Sănătate și frumusețe de primăvară

Sănătatea este un concept superior, cuprinzând într-un tot sănătatea fizică, mentală, intelectuală, socială și spirituală care contribuie la bunăstarea și echilibrul nostru. Mulțumesc lui Popa Ion Bogdan pentru acest guest post și contribuția adusă blogului www.GabrielUrsan.ro

În ceea ce privește frumusețea: frumusețea este gloria femeii, frumusețea este călăuza sufletului tânăr, frumusețea este eternitatea care se privește lung în oglindă, frumusețea este umbra lui Dumnezeu asupra Universului. Primăvara, grija pentru sănătate  se află în strânsă legatură cu lupta împotriva asteniei.

Astenia este acea stare generală de slăbiciune, cauzată de schimbările bruște de temperatură și lumină, coroborate cu alimentația nesănatoasă din timpul iernii. Iarna se consumă mai multe alimente conservate, cu aport scăzut de vitamine și săruri, acest lucru generând un dezechilibru interior.

Simptomele asteniei de primăvară sunt: lipsa de energie, putere de concentrare redusă, dureri de cap, stări de continuă oboseală și somnolență, scăderea sau creșterea poftei de mâncare, probleme de greutate, nevoia de a plânge, insomnie.

Ce trebuie să facem pentru a intra pe un făgaș normal?

În primul rând trebuie să avem grijă la alimentație. Specialișitii recomandă o alimentație echilibrată, bogată în vitamine, cu includerea verdețurilor de sezon și evitarea dulciurilor concentrate, zahărului și cafelei.

Grija pentru alimentație trebuie împletită cu somn corespunzător, de cel puțin 7 ore pe zi și cu exerciții fizice regulate.

Câteva alimente ce se recomandă a fi consummate în această perioadă:

 • Sparanghel: aliment bogat în proteine, fibre, vitamina A, C, K, acid folic, calciu, magneziu și potasiu; conține puține calorii. Se prepară foarte ușor, pe grătar sau lăsat la abur câteva minute, transformându-se astfel într-o garnitură sănatoasă.
 • Spanac: aliment foarte ușor de preparat, metodele de preparare fiind foarte diverse. Este o sursă foarte bună de vitamina C, vitamina K, acid folic, magneziu și fier. Poate fi consumat atât fiert, cât și crud, în salate.
 • Ridichi: aliment bogat în vitamina C, acid folic și potasiu, ce ajută la îmbunătățirea funcțiilor rinichilor, scăderea riscului declanșării cancerului și ameliorarea problemelor digestive.
 • Ceapă verde: poate fi introdusă în aproape orice combinație alimentară. Conține doar 32 kilocalorii la 100 g, iar experții susțin că în ceapă se găsesc cei mai puternici antioxidanți.
 • Salată verde: are un conținut bogat în fibre, potasiu, fier, calciu, fosfor, iod, magneziu, arsenic, betacaroten, vitamine(A, B, C, D, E). De știut: conținutul de vitamina C scade dacă nu se ține cu rădăcina în apă.
 • Urzici: au capacitate vindecătoare foarte mare. Astfel, urzica ne ajută în tratarea sau ameliorarea următoarelor probleme: anemie, acnee, afte, probleme legate de păr, diabet, impotență, flebită și tromboflebită, etc.
 • Busuioc: aliment bogat în vitamina A și flavonoide (scad riscul apariției cancerului)

Lista ar putea continua, dar m-am rezumat la cele mai importante.  Dacă vom consuma cu înțelepciune aceste alimente ne putem asigura o stare generală de bine, și astfel, vom evita astenia de primăvară.

Sanatate PrimavaraSă nu uităm însa și de odihnă (somn cel puțin 7 ore pe zi) și de exercițiile fizice. În ceea ce privește exercițiile fizice, nu este absolut necesar să mergem la o sală de fitness. Putem foarte bine să facem niște exerciții acasă, putem ieși la alergat, sau chiar la o plimbare prin parc.

Toate acestea cumulate, cu siguranța ne vor crea starea de bine pe care o dorim și de care avem nevoie.

În perioada de primăvară, și frumusețea reprezintă un subiect pe care se pune accent, mai ales de către sexul frumos. Doamnele, respectiv domnișoarele, renunța la ținuta de iarna, astfel fiind necesar să acorde o mai mare atenție modului în care se afișeaza, lipsurile fiind mult mai evidente acum.

De altfel, frumusețea se află în strânsă legătură cu sănătatea, așa că, tot ceea ce am spus până acum cu privire la sănătate  este valabil și pentru menținerea aspectului fizic dorit.

Voi prezenta în continuare și alte practici de îmbunătățire a aspectului fizic, practici ce vizeaza, în principal, doamnele si domnișoarele.

Astfel, este bine să se folosească:

 • Ulei pentru fată. Acesta se aplică înainte de fondul de ten. Datorită schimbărilor climatice, pielea devine foarte uscată, și prin aplicarea directă a fondului de ten, devine mai iritată.
 • Ulei pentru păr. Dacă părul este cu fir gros sau este deteriorat, se recomandă uleiul de cheratină, altfel se recomandă uleiul de argan, atât pentru păr cât și pentru scalp.
 • Loțiuni de piele și față pentru hidratare intensivă;
 • Produse cu factor de protecție. Razele solare fac rău și primăvara (nu doar vara).
 • Exfolianți pentru corp. Pentru a avea un aspect tânăr și proaspăt, pielea trebuie exfoliată.
 • Exfoliere pentru față. Una dintre cele mai moderne metode de exfoliere pentru față este folosirea unei perii electrice speciale
 • Balsamuri pentru buze. Buzele reprezintă cea mai sensibilă parte a feței și astfel, merită atenție specială. Balsamurile pentru buze sunt foarte benefice.

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „Sănătate și frumusețe de primăvară”

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.