Să ni se dea. Să se rezolve. S-a spart.

Să ni se dea, că merităm. Am votat, să primim. Suntem cetățeni, să primim. Suntem cât de cât cu taxele la zi, să primim. Din păcate eu nu sunt de acord cu această mentalitate. Și nu pentru că nu ar fi logică sau corectă. Ci pentru că această mentalitate creează inadaptați.

(P) Obține reducere pe viață de -20% la comisioanele de tranzacționare crypto Binance folosind linkul meu de afiliere. Reducerea de -20% este reducerea maximă pe care probabil o poate oferi un afiliat Binance cu vechime. Acest material nu este un îndemn sau un sfat de investiții.

Un om care tot așteaptă să i se dea ceva pentru că el crede că a făcut ceva este un inadaptat al vremurilor noastre. Și înțeleg de ce crede că e normal să i se dea. Dar nu va supraviețui așa. Și va muri trist și nesatisfăcut. Că nu i s-a dat. De la stat.

Oameni buni, indiferent pe cine veți vota sau veți alege să vă reprezinte, nu veți primi nimic la schimb (exceptând pe cei care au jocurile făcute deja sau li s-au promis nu știu ce funcții din care pot fura sau pot dormi liniștiți – că așa se face – apropo, dacă îl vezi pe unul înflăcărat cu promovarea unui candidat să știi că va fi măcar un funcționar pe la o instituție de stat dacă omul său va câștiga alegerile – așa merge treaba).

Soluție la ”Să ni se dea, că merităm!”: fii bun pe ceea ce faci – atât de bun încât nu va conta regimul de conducere politică. Dacă ești bun, evoluezi și inovezi, te vei descurca și pe timp de război. Nu contează pentru tine cine conduce formal. Tu ești bun și te vei descurca oricum.

Să se rezolve. E cam aceeași poveste ca la ”Să ni se dea, că merităm!”. Uneori, autoritățile nu-și fac treaba, sau ai vecini nașpa, sau ai un job prost plătit. Chestiile astea nu se vor rezolva până mori. Poate se vor rezolva la generația viitoare. Dar noi nu vom prinde treaba asta civilizată. Avem o singură soluție.

Să rezolvăm noi direct. Cum putem. Prin ce putem. Dacă vrei ca tu sau copilul tău să fie mai bogat și mai împlinit este o singură schimbare pe care o poți face. Nu mai gândi în termeni de probleme (că probleme sunt cu duiumul). Gândește în termeni de soluții. Sunt foarte mulți oameni cu idei excepționale pe lumea aasta. Păcat că ei se așteaptă să le implementeze alții. Păcat, mare păcat.

S-a spart. S-a stricat. S-a rupt. S-a etc. Nu. Nu s-a spart. Există două variante. Tu l-ai spart sau el/ea l-a spart. Dacă tu l-ai spart nu poți să zici că ”s-a spart”. Trebuie să-ți asumi responsabilitatea și pentru lucruri mai puțin plăcute. E un prim pas în evoluția ta ca om și în evoluția noastră ca oameni. Asumă-ți faptele. Și vei fi un om mai fericit, mai împlinit și mai creativ. Plus de asta, vei da un exemplu pozitiv celor din jur. Asumându-ți faptele.

Asumare

Sursă imagine: ”Știai” via Shutterstock

4 comentarii la „Să ni se dea. Să se rezolve. S-a spart.”

  1. Din pacate nu avem ce face, sunt prea multi cretini care dupa ce pun stampila incep sa spuna „sa mi se dea, ca meritam” sau „sa mi se dea, ca am muncit o viata intreaga”. Sa o spunem drept, este o mentalitate comunista.

    Răspunde

Comentează la acest articol

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.