Asta e o întâmplare semi-amuzantă prin care am trecut în urmă cu ceva vreme. Pe mine mă mai apucă uneori pandaliile cu detoxifiere, slăbire și alte alea. Și am citit eu la un moment dat că există o cură cu sare amară, ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Iar cura aia zicea să dizolvi un pliculeț de sare amară (pe care îl cumperi de la farmacie) în apă călduță și să bei. Apoi, spre seară, să razi un pahar de ulei de măsline cu suc de lămâie ca să nu-ți vină greață. Stați liniștiți, că n-am apucat să ajung la paharul de ulei și zeama de lămâie.

Dar am citit despre asta când eram la muncă. Și chiar am împărtășit intențiile mele cu niște colegi. Ei mi-au zis: Băi Gheorghe, stai liniștit că nu știi ce pățești, nu te joci cu sarea amară. Asta m-a incitat și mai mult. Băi frate, da ce poate să facă sarea aia amară? Hai să vedem. Era pe final de program. Mă duc repede la farmacie și cumpăr 3 pliculețe. În indicațiile curei scria doar unul. Eu am luat 3. Ca să fie.

Am pus eu un pahar de apă caldă și am amestecat un pliculeț de sare amară acolo. Și dăi și bea. Avea un gust oribil, dar hai să vedem ce și cum. Nu s-a dus toată sarea de pe fund, așa că ia și mai bagă apă peste ca să o iei pe toată Gabriele. Nu s-a dus toată de pe fund nici la al doilea pahar, așa că bagă-l pe-al treilea. Și s-a dus. Consumasem tot.

Ajung eu la birou și nimic. Mi-am zis că sarea amară e altă frecție la picior de lemn de pe site-uri ca acestea. Când să plec de la birou parcă mă borfăia oleacă. Am zis că e ceva normal. Doar am băut aproape un litru de apă în mai puțin de 5 minute. Ajung acasă ca să o iau pe fiică-mea în primire de la bonă. Frate, atunci m-a lovit puternic. Am simțit așa o senzație că dacă nu iese pe unde trebuie, sigur îmi iese pe nas.

Nu mai pleca bona. Stați să vă zic ce a mâncat, ce a făcut etc. Eu nu mai puteam. Eram alb la față. Într-un final pleacă. Am țintit baia cu vitejie. Nu apuc să-mi dau pantalonii jos că bate cineva la ușă. Un vecin care voia să-i semnez ceva ca să-și monteze centrală termică. Și avea și bani în mână pentru nu știu ce cotă parte. Am semnat imediat și nu am luat nici un ban. În final treaba a fost înfăptuită. Numai că nu m-am oprit aici, deși o pățisem. Oare ce ar face un al doilea pliculeț de sare amară? Ei bine, am aflat. Se numește noapte albă. Ca să nu mai zic că efectul s-a propagat și a doua zi. Zi în care aveam o deplasare la Constanța. Da, deci feriți-vă de sarea amară dacă nu vă pregătiți bine în ziua respectivă și în ziua de după.

Sare amara


Gabriel Ursan
Gabriel Ursan

Blogger @GabrielUrsan.ro. I love marketing & development. I also like how the internet changes the world.

  6 replies to "Feriți-vă de sarea amară :)"

  • Crina

   Cura respectiva se incepe intr-o zi de weekend.Nu e mai mananca nimic de pe la ora 14 , iar prima portie de sare amara e la ora 18. Nu se pune un plic intreg,30 de grame. Se pun 20 de grame si se dizolva intr-o cana cu apa. A doua portie e la ora 20. Pana la ora 21 trebuie sa se declanseze eliminare unor scaune moi,apoase.Daca nu, se face clisma.Abia la ora 22 se bea amestecul de 120 ml de ulei de masline si 180 ml de suc de grepfruit. Dupa ce se bea amestecul se sta cel putin 20 de minute intins in pat pe partea dreapta si se continua cu somn.A doua zi dimineata la ora 6 se bea a treia portie de apa cu sare amara,tot 20 de grame. A parta portie e la ora 8. Prima masa din ziua a doua trebuie sa fie lichida,suc proaspat facut din fructe si legume, exclus lamaie sau grepfruit ca sa nu mai stimuleze bila. Eu mi-am facut suc din mere ,morcov si portocala si la foamea pe care o aveam a fost cel mai bun suc baut vreodata. Sucul se bea pe la ora 11. Alte gustari incep un pic mai tarziu,sucul energizeaza organismul. Eu nu am mai avut nevoie de nimic pana la ora 18. Doar apa. Detoxifierea se termina pana se bea sucul. Apoi se poate relua cursul vietii.

  • Dan Ababei

   Dacă te apuci de curele debitate de țațele ce se cred specialiste în toate celea…

  • Ciprian Florin Florea

   Bai Gheorghe, eu ti-am zis sa pui un varf de lingurita, nu un plic. Vezi poate iti pocneste vezica in tine, ca daca ai ceva pe la rinichi, vreo piatra or something… iese pe uretra si s-ar putea sa nu fie asa bucurie…

  • Ciprian Florin Florea

   Ca o completare, cura asta nu este pentru detoxifiere, este pentru cei care au probleme cu fierea sau „bila lenesa” cum i se mai zice. Sarea amara stimuleaza secretia de bila si tot odata dilata canalele biliare, eliminand astfel sedimentele (pietrele) de la fiere (unii zic ca si alea de la rinichi, inca mai studiez problema). Problema pe care nu o inteleg multi, este ca, inainte sa faci cura respectiva, TREBUIE sa iti pregatesti organismul pentru asta. Cel mai bine ar fi sa nu bei decat apa timp de vreo 24 de ore si apoi te apuci de baut apa cu sare amara. Daca bagi sarmale, friptura si racitura si bei apa cu sare amara, s-ar putea sa ajungi la urgente. :)

   • bouaru_lenuta

    am facut aceasta cura,este eficienta , dar………trebuie sa fii pregatit… si urmati pasii descrisi in dieta ….2 zile libere sa stai acasa neaparat,sa nu faci nimic dupa ora 18 cand se inghite uleiul cu lamaie.

Comentează la acest articol