Review Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 – un robot aspirator corect, la un preț decent

Am avut în teste cu ceva timp în urmă un robot aspirator inteligent de la Xiaomi, Mi Robot Vacuum-Mop 2. Modelul este acesta.

Despre roboți de aspirare eu am tot vorbit pe blog și am mai avut și alți roboți Xiaomi în teste. Poți citi mai multe despre ei aici. De fapt, chiar dețin niște roboți de curățare Xiaomi. Am unul pentru etaj și unul pentru parter. Intenționez să-mi mai iau unul și pentru mansardă.

Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 este un robot de aspirare cu un preț decent care oferă un raport bun între ce oferă și cât costă. Nu este vârf de gamă, dar pentru 50-70 de metri pătrați de curățare nu ai nevoie de mai mult.

Eu am la parter vreo 80 de m2 suprafață utilă și mi-a curățat tot pe setări de putere medie (aspirare) cu o singură încărcare. Depinde acum și cât de complexă e casa sau apartamentul tău, pentru că fiecare perete, viraj sau obstacol solicită mai multă energie.

În orice caz, dacă ai o suprafață mai mare sau mai complexă, robotul merge singur la stația de încărcare și se încarcă singur, ca mai apoi să plece înapoi la treabă pentru a finaliza tot perimetrul ce trebuie curățat. Crede-mă că după ce te obișnuiești cu asta, nu te mai întorci înapoi.

Noi avem pe cineva care ne ajută la curățenie de două ori pe săptămână deoarece casa e destul de mare, iar noi suntem destul de ocupați ca să facem curățenie, însă am avut perioade când nu aveam pe nimeni să ne ajute și dădeam cu aspiratorul la 2 săptămâni având și robotul zilnic.

Bine, nici nu prea avem covoare sau chestii care să facă praf, dar ai înțeles ideea.

În ceea ce privește mopul, după cum tot mai povesteam pe blog, mopul la aspiratoarele robot e mai mult de umplutură. Nu poate scoate pete serioase. E mai degrabă ca să dea un soi de luciu parchetului sau gresiei dupa aspirare. Eu nu prea îl folosesc.

Plusuri și minusuri Mi Robot Vacuum-Mop 2

Per total, acest robot de aspirare de la Xiaomi are mai multe plusuri decât minusuri, dar după cum v-am obișnuit, eu vă scriu despre toate aspectele pe care le observ.

Minusuri

  • Mopul nu scoate pete dificile
  • Nu poți amesteca apa cu detergent în recipientul pentru mop
  • Până cartografiază încăperea e mai neîndemânatic ca zonă de curățare
  • Trebuie să cureți robotul la un moment dat și uneori e mai neplăcut dacă n-ai chef :)

Plusuri

  • Putere mare de curățare (40 W, 2400 Pa) – trage firmiturile și de pe covoare
  • Curăță cu ușurință zone în care tu ajungi greu (gen sub pat sau pe la colțuri)
  • Navighează singur destul de eficient
  • Acumulatorul de 3200 mAh este suficient de mare încât să poată curăța o suprafață decentă cu o singură încărcare

Poți cumpăra robotul aspirator Mi Robot Vacuum-Mop 2 de aici (vezi preț).

Salut 👋
Îmi pare bine să te cunosc.

Înscrie-te pentru a primi conținut interesant despre tehnologie, dezvoltare, marketing și lifestyle.

Nu fac spam! Protecție date conform GDPR. Te poți dezabona oricând.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.