#StămCuSpor: 5. Mănâncă sănătos

Mulți oameni (incluzându-mă și pe mine aici) spuneau că nu au timp să mănânce sănătos. Pentru că aleargă toată ziua de colo-colo, stres, telefoane etc. Și că nu au timp să mănânce sănătos, așa că mănâncă ce apucă.

Acum că timpul nu mai este o problemă atât de mare pentru o bună parte dintre cei care stau acasă, e timpul să pui bazele unor noi obiceiuri. Să sapi la fundația aia nouă a obiceiurilor tale sănătoase. Mâncatul sănătos!

De ce?

  • Dacă mănânci sănătos te simți mai bine, ai mai multă energie și chef de viață. Plus că alimentația sănătoasă asigură un corp mai sănătos (logic) și o imunitate mai bună. Stimulează un cumul de factori (somn, digestie etc.)
  • Când mănânci sănătos vei învăța să mănânci mai puțin. Nu numai că vei învăța să fii mai cumpătat și să gestionezi mai bine resursele alimentare, dar ai șanse mari să slăbești dacă reușești să nu exagerezi.
  • Vorbeam de slăbire. Da, mâncatul sănătos te poate ajuta să slăbești. Asta îți va oferi mai multă stimă de sine și implicit vei fi o persoană mai fericită. Plus că vei fi mai agil, mai energic și mintea îți va deveni mai clară.
  • Riscul cel mai mare este să băgăm carbohidrați ”răi” în noi atunci când avem stări depresive. Pe lângă faptul că ne vom simți și mai rău, ne vom îngrășa. Încă sunt vremuri bune. De asta trebuie să începi obiceiul ăsta acum.

Pentru a opri răspândirea pandemiei și pentru a trece mai repede cu bine peste această încercare mondială, #StămAcasă. Și este important să #StămCuSpor. Am creat pe blog scurte articole etichetate astfel pentru a-ți da idei legate de cum poți să îți umpli timpul cu folos în perioada aceasta. Public zilnic câte o idee nouă.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.