Am păcătuit: am jucat StarCraft 2

Și mi-a plăcut :) Cei cărora jocuri precum StarCraft sau Quake le-au marcat copilăria știu la ce mă refer.

Și aș mai putea înșirui niște nume de jocuri aici precum Age of Empires, Doom, Final Fantasy și într-un final Warcraft, ca mai apoi să vină peste noi World of Warcraft, Lineage, Dota, Age of Conan sau alte jocuri care îți transformă viața în joc și nu jocul într-o mică parte din viață. N-am fost bun la nici un joc, adică nu am excelat la modul de calcul timpi, level, gear sau alte alea. Pur și simplu mi-a plăcut să mă joc, iar microbul ăsta cred că e mai rău decât țigara că nu-ți iese din sânge nici după 10 ani :). Îmi amintesc și acum cu plăcere cum făceam long night-uri (adică ne închiriam PC-urile de gaming pentru toată seara) pe la săli de jocuri. Mamă ce mi-e dor de vremurile acelea când aproape de fiecare dată eram amenințați că vom fi dați afară din sală dacă mai facem mișto de mama cuiva :). Mihăiță știe, Mircea știe, Luci știe, Sorin știe, George știe :)

Am pierdut o oră jucând StarCraft 2 astăzi și mi-am adus aminte de toate astea.

Nu, nu mă apuc din nou de gaming. Am băgat rapid un skirmish, am văzut că mi-a mâncat aproape o oră, am bătut un Zerg la very easy și dus am fost. Nu simt nevoia să mai intru din nou. Nu că StarCraft 2 nu ar fi foarte tare, dar fără prietenii din copilărie cu care jucam nu mai e la fel de fun.

De aceea, mi-ar plăcea ca să mă regăsesc cu prietenii din copilărie la un long night de gaming. Nu știu cum simțiți voi, dar la mine un long night de gaming ar fi un fel de seară de poker la americani. Luăm niște bere, niște semințe, laptopurile în spate ca pe vremuri și încingem un StarCraft (1 sau 2). Apropo, StarCraft 2 e gratis dacă ești dispus să renunți la muuulte facilități oferite de joc, dar nu cred că plata sau neplata lui ne-ar putea pune o mare problemă. Îl așteptăm și pe Ciprian să se întoarcă din țările calde, eventual și pe Dani (căruia i-am zis meru Grasu deși a fost mereu mai slab ca mine :)), iar pe George îl punem pe Skype că lui îi este mai greu să se vină în țară în următoarele luni. Ne băgăm într-un “garaj” cu wireless și cu prize dacă se oferă Cătălin și îi dăm drumul la treabă ca pe vremuri, într-o sâmbătă.

Ce ziceți? E cineva de pe aici care s-ar băga la o seară de gaming old school cu niște prieteni de-ai mei care s-ar putea să nu-i cunoașteți, dar despre care vă zic pe cuvânt că sunt niște băieți cu care merită o seară de gaming “ca pe vremuri”? Cu mențiunea că va fi bere în fața computerului și că la un moment dat va fi vorba mai mult despre bună dispoziție decât despre “Ursane, iar ai venit cu rahatul ăla de Ghost și mi-ai dat un Nuke :)!?”

StarCraft 2
Let th fun begin :)

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

16 comentarii la „Am păcătuit: am jucat StarCraft 2”

 1. la un Q2 ma bag eu…. la campionatul de pe computer games din 2011, am fost locul 3 pe tara. din 2012 martie nu am mai deschis calculatorul facut special pentru Q2.

  Răspunde
 2. Si nu e un pacat, e placere pura atata timp cat nu te lasi acaparat si poti controla fenomenul.Asta insa numai un gamer adevarat o poate intelege si mai ales dupa o varsta.

  Răspunde
 3. Eu joc SC 2 la sfarsit de saptamana deobicei sambata .Nu exagerez ,pentru jocul te acapareaza.Doua, trei ore ajung ca sa ma destind.Am jucat toate formele de CS si mai dau foarte rar cate un CS-GO.Dar oficial m-am lasat pentruca imi manca noptile.Imi place insa sa privesc SC2 pe twich.tv campionatele mondiale cu cei Master League cu playeri extraordinari.Sa stii ca sporturile electronice iau o amploare fantastica .Jucatorii sunt bine sponsorizati si premiile sunt pe masura.Strimurile sunt in HD si foarte bine organizate.Am inceput sa cunosc nume mai ceva ca la sporturile normale.Whita-ra ,Gruby,Mana ,MC ,Hero si inca o gramada de jucatori online e o placere sa vezi ce pot face din jocul asta.Tocmai am urmarit campionatele ESL si am vazut niste meciuri extraordinare.Si da m-as baga oricand la un SC2.Jocul este gratuit dar se pierde mult din el la gratuit pentruca este foarte limitat.El este deja la versiunea SC2-HOTS si doar versiunea completa are potential maxim.

  Răspunde
  • Nu știam că ești așa pasionat :) Cu CS nu am avut așa multe tangențe – jucam cu niște vecini în LAN, dar preferam mai des Unreal Tournament sau Quake. SC2 mai testez un pic și după aia văd dacă cumpăr :)

   Răspunde
 4. Ultimul LAN a fost acum vreo 2 ani…

  Desi prietenii mei sunt oarecum interesati, Starcraft nu m-a cucerit cu adevărat. Eu sunt din brigada Red Alert 2.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.