Am facut capatul la Call of Duty: Ghosts

În doar două zile, câte trei ore pe zi. Conjunctura a făcut să locuiesc câteva zile într-o casă cu Play Station 3 în dotare :) Și cum seara după ora 22:00 mă plictiseam, am zis să văd dacă știu să mă mai joc. Discul cu Call of Duty: Ghosts mi s-a părut cel mai interesant (jocurile cu mașini nu prea mă pasionează, iar fotbalul nu mă pasionează dacă sunt singur și n-am cu cine mă duela).

Recunosc că n-am mai pus mâna pe un joc de mai bine de un an, chiar doi. Ca să nu mai zic că n-am mai jucat un shooter de și mai mulți ani. De fapt, singurul shooter pe care cred că l-am jucat cu pasiune a fost Quake 2, dar numai în modul multiplayer, cu prietenii la long night-uri.

Mă rog, ceea ce vreau să transmit este că am fost uluit de evoluția acestui tip de joc (shooter). M-am simțit ca și cum aș fi trăit într-o peșteră până acum. Evoluțiile sunt fantastice atât la capitolul grafică, cât și la capitolul gameplay. Nu mă apuc acum de scris despre jocuri video, că nu mă pricep, dar Call of Duty Ghosts mi-a plăcut suficient de mult încât să scriu un articol separat despre el.

Părțile pozitive constau în grafica foarte realistă care te face să te simți cât mai aproape de câmpul de luptă. Am apreciat foarte mult și modurile de luptă care sunt foarte aproape de realitate (nu că aș fi participat până acum la o luptă armată :)). Adică, nu intri ca la Duke Nukem (ăla vechi) în mijloc și cu o armă automată îi omori pe toți. Trebuie să fii atent să nu te lovească gloanțele mortal, adică să te târâi pe jos, să te apleci, să te ascunzi, să prinzi momentele de mișcare când inamicul din vizor își încarcă arma și nu poate trage etc. – detalii din astea faine.

Au existat și câteva părți care merită dezvoltate sau îmbunătățite. În modul campaign jocul mi se pare foarte scurt. Adică, 4-6 ore de joc pentru aproape 100 lei mi se pare puțin. Că poți să schimbi nivelurile de dificultate sau să faci alte chestii e partea a doua. Eu mă refer strict la cât joci pe poveste.

Apoi, ar mai fi de menționat și anumite aspecte legate de logică, gen atunci când ești ostatic, te împușcă și după câteva ore evadezi și lupți pe rupte fără probleme. Bine, oarecum e de înțeles într-un astfel de joc, pentru că trebuie să fie sare și piper din plin, dar se observă astfel de aspecte ca fiind ușurel deplasate. Iar jocul e cu adevărat pentru cei peste 18 ani. Pentru că e cu omorât oameni în mai multe moduri. Poate pentru unii nu e cine știe ce, dar un puști de 10 ani s-ar putea să nu aibă mintea așa coaptă încât să nu i se întipărească în minte niște treburi (nu că nu ar fi și puști de 10 ani foarte ok care poate n-au nici o problemă după ce joacă astfel de jocuri).

Una peste alta, nu cred că jocurile video sunt de mine. Nu știu dacă mă mai pot prinde cu totul, ca dependența de WoW cu care m-am luptat un pic. Însă un joc video bun te mai relaxează, te mai binedispune, te mai deconectează. Recomand :)Call of Duty Ghosts

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

3 comentarii la „Am facut capatul la Call of Duty: Ghosts”

 1. L-am luat de curand cu 78 lei, mai mult pentru multiplayer. Grafica e schimbata mult de la Black-ops 2 (care are cel mai bun multiplayer din serie) si am avut surpriza sa se vada ca in ceata pe pc-ul meu (x4 3GHz cu 8 GB si 5770 1GB). Cred ca e timpul pentru o noua placa video.

  Răspunde
 2. “Adică, 4-6 ore de joc pentru aproape 100 lei mi se pare puțin.”
  Cand a aparut era 250 de lei, deci imagineaza-ti 4-6 ore pt 250 de lei :)
  Oricum, fiecare joc din seria Call of Duty e doar o copie a jocului precedent cu cateva elemente grafice imbunatatite, si cateva harti noi.
  Autorii au si zis ca ei fac jocul pt multiplayer, si baga single playerul acolo doar asa, ca sa nu zici ca nu este. Ca atare, sunt oameni care baga sute de ore in multiplayer-ul de la un joc COD.

  Pe de alta parte, apar jocuri shooter (vezi Titanfall) care nici macar nu mai au campanii de single-player, deci se pare ca mergem in directia asta.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.