Rift, un inlocuitor bun pentru World of Warcraft

Am instalat Rift la recomandarea unui prieten care mi-a zis că merită să-mi testez noul laptop un pic. Nu că ar fi ceva legat de super grafică, dar, pentru că sunt un vechi fan MMORPG, a știut el ce-mi recomandă :)

Rift este cea mai bună clonă gratuită pentru WoW. Nu cred că o să găsiți o clonă mai bună. Nici ca gameplay, nici ca grafică. Hai poate Aion e mai ok ca grafică din ce spun unii, dar n-am testat personal. Imaginează-ți că ești un fost jucător de WoW, că ai instalat Rift și că în momentul când te apuci de jucat știi deja tot ce se întâmplă pe acolo. Meniul e ca la WoW, storyline-ul e ca la WoW, quest-urile sunt ca la WoW.

Dacă ai fost dependent de WoW deja îți este teamă să joci Rift, pentru că te prinde. Și te prinde relativ repede. Eu am level 8 făcut în maxim două ore de joc și momentan mă opresc aici. La fel ca și cu lăsatul de fumat, am puterea să îi văd pe alții cum fumează, dar să nu mă apuc de jucat un alt MMORPG. Pentru că WoW mi-a mâncat cam doi ani din viață. Mie și prietenilor mei. Prieteni cu care ieșeam la bere ca să discutăm despre cum abordăm următorul raid, următorul prieten pe care îl ridicam ca level, următorul event.

Da, eram din ăia cu căști, cu Ventrilo pregătit, cu multă bere pe lângă noi, with no other life.

Ne strângeam uneori și câte 8 inși la un prieten la firmă, ne puneam laptopurile pe poziții și până nu terminam 8-10 beri de căciulă în noaptea aia nu plecam acasă. Începusem cu toții pe un server privat de WoW, apoi ne-am făcut serverul nostru și apoi ne-am dus pe oficial și am pedalat acolo doi ani din viață. Toți.

Rift îmi place, dar după ce m-am jucat un pic mi-e frică să-l mai deschid. Nu vreau să ajung din nou dependent de vreun joc. Azi chiar am avut puterea necesară să-l dezinstalez ca să nu mă tenteze. Chiar era fain, de asta l-am și dezinstalat. În acest moment mă simt deja ca și cum aș promova un nou drog gamerilor :) Hai să vă zic totuși și ce nu mi-a plăcut la Rift. Inamicii. Peste tot doar monștri urâți. La WoW aveai diversitate. Ba o căprioară :), ba un broscalete, ba niște humanoizi, ba fugăreai o găină, ba altceva. La Rift deja după prima oră de gameplay vânai numai încornorați sau făpturi urâțele. Eu am înțeles că ei trebuie să se țină de gameplay și să aducă o notă de originalitate, dar dacă până la level 50 vânez numai creaturi ciudate nu-mi prea place.

Rift joc

Eu încă sunt deschis către jocuri ocazionale pentru simplul fapt că statisticile arată că oamenii care joacă jocuri sun mai relaxați și mai productivi. Na` motiv :)! Dar încep să prefer jocuri care nu te prind pentru o perioadă îndelungată, gen Call of Duty de care scriam aici. Tocmai de aceea voi începe să testez recomandările de aici, iar dacă aveți ceva recomandări de jocuri nu ezitați să-mi lăsați un comentariu la acest articol ;)

Un gameplay la Rift vă las mai jos.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.