Revin cu niște clarificări legate de postarea cu mușchii. NU fac reclamă la nimeni.

Am primit diverse mesaje despre postarea asta. Majoritatea au fost de bine. Au fost și niște fine ironii pe care le apreciez. Ideea e următoarea. Nu sunt nici nutriționist, nici antrenor personal și nici nu fac reclamă la MegaProteine.ro. Le luăm pe rând.

Tricoul cu MegaProteine.ro îl am de la un prieten din cartier pe nume Mircea, care arată mult mai bine decât mine. E și personal trainer, dar conjuctura în care se află nu-mi permite să îi fac reclamă sau să dau mai multe detalii pentru că nu e cazul. Tricoul respectiv îl dețin de 3 ani. De fapt, am mai multe tricouri ca acelea. Inclusiv unul roșu :)

Legat de alimentație. Nu am luat nimic deosebit până acum ca să pun mușchi. De fapt, nici nu cred că am cine știe ce mușchi. Spre deosebire de perioada în care slăbeam, acum pot spune doar că mănânc mai mult. Atât. Însă nu e o rușine să iei suplimente nutritive. O proteină după antrenament sau niște creatină bună atunci când tragi de fiare este chiar recomandat. Probabil voi apela și la suplimente din astea, dar momentan nu am luat nimic. Probabil genetic stau bine sau probabil mușchii au memorie și și-au adus aminte rapid de perioada când am cochetat și eu un pic cu trasul de fiare (acum vreo 3 ani).

Nu pretind că arăt bine sau ceva de genul. Oricât de bine aș arăta corporal, fața mă trădează. Sunt un om simplu care face sport, iar articolul cu mușchii a fost mai degrabă un fel de inspirație pentru cei care sunt grăsuni și cred că nu se poate. Eu am fost grăsun și am reușit. Mai ales că sunt și un tip leneș. Deci, se poate. Trebuie doar să vrei un pic.

Am fost atent la alimentație pe perioada în care am slăbit. Am învățat să mănânc broccoli cu diverse forme de carne. Pui sau pește. 5 zile pe săptămână mâncam mâncare gătită sau salate. În weekend orice. Dacă ești atent vei observa că nu îți mai vine să-ți bați joc de dietă în zilele de trișare (cheating days).

Dieta trebuie neapărat combinată cu sportul. După ce faci sport pe lângă faptul că eliberezi endorfine, arăți mai bine în oglindă pentru că ai musculatura pompată. Asta te face să mergi mai departe. Asta e un fel de motivație. Oglinda e bună. Dar cam atât. Nu am avut vreo rețetă secretă. Doar am fost serios și m-am ținut de treabă. În plus, nu îmi plac dulciurile, așa că am fost aproape pe zero zahăr.

Ce recomand tuturor care vor să se apuce de sport

Faceți niște analize înainte. Corpul meu nu e la fel ca al tău. Vezi înainte cum stai cu diverse valori ale organismului tău. Vezi cum stai cu inima. Eu la începutul anului mi-am făcut analize de sânge, de urină și de materii fecale. Apoi, am fost la un exament cardiologic. Apoi am fost și la o ecografie abdominală completă. Abia după aia m-am apucat de sport intens. Unele antrenamente necesită o sănătate de fier. Iar mușchii nu se fac cu o sănătate șubredă, mai ales dacă tragi până la epuizare. Pe bune, nu e de glumit cu treaba asta.

Apoi, nu există o rețetă secretă de slăbit sau de făcut mușchi. Pur și simplu nu există oricât ar dori unii să vă vândă programe de diferite feluri. Fiecare organism e diferit și de aceea există personal traineri sau nutriționiști. Apelați la ei că nu degeaba se ocupă cu ce se ocupă. Oamenii ăia îți văd corpul, te întreabă de obiceiurile alimentare și abia apoi îți creează un program de fitness. Posibil ca dacă faci ce am făcut eu să nu obții nimic. Eu am 30 de ani. Am un metabolism celular adecvat acestei vârste. Dacă ești mai tânăr s-ar putea să ți fie mult mai ușor să obții niște rezultate. Dacă ai niște ani în plus s-ar putea să muncești mai mult. Și tot așa.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.