, să presupunem că noţiunea de cool nu-i atinge pe toţi la suflet. Cu siguranţă nu pe toţi cititorii mei. Recunosc că uneori nici pe mine, cu toate că uneori toţi cred că simţim nevoia să fim cool într-o anumită situaţie. Chiar şi la nivel subconştient. Hai să vă propun câteva motive pentru care am putea alege un tricou personalizat.

  • Este diferit. Chiar dacă alegi un model propus de firma care face tricouri personalizate, cu siguranţă nu vei găsi la fel de multe persoane cu un tricou similar.
  • Poate fi unic. Îţi poţi alege tu designul şi mesajul. Şansele să ai un tricou unic sunt foarte mari.
  • Este o soluţie ieftină, dar de impact. Dacă ai o companie sau te ocupi de achiziţii pentru o companie, atunci vei descoperi că un tricou personalizat te poate costa mai puţin decât multe alte elemente de branding care nu atrag atât de mult atenţia şi nu generează impactul propus în campania ta de marketing.
  • Este mai ieftin. Chiar dacă sună ciudat, un tricou personalizat poate fi de multe ori mai ieftin decât un tricou simplu pe care te-ai hotărât să-l cumperi observându-l la vreo promoţie printr-un hipermarket.

Fiecare dintre noi avem nevoi şi probleme. Fiecare dintre noi avem atât motive logice cât şi emoţionale pentru a cumpăra ceva, orice. Ţine de noi să ne dăm seama de ce alegem ceva. Că e un tricou personalizat, un smartphone sau o maşină, impactul raţional şi emoţional ar trebui să fie acelaşi. Eu zic că merită să luam deciziile după aceleaşi principii, indiferent de valoarea sau importanţa achiziţiilor.

Motive de a cumpara

Observaţi accentul pe cuvântul “cumpăra“. Nimeni nu mai ne vinde nimic în vremurile astea. Noi alegem, cumpărăm, dar în nici un caz nu ne vinde nimeni nimic. Spuneţi-mi de câte ori a venit un prieten la voi şi s-a lăudat cu o expresie de genul “Frate, hai să-ţi povestesc ce mi-a vândut cineva!“? Nu …, toţi spun “Frate, hai să-ţi povestesc ce chestie tare mi-am cumpărat!” E normal şi corect. Este important să facem noi alegerile chiar dacă de fiecare dată suntem ajutaţi de puţintel marketing :).

Tricoul personalizat. Doar cadou?

Nu ştiu. Aştept să-mi spuneţi părerea voastră prin comentarii la acest articol. Eu consider că nu, dar părerea mea nu poate fi singura părere, clar.

Recunosc că majoritatea prietenilor cuiva se gândesc pe ultima sută de metri ce să-i cumpere unui amic care tocmai i-a invitat la multă băutură şi mâncare moca de ziua lui :) şi aleg un tricou personalizat (inclusiv eu am făcut asta de multe ori :)), însă nu-i o idee rea deloc. De fiecare dată a funcţionat şi de suficient de multe ori când am mers în vizită la prietenul respectiv acesta purta tricoul personalizat primit cadou chiar şi cu câţiva ani în urmă.

Care-i treaba cu calitatea?

Deja sunt puţine firme care se mai riscă să vândă tricouri personalizate de slabă calitate, mai ales pe internet. Am doar câteva tricouri personalizate în garderobă, dar trebuie să recunosc că sunt mult mai suferitoare decât alte tricouri de firmă pe care mi le-am cumpărat bucuros (poate mi-am luat ţeapă, cine ştie).

Apoi, motivul logic care îmi răsună în minte face apel la procedura de înscripţionare a tricourilor care de cele mai multe ori se face la temperaturi extrem de mari pentru o calitate superioară. Dacă tricoul în sine nu ar fi fost de calitate, atunci ar fi cedat rapid la metodele de înscripţionare, nu? Poate că logica mea n-o fi corectă, dar mergând pe principiul bancului cu logica (nu-l ştiţi?), cred că logica mea e corectă. Şi dacă nu ştiţi bancul cu logica la care mă refer, el sună cam aşa:

În armată, un cadru militar cu grad mediu vede un soldat citind o carte. Curios, întreabă:

– Soldat, ce citeşti acolo?

– O carte de logică, să trăiţi!

– Şi cum e mă cu cartea asta de logică? Ce te învaţă?

– Să trăiţi! Permiteţi-mi să vă explic! Dumneavoastră aveţi acvariu acasă?

– Da!

– Înseamnă că vă place peştele, logic, nu?

– Da, logic!

– Înseamnă că vă place să mergeţi din când în când şi la pescuit, nu?

– Da, merg!

– Înseamnă ca la pescuit mai beţi şi câte un şpriţ şi mai fumaţi câte o ţigară, logic, nu?

– Da mă soldat, aşa e. Logic!

– Şi înseamnă că atunci când veniţi uşor ameţit de la băutură acasă vreţi să faceţi dragoste cu soţia, nu?

– Da mă soldat, dar cum ţi-ai dat seama?

– Logică, să trăiţi! Asta înseamnă ca, logic, vă plac femeile şi în concluzie sunteţi heterosexual, da?

– Aşa este soldat! Bună treaba asta cu logica! De ţinut minte şi băgat la cap.

Cadrul militar cu grad mediu ajunge spre seară la comandantul unităţii pentru raportare. Comandantul întreabă:

– Ce ai făcut azi?

– Păi, domnule comandant am învăţat despre logică de la un soldat care citea o carte de logică.

– Şi ce ai învăţat mai exact?

– Haideţi să vă exemplific domnule comandant! Aveţi acvariu acasă?

– Nu!

– Logic, sunteţi homosexual!

Deci, dacă mie îmi plac tricourile personalizate din categoria geek, oare ce sunt, logic vorbind :)?

Tricou personalizat science try religion

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.