Timpul eleganţei (I)

Timpul nu mai avea răbdare.

În fiecare zi alegea dintre aceleaşi 10 cămăşi, aceleaşi 5 perechi de pantaloni şi aceleaşi 3 perechi de pantofi. Îşi punea grăbit laptopul în geantă, sorbind o gură de cafea pe fugă. În tot acest timp trebuia să fie extrem de atent şi să se mişte silenţios, ca să nu trezească toate persoanele care dormeau în casă.

Era o nouă zi de lucru. O nouă zi în care mergea să pună câte o cărămidă la construcţia visului său, iar asta îl motiva destul de mult. Renunţase în ultima vreme la atenţia asupra propriei persoane şi se concentra din ce în ce mai mult pe muncă, din ce în ce mai mult pe metode de a deveni mai prosper şi din ce în ce mai mult soluţii care să ofere un echilibru familiei.

Hainele relativ elegante le purta pentru că aşa impunea jobul. Nu-l deranja, pentru că încet, încet, devenea un alt om purtând acele haine. Un om mai sigur pe sine, căruia îi plăcea ce face. Totuşi, în urma eforturilor sale de a părea fresh în fiecare zi, apropiaţii săi îi citeau cu uşurinţă oboseala din ochi. Trebuia să se respecte un pic mai mult pe sine.

Se încărca deseori sau permitea să fie încărcat deseori cu lucruri care îi ronţăiau din energie. Atât la muncă, cât şi acasă. Dacă la început a fost apreciat pentru asta, în acest moment ajunsese ca lumea să creadă că e normal să se ocupe de toate. Prin urmare, nu mai făcea nimic deosebit. Pur şi simplu îşi făcea datoria.

Şeful său, un om care trecuse de ceva vreme peste prima tinereţe, ştia să aibă grijă de oameni. În plus, era un mare cunoscător al rafinamentului, având convingerea reală că un produs bun, care te face să arăţi mai bine, te poate ajuta şi în îmbunătăţirea stării de spirit. Avea întâlnire cu Ionuţ, tânărul care îşi clădea succesul personal în respectiva companie. Se uita la stilatul său ceas Karl Breitner care îi arăta că mai sunt 10 minute până la ora întâlnirii. Ceasul său elveţian i-a amintit de senzaţia avută atunci când îl cumpărase. Brusc şi-a aminitit şi de starea de agitaţie a lui Ionuţ.

Căutând el prin acest magazin online de ceasuri, se gândea să-i facă o surpriză lui Ionuţ. Adică să-l ajute pe acesta să-şi facă singur o supriză, pentru că realizarea personală îţi aduce mult mai multă satisfacţie decât alţi factori motivatori. Găsise un model de ceas Karl Breitner care credea că îl va face fericit pe Ionuţ. Între timp, acesta intră pe uşă.

– Salut Ionuţ! Fă-te comod.

– Bună ziua! Ce mai faceţi?

– Ionuţ, am să trec direct la subiect. Ai nevoie de ceva care să te facă să te simţi cu adevărat bine.

– O femeie? zise Ionuţ zâmbind.

– Treaba asta să i-o spui soţiei tale mai întâi. răspunse şeful său râzând.

Vă ascult domnule Popescu.

– Ionuţ, iniţial am vrut să te chem la o şedinţă de motivare. Să văd exact ce mai faci şi să încerc să-ţi ofer diverse direcţii care să-ţi ridice moralul. Dar ştii ce? Mi-am dat seama că ai nevoie de ceva care să te facă să te simţi bine. Ai nevoie să faci un pic de shopping.

– Sună foarte bine. Să înţeleg că mergem la cumpărături de electronice şi electrocasnice pentru casa dumneavoastră şi mă lăsaţi pe mine să aleg? întreabă Ionuţ cu un zâmbet larg, dând senzaţia că glumeşte.

Putem face şi asta, însă acum aş vrea să te gândeşti la un ceas de mână. Mă refer la un ceas elegant, un ceas de lux care să fie în zona bugetului tău, bineînţeles. Am o recomandare pentru tine dacă vrei.

– Numai cât mi-am imaginat am început deja să mă simt mai bine. Arătaţi-mi.

– Ionuţ, mi-ar plăcea să te văd la mână în scurtă vreme cu acest ceas Karl Breitner.

Ceas Karl Breitner

– Este foarte frumos domule Popescu! Este superb! Dar nu costă o avere?

– Ionuţ, există diverse game de preţ pentru ceasurile Karl Breitner. Despre Karl Breitner trebuie să ştii în primul rând că e o firmă elveţiană, ceea ce spune foarte mult. Uite, poţi citi mai multe aici despre ei, că au variantă de site şi în limba română. Revenind la preţ, modelul pe care ţi l-am prezentat costă 225 de euro. Da, sunt şi modele de ceasuri Karl Breitner care costă peste 2.000 de euro, însă şi modele ca acesta la puţin peste 200 de euro. Şi da, sunt încadrate amândouă în gama de ceasuri de lux, pentru că nu doar preţurile exorbitante definesc un ceas ca fiind de lux. Uite mai multe imagini cu ceasul pe care ţi-l propun.

– Sunt de-a dreptul încântat de recomandare domnule Popescu. Am să mi-l comand de pe internet imediat ce am banii disponibili.

– Ionuţ, dacă îţi voi face eu cadou acest ceas nu te va motiva cu nimic, însă eu sunt dispus să-ţi împrumut această sumă de bani acum pentru a nu amâna momentul fericit. Mi-i vei înapoia tu în câteva rate lunare. Ce zici?

– Faceţi comanda domnule Popescu. De unde îl comandăm online.

– De la topceas.ro, bineînţeles. Sunt probabil mai multe magazine online de ceasuri, însă de topceas.ro mă leagă ceva sentimental. Este magazinul online din care mi-am cumpărat şi eu acest ceas după multă agoniseală. După cum vezi, e tot Karl Breitner. Mie mi-a adus multă bucurie şi motivare în momentul respectiv.

– Aveţi dreptate, este timpul să schimb ceva, este timpul să am mai multă grijă de mine, este timpul să-mi dau seama că am doar o singură viaţă!

– Este timpul eleganţei în viaţa ta Ionuţ. Ai să vezi diferenţele după, chiar dacă vorbim deja de minute în şir despre un ceas.

Au realizat împreună comanda online, bucurându-se de parcă erau nişte bune prietene care tocmai ieşiseră la shopping de haine şi probau diverse rochii.

Au pus ca adresă de livrare adresa de la birou, iar în două zile vine curierul în sediul firmei şi întreabă de Ionuţ Popa. Ionuţ Popa însă nu era de găsit. Deja l-au căutat colegii prin diverse birouri, dar nu dădeau de el. Brusc, toată lumea îşi aţinti privirea către biroul domnului Popescu, şeful cel mare. Se auzeau nişte strigăte cu care nu erau obişnuiţi.

– Afară, afară! Eşti concediat! Nu mai vreau să te văd în faţa ochilor! Cum ai putut să-mi faci asta?

Continuarea în articolul viitor.

8 comentarii la „Timpul eleganţei (I)”

  1. „poţi citi mai multe aici despre ei, că au variantă de site şi în limba română”
    A zis „aici” si a aparut in aer link-ul, tehnologie din viitor :)) . In rest frumos, felicitari si bafta.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.