Trec printr-o perioada mai ciudata cu blogul

Cred că mulți bloggeri au trecut prin ea la un moment dat sau vor trece. Blogul personal cu subiecte generaliste vs un nou proiect de nișă care să împace și capra și varza, iar în același timp să-ți aducă satisfacții mai mari pe ambele planuri. Unii ar putea spune că merită ambele aspecte simultan.

Nu am nici timp și nici energie pentru asta. Și mereu îmi aduc aminte de sfatul bun primit de la Petre Dalea: nu te arunca în o mie de părți, că nu merge. Așa e, important e să faci una și bună. Dacă nu-ți permite timpul să le faci pe toate. Și mie nu îmi permite. Așa că momentan rămân la gabrielursan.ro în formă actuală cum s-a obișnuit toată lumea, inclusiv eu.

Nu renunț la blogul personal indiferent de frecvența cu care voi scrie articole. Și voi menține frecvența, pentru că mereu mă ”mănâncă” la tastatură să mai scriu câte ceva, orice. Însă o voi face lejer. Mult mai lejer. Pentru că m-am uitat un pic în jur și a început să-mi placă mai mult să citesc bloguri decât să scriu pe blog. Mi-am dat seama că nu pot să fiu nici cu știrea la 5 minute după ce a fost publicată pe site-urile internaționale, nici cu viralul care va deveni viral înainte să fie viral. Mi-e drag să citesc prin alte părți și eventual să public și la mine dacă mi s-a părut fain. Fără exclusivități prin alergare.

Am deja un blogroll care îmi oferă articolele pe care să le citesc cu bucurie la cafea. Și cred că voi mai adăuga în scurt timp încă două bloguri bune. Dacă tot le citesc, de ce să nu?

Asta nu înseamnă că voi scrie mai rar sau că nu mă voi implica în chestii. Sunt oameni care mă urmăresc zilnic sau săptămânal și voi fi acolo pentru ei. Mă voi implica în proiectele care îmi plac și voi încerca să fac ca blogul ăsta care va rula sub domeniul ăsta propriu și personal să aducă un plus comunității. Ar fi păcat să nu.

Singura diferență va fi că nu voi mai galopa. Gata cu traficul, gata cu PageRank, gata cu alte aspecte. Voi scrie diverse rahaturi și cam atât. Nimic nou în aparență, ci în esență. Uneori vor fi și articole de trafic, alteori vor fi și articole ca acestea. Și nu, nu voi renunța la comentariile de pe blog, pentru simplul fapt că ele (puține, multe) de cele mai multe ori mă ajută să merg mai departe. Comentariile înseamnă feedback. Faeedback-ul mișcă lucruri și oameni. E păcat să renunți la el și să fii doar publisher.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

12 comentarii la „Trec printr-o perioada mai ciudata cu blogul”

 1. Inteleapta alegerea. Eu cred ca odata ce ajungi la un punct e bine sa lasi treaba mai “moale”. Eu nu urmaresc prea multe bloguri, dar urmaresc canale de Youtube. Multi posteaza video-uri interesante la inceput, se chinuie cu tag-uri, descriere, titlu (un fel de SEO pentru video-uri), incep sa creasca si ajung la un moment dat sa faca un ban din treaba asta. Aici multi incep sa posteze din ce in ce mai prost, fara chef si uneori incep sa scada, pe cand altii isi fac “viata” mai usoara si posteaza cat mai simplu fara sa se mai complice cu alte treburi gen SEO-ul video-urilor, iar canalele lor cresc in continuare. As putea spune ca e ceva de genul si la blog, te chinui cu el la inceput pana “creste”, iar apoi lasi toata munca (gen SEO) si apoi pur si simplu scrii ce iti place tie. Aici nu ma refer la “am ajung mare, acum pot scrie orice prostie” ci doar la faptul ca dupa atata munca cu un blog iti trebuie o pauza de la munca costisitoare (optimizari, trafic) si sa te axezi pe partea placuta a blogging-ului.

  Răspunde
 2. Eu aş zice că “ciudat” este un pic prea sever de a considera perioada, dar însăşi “ciudat” e un cuvânt totuşi ciudat, şi cel mai ciudat e că nu găsăsc un alt cuvânt potrivit care să nu sune mai ciudat decât atît pe cît este de ciudat cuvîntul ciudat. Gata. Părerea mea ar fi că ai ajuns la un nivel important, aş zice într-un punct de unde poţi vedea perspectivele de viitor, şi asta e un lucru chiar foarte bun: ai ajuns la concluzia de “a face ce-ţi place”. Foarte mulţi fac lucruri ce nu neapărat le face plăcere, dar le fac, fără plăcere dar le fac, pentru că aşa impune societatea, oamenii din jur, mişcarea planetelor şi deviaţia spre roşu a spectrului luminii, creşterea rezoluţiei 4K, 8K şi de parcă nu era suficient deja 16K, totul în jur este o mişcare ameţitoare, hipnotică, antrenantă, amăgitoare, creşterea preţurilor şi “marile” promoţii, totul este un iureş. Dar la un moment dat închid fereastra (ca şi în ceva reclamă!) şi atunci se face linişte, rămîn cu propriile mele gînduri, sentimente, frămîntări, dileme şi încet-încet totul devine limpede, întrebările fac pereche cu răspunsurile şi se aşază frumos în banca lor, apar perspective noi la orizont, noi domenii de explorat, de cercetat, noi întrebări ce caută noi răspunsuri, dar totul într-un ritm molcom, mai normal, mai natural. Cel mai important e să faci ceva cu plăcere, cu pasiune, pentru că atunci ritmurile se armonizează cu vibraţiile dintre cele mai subtile ale universului cunoaşterii. E un moment important, şi de aceea aş zice că “ciudat” e un cuvânt totuşi un pic cam ciudat… Voi citi mai departe blogul pentru că îl citesc cu plăcere, şi cu asta cred că am spus tot. Aştept cu nerăbdare următoarele articole, indiferent cînd vor fi scrise !

  Răspunde
 3. eu le ridic pe rand dupa care le mentin cu cate 2 sau 3 articole pe saptamana la fiecare (vorbesc de nise diferite pe fiecare blog). pagerankul niciodata nu m-a interesat, iar traficul daca e de calitate e ok. in afiliere asta conteaza mai mult decat volumul. daca creste in timp e si mai bine. pe partea de blog personal inca nu am incercat… nu stiu inca despre ce as putea scrie…

  Răspunde
 4. Cam prin asta trec si eu de ceva timp. Apar insa diferite persoane care ma felicita si ma incurajeaza si astfel reusesc sa scriu in continuare. Stii bine cum sta treaba cu traficul la mine, iar la PR incep sa imi iau gandul..

  Răspunde
 5. Imi pare bine ca ti-ai mai amintit de acel sfat. Dim pacate eu n-am prea tinut cont de el si m-am cam imprastiat :) asa ca trebuie sa ma decid spre o directie …

  Răspunde
 6. Singurul lucru care este cu adevarat important, este sa scrii cu placere, orice ai scrie tu. Indiferent ca ai scrie pe 2-3 bloguri, sau pe unul singur. Drept, este cam greu sa ai timp de mai multe proiecte, eu sunt “dovada” vie, care a incercat sa mearga cu mai multe, si m-am impotmolit la jumate.. De aceea, pe blogul meu scriu ce-mi trece prin cap, nu pt SEO/SMM/PR sau alte astfel de scurte abreviatii.

  PS: Iti citesc blogul aproape zilnic, fie ca las un comentariu, fie ca nu, fie ca intru de pe telefon sau tableta.. :D

  Răspunde
 7. Blogul tau e perfect cum e acum. E adevarat, nu se justifica sa alergi mereu dupa o frecventa ridicata a articolelor si dupa trafic. Blogul meu a trecut prin multe transformari, a fost la inceput blog economic, cu multe articole care luau timp de documentare. Acum e blog de carti, e relaxant. e bine asa.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.